Suomessa olevat koirat


SUOMESSA KOTIHOIDOSSA OLEVAT KOIRAT


Nämä koirat ovat jo saapuneet Suomeen kotia etsimään ja ovat adoptoitavissa kauttamme (kuvat aukeavat isommiksi kun viet hiiren niiden päälle). Koirat ovat vapaaehtoisten kotihoitajiemme hellässä hoivassa eripuolilla Suomea. Jos olet kiinnostunut jostakin koirasta, siirry ensin kotiselvityssivulle täyttämään lomake. Jatketaan sitten yhdessä neuvotteluja, sovitaan kotikäynnistä ja koiran kanssa tapaamisesta.


Huom! Sivuja päivitetään kerran, pari kuukaudessa. Tuoreimmat kuulumiset ja viimeisimmät kuvat löytyvät Facebook-sivuiltamme oheisen linkin kautta. Kaikki adoptoitavat koirat eivät ole www-sivuillamme, Facebook-sivuilla lisää kotia etsiviä.Muista ystävällisesti noudattaa ohjeita ja soittoaikoja:

1. Lue  ohjeet adoptiosta

2. Täytä kotiselvitys

3. Soita SOITTOAIKANA


HUOM! ETSIMME JÄLLEEN UUSIA KOTIHOITAJIA AVUKSI

Lisätietoja kotihoitajuudesta löytyy täältä


Linkki FB-kansioon
Faro_2
Faro_4
faro
Faro 7
faro5
Faro_5
Faro 10
Faro_3
faro2
Faro 9
Faro 13
Faro 11

Faro

etsii myös kotihoitopaikkaa

uros n 5v.

Vantaa


Veistoksellisen kaunis galgopoika Faro on tullut Suomeen vuonna 2021. Hän on saanut kodin kahdesti, mutta valitettavasti pojalla ei ole ollut onnea kotien suhteen. Faro ei valitettavasti sopeutunut pikkulapsiperheeseen, vaan stressasi kovasti. Hän ei myöskään sovi kissakotiin eikä ainokaiseksi koiraksi.

Oikeassa kodissa on Faro mitä upein karvakaveri. Näin kertoo nykyinen kotihoitaja pojasta: ”Olisi jo aika tämän upean komistuksen saada ikioma koti. Faroa voisi sanoa monellakin tavalla täyden 10 pojaksi!

- Ei ongelmia yksinolossa koirakaverien kanssa.
- Ei resursiagressivisuutta.
- Tulee toimeen lähes kaikkien koirien kanssa.
- Osaa elää niin maalla kuin kaupungin sykkeessä.
- Kävelee hihnassa juuri niin nätisti kun haluat.
- Rento ja letkeä kaveri
- Nöyrä ja sopeutuvainen.
- Ei minkäänlaisia pelkotiloja. (Paitsi kynsien leikkaus
- Pienet jyrsijätkin ovat ihan ok omassa häkissään

Sitten ne "suuret" miinukset

- Ei sovellu pienten lasten kanssa.
- Ei tykkää koirista, jotka ovat ADHD luokan aktiivisia höselöitä
- Heijastaa vahvasti ympäristöä ja koirakavereitaan.
- Ei sovellu kissojen kanssa saman katon alle
- Pienet koirat tapauskohtaisesti”


Faro kulkee hyvin hihnassa ja autossa. Poika ei puolusta ruokaansa tai reviiriään, eikä pelkää kovia ääniä, esim. ilotulituksia tms.


Painoa on pojalla noin 29 kg. Hän kävi marraskuussa kattavassa eläinlääkärin tarkastuksessa Suomessa: leishmania- sekä sydänmatotestit olivat negatiiviset, samoin MRSP. Verikokeet normaalit.rocpox1
rocpox2
Rocky
rocpox3

Rocky

uros n 6v.

Turun lähellä


Rocky tuli Suomeen syyskuussa 2020 14 kg painavana, ylipainoisena poikana ja saikin pian kodin. Kaikki ei mennyt kuitenkaan suunnitelmien mukaan, kodissa paino nousi reilusti ja pystyi hädin tustkin liikkumaan. 


