Uutisia

UutisiaResponsible Rescue -kokous 1.4.2018


Jo useamman vuoden ajan on pyritty saamaan aikaan yhteistyötä rescue-työtä Suomessa tekevien yhdistysten välille, mutta hanke on jäänyt suunnitteluasteelle. Tänään otettiin viimein ensimmäinen askel tämän yhteistyön toteutumisessa käytännössä, kun Helsingissä pidettiin vastuullista rescue-toimintaa kuvaavan Responsible Rescue-sertifikaatin ensimmäinen suunnittelukokous.


Sertifikaatin avulla on tulevaisuudessa mahdollisuus varmistua siitä mitkä ulkomaisia rescue-koiria Suomeen adoptoivat yhdistykset noudattavat toiminnassaan yhteisesti sovittuja vastuullisen toiminnan kriteereitä. Kriteereihin tulee sisältymään turvalliseen adoptioon liittyviä seikkoja mm. tautiriskien ja adoptioprosessin osalta sekä muun vastuullisen toiminnan tunnusmerkkejä.


Kokoukseen osallistui 23 eri yhdistyksen edustajia ja eläinlääkinnällisistä asioista oli paikalla antamassa ohjeistusta eläinlääkäri Tanja Hakkarainen. Kokoukseen osallistuivat seuraavat yhdistykset:


Argos Rescue ry

Auringonkoirat ry

Autetaan Eläimiä ry

Balkanin Koirat ry

Dog Force One ry

Eläinten Suojakoti Toivo ry

Elämä Koirille ry

Espanjan Katukoirat ry

Espanjan Kulkukoirat ry

Galgos del Fénix ry

Hard Luck Paws ry

Kodittomat Bulgarian Koirat ry

Kodittomien Koirien Ystävät ry

Kyproskoirat ry

Los Perros de Andalucia en Finlandia ry

Nobody's Dog ry

Pet Rescue Finland ry

Rekku Rescue ry

Rescue Me Spain ry

Rescueyhdistys Kulkurit ry

Rescue-ystävät ry

Viipurin Koirat ry

Venäjän Katukoirat ry


Lähiviikkoina viimeistellään kokouksessa sovitut vastuullisen tuonnin kriteerit ja yhteistyön muodot ja Responsible Rescue - sivusto julkistetaan kevään aikana. Projektista tiedotetaan lisää etenemisen myötä.
18.10.2015   Koirapuistotapahtuma  Risulanmäen koirapuisto, Helsinki

Mukava syksyinen päivä! Espanjan Katukoirien sekä Autetaan Eläimiä Ry:n kautta tulleita koiria omistajineen tapasi hyväntekeväisyyspuistoilun merkeissä Risulanmäen koirapuistossa. Puistoilun tarkoituksena oli kerätä varoja tällä kertaa koiraperheelle, joka pelastettiin Suomessa pois kurjista olosuhteista. Kiitos kaikille Arpoja ostaneille (tuotto 213€) ja kiska-autolla asioineille (tuotto 270€). Espanjan katukoirat tilillää tapahtuman tuoton 483€ suoraan Oonan & Oskun perh. kotihoitajan tilille. Myös suoraan Espanjan Katukoirien tilille tulleet lahjoitukset tilitettiin hoitajalle.  Kaiken kaikkiaan potti oli  n. 600€
15.10.2015   K-Citymarket, Ruoholahti Helsinki sekä  MIraculos Oy

Citymarket Ruoholahti lahjoitti jälleen ison lastin tuotteita yhdistyksen toiminnan tukemiseksi.

Suuret kiitokset eläinystävälliselle henkilökunnalle!

Miraculos Oy  lahjoitti arpajaisten palkinnoiksi mahtavia tuotteita koirien turkin- ja omistajien hiusten hoitoon. Kyllä kelpaa taas puistoiluja pitää..mahtavia palkintoja tiedossa..niin eläimille kuin niiden emännille ja isännillekin.11.10.2015   Koirapuistotapahtuma Hirvensalon koirapuisto, Turku

Ensimmäistä kertaa Turussa järjestetty hyväntekeväisyyspuistoilu. Arvat ja virvokkeet tekivät kauppansa vaikkei osallistujia ruuhkaksi asti ollutkaan. Tuotto 142€   tilitettiin Romanian koirien hyväksi.