Välillä linkuttaa toista etujalkaa, jonka vuoksi oltiin lääkärissä,mutta mitään vikaa ei tutkimuksissa löydetty. Runsas ylipaino pitkän ajan toki voi vaikuttaa. Rocky on erittäin mukava koira kun häntä oikein osaa käsitellä. Voi olla toisinaan vähän arvaamaton ja näykkästä kättä jos joku asia ei miellytä. Tästä syystä ei sovi lapsiperheeseen.


Rockylla on myös erittäin kantava ääni ja tykkääkin haukahdella ja ilmoitella jos jotain tapahtuu, joten kerrostalo ei ole hänelle ideaali koti.

Rocky tarvitsee kokeneemman kodin ja rauhallisen ympäristön ok talossa missä voi pihalla patsastella ja haukahdella.

Rockyn hampaat on hoidettu..


Rockylla on suomessa otettu verikokeen uusinta, jossa todettu alhaisen tason. Leishmania ja siihen saa nyt lääkitystä.

Eläinlääkärissä käyty taas leish verikokeissa 17.2.22.

Arvo laskenut huomattavasti aiempaan nähden

Nyt 0,3. Aiempi arvo 21 (29.4.2021)


Ja paino pudonnut taasen nyt on 13.9 kiloa ja pelkkää lihasta.lääkäri kehui kovasti upeaa uljasta muotoa

Nyt ei parane enää paljon painoa pudottaaAlfie_5
alfie13
alfie
alfie14
alfie
alfie11

Alfie

uros   7v.

Espoo


Alfie n 7 v galgo mix uros. Kastroitu ja rokotukset on pojalla kunnossa, ei todettuja sairauksia.


Alfie ehti olla muutaman viikon omassa kodissa, mutta hän ei pärjännyt ainokaisena koirana ja masentui totaalisesti.
Alfie on nyt palautunut takaisin kotihoitajalle ja etsii kotia vain ja ainoastaan kodista missä on hänelle. leikkikaveri.


Alfie rakastaa juoksemista vapaana, joten on suotavaa että uuden kodin lähellä on turvallinen koirapuisto jossa poika pääsee irroittelemaan.


Alfie on muuten todella helppo koira ja galgomaiseen tyyliin mielellään lekottelee sohvalla. Kävelee hienosti hihnassa ja on sisäsiisti.


Ei ole tehnyt koirakavereiden kanssa keskenään jäätyään mitään pahojaanBElla34
Bella8
bella87
Bella6
Bella_3
Bella_2
Bella_

* VARATTU Bella*

narttu,  n. 1,5v.

Hyvinkää


Bella on energinen neiti ja vaikka ikää on vasta vuoden verran, niin kokoa ja voimaa on reilusti. Säkäkorkeus noin 70cm ja painoa 30-40kg. Lenkillä hajut kiinnostaa kovasti ja meininki onkin aikamoista poukkoilua, käsivoimia tarvitaan. Eli tarvitaan omistaja jolla sekä kykyä että halua kouluttaa vielä hyvin pentumaista koiraa. Bella autoilee hienosti ja onkin mukavaa matkaseuraa.


Kotona ollaan ihan kiltisti, toki yksin jäädessä saattaa tossut saada kyytiä. Muutennsisösiisti neiti. Ulkoa tuleville äänille haukutaan. Toisten koirien kanssa menee ihan hyvin, alkumurinoiden jälkeen yleensä ollaan hyvää pataa ja koirapuistossa löytyy nopeasti yhteist leikit. Suosittelen kuitenkin tutustumaan etukäteen, jos perheessä on toinen koira.


Bellassa varmaan laumanvartijaa joten omistajalta vaaditaan myös tässä suhteessa hiukan tieto-taitoa. Bellaa ei anneta alle kouluikäisten lasten kotiin.treacle34
treacle
Treacle
treacle1n
treacle2

Treacle

narttu,  n. 7v.

VääksyTreacle on n 7 v pikku podenco tyttönen. Hän tuli Suomeen muutama vuosi sitten. Onni ei ole suosinut häntä, sillä tytölle ei ole löytynyt sopivaa kotia. Treackle on taipuvainen käyttämään ääntään jonkin verran ,varsinkin jos on liikaa hälinää ja ilmoiteltavaa ympärillä. Nyt kuitenkin asustelee rauhalliessa ympäristössä kerrostalossa ihan hienosti.