Kuvia tapahtumasta  Galllerian sivuilla07.10.2015   Tiedote Jäsenillemme

Sosiaalisessa mediassa on viime aikoina ollut paljon negatiivista keskustelua sekä aiheettomia/asiattomia syytöksiä yhdistystä että sen toimijoita kohtaan. Pitkään jatkuneen häirinnän johdosta asia on viety yhdistyksen toimesta rikostutkintaan. Haluamme muistuttaa, että yhdistyksen toiminta on ollut ja tulee olemaan täysin vapaaehtoistyötä ja noudatamme kaikkia lakia ja määräyksiä sekä hyviä tapoja.


Toinen iloisempi uutinen on, että yhdistyksessämme hallituksen jäsenenä toimivat nyt myös Marjaana Eskelinen (varapj) sekä Tiia Liukko ja varsinaisena jäsenenä Arja Tinnilä. Varainhoitajana ja kirjanpitäjänä sekä sihteerinä jatkaa edelleen Pirjo Järvinen ja allekirjoittanut puheenjohtajana.


03.10.2015   Koirapuistotapahtuma  Pitkäkosken koirapuisto, Helsinki

Mukava syksyinen päivä koirapuistoilun merkeissä Helsingissä. 

Kiitos kaikille puistoilussa olleille. Arpoja myytiin 34kpl, tuotto 58€ ja kahvio tuotti 78,15€ yhteensä 136,15€

Kuvia tapahtumasta  Galllerian sivuilla


19.9.2015   Koirapuistotapahtuma  Launeen koirapuisto, Lahti

Todella ihana iltapäivä ihanien ihmisten ja ihanien koirien kanssa. Tuottoa saatiin 190 e, kiitos siitäkin kaikille!

Kuvia tapahtumasta Galllerian sivuilla.15.9.2015   K-Citymarket, Ruoholahti Helsinki

Citymarket Ruoholahti lahjoitti jälleen ison lastin tuotteita yhdistyksen toiminnan tukemiseksi.

Suuret kiitokset eläinystävälliselle henkilökunnalle

.
7.9.2015   How did Bosco the stray dog's story end?

Lentokumminamme toiminut Maria kirjoitti kokemuksestaan omassa Blogissaan elokuun puolivälissä. Tässä jatkoa kuinka Boscon tarina jatkui Suomeen päästyään.  Lue kirjoitus  täältä:
14.8.2015   Animal rescue - A piece of human kindness

Lentokumminamme toiminut Maria kirjoitti kokemuksestaan omassa Blogissaan. Toivotaan että tämän avulla saamme viestiä muillekin Espanjaan matkaaville kuinka  he voivat  myös olla avuksi kotia etsiville koirille.  Lue kirjoitus  täältä: 

Menneet Tapahtumat ja tilaisuudet


ELOKUU/  OPERAATIO TIKRU

Tikru on pieni 5-6kk vanha galgo poika joka löydetttiin huonossa kunnossa virumassa tappotarhalla. Tikru sai lahjoitusvaroilla nesteytystä, erikoisruokaa ja antibioottia. Nyt Tikru on lahjoitusten avulla päässyt klinikkahoitoon, testejä on otettu jotta oikeat hoidot pääsisi alkamaan. Kiitos auttajille että ollaan päästy jo näin pitkälle. Kuvassa oleva toinen koira ehti kuolla. Toivotaan nyt että saadaan Tikru kuntoon, mitään varmaa ei voida vielä sanoa.

10.8. Tikru voi paremmin. Antibiooteja vielä saa ja on klinikalla hoidossa edelleen.

13.8. Hyviä uutisia! Tikru on tervehtynyt niin että pääsee pois klinikalta Hymiö smile. Hän saa huomenna rokotukset ja hänelle tehdään myös passi. Huomenna hänet myös haetaan klinikalta kotihoitoon jossa tulee varmasti saamaan paljon rakkautta sekä korkealaatuista penturuokaa jotta vahvistuminen jatkuu. Lahjoitusvaroilla siis kaikki tämä! Jos Tikru osaisi kirjoittaa hän varmasti sanoisi paljon enemmän kuin KIITOS

14.8 Poika köröttelee kohti kotihoitopaikkaa ja jännittyneenä täällä odotellaan seuraavaksi luvattua videota

21.8 Tikru voi Espanjassa kotihoidossa hyvin ja eilen varmistui kotihoitopaikka Suomesta. Poika lentääkiin syksyllä tänne Suomeen etsimään sitä omaa kotiaan. Pidetään peukut pystyssä että kaikki menee hyvin

18.7.2015  Benalmadenan  tarhalla

Yhdityksen puheenjohtaja Tuula Liukko perheineen vieraili Benalmadenan  tarhalla.  Benalmadenan tuliaisiksi ostettiin paikallisesta marketista kärryllinen koiranruokaa lisäksi haettiin pantoja, valjaita ja hihnoja. Kiitos kaikille kannatusjäsenille ja lahjoittajille!