Ei ehkä sovi pikkulapsiperheeseen koska stressaa liiallista hälyä ja voi saada paniikkikohtauksen. Paras koti typylle on siis rauhallinen aikuiskoti. Mikäli kodissa on koirakaveri niin mielellään rauhallista sorttia sekin.

Treacle on ihana,ihmisläheinen ja pusuja jakeleva neito kun saa asettua mukavaan,hänelle sopivaan kotiin.

Hampaat on Treacklella hoidettu. Tyttö on steriloitu ja rokotettu.

Olisi tämän pikku tytön aika saada se loppuelämän koti ja nauttia elämästään.Moon 2
Moon
Mutti2
Moon 3
Mutti4
Mutti3
Mutti.

Moon (Mutti)

uros,  7v.

Oulu


Moon on tullut Suomeen n kolmisen vuotta sitten,hän sai oman kodin ja siellä elellyt muutaman vuoden,mutta kodin elämänmuutosten myötä on Moonin stressi ja pelko lisääntynyt joten hänelle parempi uusi koti etsinnässä
ex koti kertoi myös että ongelmaksi muodostui myös se että moon laski alleen kun mies oli lähellä

Moon on n 7 v uros,varauksellinen uusia asioita ihmisiä kohtaa eritoten miehiä oli pelännyt kodissaan
kotihoitajamme haki Moonin 1.10 hänen luokseen kotihoitoon jossa heillä useita erikokoisia ja ikäisiä koiria ja Moon oli suht rennosti kaikki tavannut ja sohvalle hypännyt,sekä kotihoitajan miehen kainaloon tyytyväisen
Oloisena tullut. Aamulla jo leikitti pienempiä kotihoito paikan koiria

Moon etsii kotia vain ja ainoastaan ok talosta rauhalliselta alueelta toisen koiran kaveriksi
Ei ole kaupunkikoira eikä lapsiperheeseen sopiva.Tessa
tessaa21
Tessaa4
tessaa
tessaa1

Tessa

narttu,  6-7v.

Järvelä


Tessa on steriloitu arviolta noin 6-7 v neito. Alunperin Tessa oli jostain syystä joutunut Serbiaan tappotarhalle, josta yhteistyökumppanimme pelasti hänet maatilalleen Unkariin.

Tessa tuli Suomeen syksyllä 2022 ja oli hetken kotihoidossa ennen kuin sai oma kodin. Tessa ei kodin mukaan sopeutunut perheen lapsiin vaan stressasi niistä kovasti.

Tessa palautui kotihoitoon ja kotihoidossa on edelleen sama todella ihmisläheinen tyttö joka oli aiemminkin. Rakastaa heti kaikkia ihmisiä ikään ja sukupuoleen katsomatta ja tulee hakemaan rapsutuksia. Tessa seurailee perheen nuorisoa innokkaana, joten perhe jossa lapset osaavat olla koiran kanssa tulisi myös kyseeseen, ehkä ei ihan pienten lasten kanssa. Tyttö haluaa myös omaa tilaa ja tykkää nukkua rauhassa omalla pedillään. Tessa on ollut kissojen kanssa ja elämä sujui myös niiden kanssa ihan mallikkaasti.

Tyttö on sisäsiisti eikä tuhoa enää paikkoja.

Hihnakävely vaatii hallintaa ja harjoittelua. Tämä neiti on nopea oppimaan, niin hyvässä kuin pahassa. Jos annat neidon riekkua hihnassa hän varmasti, oppii sekunnissa, että se on sallittua. Toisaalta jos maltat ohjata hetken huomaat, että oppiminen tapahtuu myös hyvien tapojen suuntaan nopeasti. Vaatii omistajan, jolla on kärsivällisyyttä ja johdonmukaisuutta sekä koirankokulutuskokemusta.

Äärimmäisen reipas lenkkeilijä, joka lähtee mukaan reippaana joka säähän. Kova metsästysvietti, joten mikäli irti pääsee niin varmasti häviää takuu varmasti hajujen perään.