Koirapuistotapahtuma 13.6.2015 Launeen koirapuisto, Lahti

Päivän tuotto arpamyynnistä ja kahvibuffetista oli 409 euroa, joka käytetään Romanian koirien hyväksi. Hauskaa oli jälleen - aivan mieletön porukka meillä! Kiitos.


 

 

Koirapuistotapahtuma 12.4.2015 Launeen koirapuisto, Lahti


Tapahtumaan osallistui jälleen runsaasti koiria ja heidän ihmisiään. Mikä hienointa, monet yhdistyksen kautta adoptoidut koirat ja omistajat tapasivat toisiaan! Mukana oli myös muita asiasta kiinnostuneita ja ohikulkijoita. Arpamyynnillä ja kahvibuffetin antimilla saatiin kasaan 246 euroa. Summa käytetään yhdistyksen hätäkassaksi sekä Ninan, ns. parvekekoiran, hoitokuluihin. Kiitos kaikille osallistujille!


Tapahtuman suojelija oli yhdistyksen virallinen lentokenttävastaanottaja LEXA-ÄIJÄ, joka hoiti tehtävänsä erittäin miehekkäästi!.
 24.3.2015 TOMMY-Pappa  Kaipaa apua!

Tommy, pienikokoinen kiltti 10v. pappa jonka säkäkorkeus on n. 30cm saapui hiljaittain Suomeen kotihoitoon.  Onni ei ollut myötä ja hänen silmästään irtosi lasiainen, jonka vuoksi  silmän näkö  menetettiin ja silmä jouduttiin myöhemmin poistamaan.   Operaatio  oli melko arvokas, joten siihen päätettiin kerätä  yhteisvoimin varoja. Lexa-äijä aloitti hätärahastoTommy, pienikokoinen kiltti 10v. pappa jonka säkäkorkeus on n. 30cm saapui hiljaittain Suomeen kotihoitoon.  Onni ei ollut myötä ja hänen silmästään irtosi lasiainen, jonka vuoksi  silmän näkö  menetettiin ja silmä jouduttiin myöhemmin poistamaan.   Operaatio  oli melko arvokas, joten siihen päätettiin kerätä  yhteisvoimin varoja. Lexa-äijä aloitti hätärahasto kampanjan internetissä (tuotto 598,81€) , Jaana Kärnä tarjosi nuttupajan tuotteita myyntiin Tommyn hyväksi ( 430 €), Vantaan Lanttilassa olleen kirpputorin vikkotuotto (97,30€) ja moni muukin toi kortensa kekoon tässä kampanjassa. Tommy  jää yhdistyksen kummikoiraksi Suomeen.kampanjan Tommy  jää yhdistyksen kummikoiraksi Suomeen. Suuri kiitos kaikille keräykseen osallistuneille.


10.3.2015 K-Citymarket Ruoholahti, Helsinki

Helsingin Ruoholahdessa sijaitseva  K-Citymarket lahjoitti  peräkontillisen  koiran kuivamuonaa, puruluita, leluja  ym. yhdistyksellemme.  Lexa-äijä kävi noutamassa tuotteet ja  teki siitä hienon esittely-videonkin .


Suuri kiitos  Sari Ollila ja K-Citymarket Ruoholahti


1.3.2015 Mukkulan koirapuisto, Lahti


Tapahtumaan osallistui runsaasti koiria ja heidän ihmisiään. Kiitos mukavasta iltapäivästä kaikille, päivän tuotto kahvibuffetin antimilla puistoilussa oli 198 euroa. Kiitos kaikille osallistujille. Tuotto käytetään kahden mastiffin saamiseksi kotihoitoon. Heille on molemmille Suomessa kotihoitopaikka odottamassa. Myös Romanian koirille laitetaan ruokarahaa.
Rahulan Rehu Oy

RuokalahjoitusLappeenrannan uusi apteekki

Koirien hoitotarkvikkeita

K Citymarket, Ruoholahti

Koirien ruoka, puruluu & lelulahjoitus

MIRACULOS  OY

Koirien turkinhoitoaineita ym.