Mukava kotikoira ulkoilevaan perheeseen. Rokotukset ajan tasalla. Ei todettuja tauteja. Hampaat kertaalleen hoidettu Suomessa ja kaksi hammasta vielä pitää poistaa niin sekin on sitten kunnossa.Star
Star2
Star4
Star5

Star

narttu,  3-4v.

Lohja


Star pikkuinen bodeguero tyttönen ikää n 3-4 vuotta, painoa 12 kg (huhtikuussa2023)
Löydetty kadulta täynnä kirppuja ja matoja,mutta nyt on hoidettu kuntoon ja hän olisi valmiina omaan kotiin.

Starilla on Espanjassa otetuissa verikokeissa todettu leishmania arvo koholla, johon saa nyt lääkitystä päivittäin. Leishmania verikokeita tulee säännöllisesti käydä ottamassa.

Star tuli kotihoitoon Suomeen 4.1.23

Neiti on iloinen hännänheiluttaja, joka tykkää peuhata muiden koirien kanssa kotihoitopaikassa.


Star on ollut sisäsiisti ja kulkee hihnassa nätisti. Erittäin ihmisrakas ja tykkää olla lähellä.Boni
Boni
Boni
Boni
Boni
Boni4

Boni,
etsii myös kotihoitopaikkaa

narttu,  4v.

Hyvinkää


Boni on mastiffimix, syntynyt 25.9.2019 ja muuttanut Espanjasta nykyiseen kotiinsa 5 kk iässä.
Boni on steriloitu narttu. Terve, alussa oli närästysvaivaa ja anaalirauhasvaivaa. Nyt syö gastro+ kuituruokaa, eikä oireita ole enää yli vuoteen ollut.

Iso tyttönen kyseessä, Boni on noin 70 cm korkea, painaa vajaa 40 kg.

Boni etsii uutta kotia itsestään riippumattomiata syistä, nykyinen perhe hajoaa ja muuttaa kaupunkiin. Boni on tällä hetkellä koirahoitolassa ja etsii omaa kotia tai hoitopaikkaa.

Hoitolan kuvaus Bonista:
Boni on simppeli koira. Ei mikään syli kyöhäri, iloinen, erinomainen lenkkikaveri. Ei ryysää niskaan tai halua olla iholla mutta kokoajan mukana hyvällä fiiliksellä.

Helppo, täysin sisäsiisti, ei riko mitään. Syö ja kakkii normaalisti. Super helppo käsitellä ja ulkoiluttaa.

Vahtii kyllä haukkumalla mutta siitä nyt ei voi sanoa varmasti kun kyseessä hoitola.

Ei ehkä kerrostaloon kun haukkuu mut ei kyl turhia louskuta.Skippy_
Skippy2
Skippy3

Skippy

uros,  6v.

Laukaa


Skippy on leikattu uros, lääkärin arvion ja passin mukaan nyt 6v. tullut Suomeen 2019 Espanjasta. Rokotukset ok, sirutettu, täysin terve.
Asustellut toisen koiran kaverina, joka myöskin leikattu uros eikä ole ollut ongelmaa.

Luonteeltaan rauhallinen, tykkää makoilla sängyllä ja seurata menoa. Välillä saa hepuleita ja innostuu leikkimään ja painimaan "veljensä" kanssa.  Tykkää ihmisen huomiosta ja tuleekin usein rapsutettavaksi tai viereen sohvalle.

Tykkää selkeistä rutiineista: Työpäivien ajan selviää yksin mutta kaikki "ylimääräinen" yksin jääminen tuottaa ongelmia, osaa avata kaappeja, levittää tavaroita ja pureskelee niitä. Syö kaiken mikä vähänkin vaikuttaa syömäkelpoiselta. Tarvitsee turvallisen tilan mihin hänet voisi rajata yksin ollessaan.

Mielellään koti jossa iso aidattu piha, jotta saisi olla vapaana sillä siitä nauttii. Kulkee nätisti hihnassa mutta toisen koiran nähdessään alkaa haukkumaan ja vetämään. Ottaa myös vainun kaikista muistakin eläimistä ja ilmoittaa sen ulinalla/vetämisellä. Kun on skippyn kanssa yksin lenkillä niin kuuntelee hienosti ja toimii herkku palkalla mutta kahden koiran kanssa hallinta on haastavampaa.
Suositellaan kotia jossa on koirakokemuata ja osataan ohjata koiraa oikein ja positiivisin koulutusmenetelmin. Mielellään myös koti jolla oma jakaa koiralle eikä enää työpäivien lisäksi joutuisi olemaan paljon yksin.


Brenda
brenda
Brenda
Brenda
Brenda
Brenda
Brenda_

Brenda

narttu,  n. 8 kk.

Espoo


Brenda on arviolta noin 8kk ikäinen tyttö. Hänet on löydetty ja oli alussa hyvin arka. Sosiaalistui nopeasti ja on todella seurallinen ja leikkisä pentu nyt. Eleli Espanjassa  kotihoidossa toisen koirakaverin kanssa ja saa hyvän mahdollisuuden oppia kotikoiran taitoja. Osannut olla jopa hienosti työpäiviä koirakaverin kanssa, hienosti opettelee myös hihnakävelyä ja ensimmäisiä käskyjä.Kokoa täysikasvuisena on vaikea arvioida, mutta varmasti n. 20-30kg hänestä voisi tulla.Vanhemmista ei ole mitään tietoa.


Suomeen Brenda saapui kesäkuussa. Painoa toukokuun lopulla on oli kertynyt jo 15 kg. Brenda on tällähetkellä hoidossa kerrostalossa ainoana koirana. Hän ei reagoi rappukäytävän ääniin. Kaipaa selvästikin leikkikaveria, ja olisi mukava jos tulevassa perheessä olisi toinen koira näyttämässä mallia ja rohkaisemassa tätä ujohkoa neitiä kotikoiran elämään. Brenda tulee Steriloita sopimuksemme mukaisesti heti iän salliessa.

Brenda on kotihoidossa oppinut jo vaikka mitä temppuja ja onkin osoittautunut todella älykkääksi tytöksi. Brenda osaa peruskäskyjen lisäksi paljon muitakin juttuja. Loistava harrastuskoira vaikka agilityyn, tokoon tai koiratanssiin...tai sitten ihan vain vaikka sieniretkelle avuksi.

Tämän koiran adoptiovastaavat ovat:almaa2
Alma
almaa1
almaa3
alma5

Alma

narttu,  n. 8 v.

Pirkkala


Alma on löydetty Espanjan kadulta.
Almalla on vain yksi silmä,eikä ole tietoa mitä on tapahtunut. Silmän puuttuminen ei häiritse tyttöä mitenkään eikä aiheuta nyt lisätoimenpiteitä.

Alma tykkää kovasti lenkkeillä ja tulee hienosti toimeen muiden koirien kanssa ja olisikin hyvä, jos tulevassa kodissa olisi hänelle reipas koirakaveri tuomassa rohkeutta.

Alma tuli Pirkkalaan kotihoitoon paikkaan jossa on useita koirakavereita. Kaikki meni alusta asti todella hyvin ja kotihoitaja kehuu tyttöä todella helpoksi koiraksi. Almasta on nopesti muodostunut ikoinen kotioloista nauttiva seurakoira. Alma soveltuisi varmasti myös perheeseen jossa vanhempia lapsia, jotka osaavat olla koirien kanssa. Hän nauttisi varmasti kaikesta saamastaan huomiosta. 


Sinka9
Sinka
Sinka7
Sinka 4
Sinka 5
Sinka
Sinka1
Sinka

Sinka

uros, .n. 1v

Mäntsälä


Sinka on kaksi vuotias uros. Hän on aktiivinen iloinen reipas nuorimies, joka etsiikin aktiivista kotia, jossa pääsee juoksentelemaan ja harrastamaan jotain. Ei sohvaperunaksi. Muut koirat on ok. Sinka on ollut erittäin vanhan mummon koira.jossa ei liikuntaa riittämiin ole saanut

Sinka tuli Suomeen kotihoitoon 1.7.2023.
Kotihoitajan kertomaa:
"Sinka on erittäin sosiaalinen. Hihnassa kulkee todella nätisti eikä hätkähdä ohi meneviä pyöriä, autoja tai toisia koiria. Sinka on aika välinpitämätön ulkona muita koiria kohtaan ja varmasti jatkossa kun sitä ylläpitää niin vitsit miten helppoa. Sinka on ollut sisäsiisti.


Sade ei menoa hidasta! Ukkosesta ei välittänyt yhtään. Ruoka maistuu hyvin, mutta Sinkan vieressä seisottava, että malttaa syödä koska haluaisi perään tulla. Eli Sinkan tulevan kodin tarvitsee todennäköisesti pitää huoli yksinolojen harjoittelusta heti alussa ettei tule ongelmia. Vaikuttaa muutenkin todella nauttivan kaikesta huomiosta ja kun jää portin toiselle puolelle niin vähän piippaa kunnes rauhoittuu makoilemaan. Eilen oli 2x 30 min pätkää yksin ja katselin kamerasta mitä tekivät. Nukkuivat molemmat.


Sinka on älykäs paimenkoiramainen työkoira joka nauttii saadessaan tehdä jotain yhdessä omistajan kanssa. Erittäin omistajauskollinen ja älykäs. Tämän koiran kanssa varmasti nauttii jostain kivasta harrastuksesta, helposti koulutettavissa.

Nakertelivat nahkaluut aamupalan yhteydessä. Vatsat toimii niin kuin pitää ja yön nukkuivat todella hyvin. Aika hienoja tyyppejä!"


Odin
Odin
Odin
Odin
Odin
Odin

*VARATTU Odin*

Uros,  n. 8v

Tarvasjoki


Odin on n. 8 vuotias, säkä n. 50 cm, paino n. 28 kg. Alunperin Unkarista Suomeen tuotu sekarotuinen uros. Hän on viettänyt kotikoiran elämää Suomessa jo pidemmän aikaa, mutta perhe joutuu nyt luopumaan Odinista koirasta riippumattomista syistä.

Odin on älyttömän ihmis- ja lapsirakas koira, eivätkä kissatkaan ole koskaan olleet hänelle ongelma. Ollaan alusta asti käyty tiheästi koirapuistossa ja Odin tuleekin hyvin toimeen monenlaisten koirien kanssa, nuoret leikkaamattomat poikakoirat käyvät hänellä joskus hermoille, mutta kaiken ikäisten narttujen, ja vanhempien/leikattujen urosten kanssa hän tulee yleensä melko moitteettomasti toimeen.

Odin oppi uimaan 2022 kesällä ja on siitä asti pitänyt siitä hirveästi, frisbeen jahtaaminen ja pallon perässä juokseminen ovat hänestä myös aivan ihanaa puuhaa (hän voi olla hieman omistushaluinen leluista muiden koirien läsnäollessa, kissoilta tai lapselta ei kuitenkaan ole puolustanut lelujaan)!

Luonteeltaan Odin on iso, hölmö, rakkautta täynnä oleva karvapallo, hän rakastaa käpertyä sohvalla viereen, ja meidän keittiön pöydän ääressä ollessa on Odin usein pöydän alla pötköttelemässä. Hän on mielellään kaikissa perheen menoissa mukana, on sitten kyse rauhallisesta leffaillasta tai vauhdikkaasta päivästä ulkona
Odinin vatsa ei kestä kana herkkuja tai ruokia, meillä on ollut ruokana pitkän kokeilun jälkeen hau hau champions lammasta ja riisiä, joka on sopinut hänelle oikein hyvin!

On pääasiassa hienosti valjaissa, mutta toisten koirien ohitus lenkillä vaatii kyllä yhä treenaamista.

Ei hauku normaaleja kerrostalon ääniä, jos naapuri on pamauttanut oven hirveän kovaa niin Odin saattaa haukkua, mutta muuten ei välitä! Odin on niin sanotusti valmis pakkaus uuteen kotiin.Jillie
Jillie
Jillie
Jillie
Jillie
jillie u1

Jillie

Narttu,  n. 6v

Kuusankoski


Jillie on n. 6 vuotias jackrusselinterrieri narttu, joka haettiin pois kasvattajalta hiljattain. Painoa neitosella on n. 6 kg.
.
Jillie on yhteistyökumppanimme tarhalla ja on jo steriloitu ja käynyt kertaalleen tarkastuttamassa hampaansa.
Passi ja rokotukset hoidettu asianmukaisesti kuntoon. Välimerentaudit tarkastettu ja kaikki näytti negatiivista. Tämä ihanuus matkusti Suomeen kotihoitoon etsimään omaa loppuelämän kotia.

Hän on saanut muutaman päivän ajan tutustua kotihoitopaikkaan ja siellä oleviin koirakavereihin.


Sisäsiistejä ei olla ihan vielä mutta sitä harjoitellaan kovasti. Ulkoilu valjaissa alkaa pikkuhiljaa sujua, se oli aluksi ihmeellistä ja jännää. Tykkää haistella uusia paikkoja ja on selvästikin kiinnostunut uudesta ympäristöstä. Hoitaja kuvailee minua mukavaksi ja rauhalliseksi kaveriksiRina
Rina
Rina
Rina
Rina

Rina

Narttu, n.6v

Klaukkala


Pikkuinen Rina tyttönen pinseri mix? ikää n 6v painoa n 8 kg. Passiin merkitty syntymäaika 5.5.2017

Alunperin tullut Serbiasta. Pelastettu paikasta missä useita kymmeniä koiria huonoissa oloissa
Rina on tällä hetkellä kotihoidossa.
Riina on aluksi arka tyttönen varsinkin uusia ihmisiä ja paikkoja kohtaan, mutta reipas muiden koirien seurassa. Hänen kansaan tarvitaan aikaa ja kärsivällisyyttä saada luottamus hänen ja ihmisen välille.. Kokemusta aroista koirista hyvä olla

Riina on reipastunut kovasti kotihoidossa. Tavannut muita ihmisiä ja luottaa vieraaseen jo ottaakseen nameja.Menee myös itse tervehtimään vieraita. 


Rokotettu sterkattu siru on. Vain oma koti puuttuu.


Diesel_2
Diesel_
DIesel_3
Diesel_1

*VARATTU Diesel*

Uros, n. 4 v

Turun lähellä


Diesel, on jo neljävuotias poitsu . Diesel on asunut kerrostalossa eli sopi myös kaupunkikotiin ja aktiiviseen lapsiperheeseenkin.

Tulee muiden koirien kanssa toimeen ja tykkää käydä koirapuistoissa peuhaamassa muiden koirien kanssa.

Raasu on joutunut itsestään riippumattomista syistä vaihtamaan kotia jo kolmesti ja etsii nyt neljännen kerran kotia. Diesel ei anna näiden ikävien kokemuksien käytöksessään tai olemuksessaan näkyä!

Tämä kaveri on kerrassaan hurmaava, täydellinen kotikoira, luottavainen ystävä, innokas ulkoilija ja rapsutuksista sekä läheisyydestä nauttiva koirakaveri.
Diesel on elänyt koko elämänsä kotikoirana.
Hän on sisäsiisti, tietää mitä valjaat tarkoittaa, osaa käskyjä ja kuuntelee, on avoin ja utelias muita koiria kohtaan sekä on rauhallinen sisällä.
Ihan huippu tyyppi

Olisi jo vihdoin aika löytää hänelle sellainen koti joka ymmärtää koiraperheen arkea, osaa tulkita koiran tarpeita ja ymmärtää että koira tarvitsee säännöllistä liikuntaa ja sosiaalista kanssakäymistä muiden koirien kanssa

Tämän koiran adoptiovastaavat ovat:Bobo
Bobo
Bobo
Bobo
Bobo

Bobo

Uros , n.3-4v.

Sipoo


Bobo oli aluksi hyvin arka ja pelokas, mutta on reipastunut huomattavasti kotihoidossa koirakavereiden ja osaavien hoitajien toimesta. Painoa pojalla on nyt noin 18 kg. 

Hän on alkanut leikkimään muiden koirien kanssa, hakee rapsutuksia mielellään muilta ihmisiltä.


Etsii siis kotia joka ymmärtää hieman arempaa koiraa
Ei alle kouluikäisten lasten perheeseen, tarvitsee rauhallisen kodin missä yksi tai useampi koirakaveri. Bobon kuono on täynnä arpia ja hällä on kevyt alapurenta


Bobo saapui Suomeen kotihoitoon 28.10.23


Tämän koiran adoptiovastaavat ovat:Könik
Könik
Könik
Könik
Könik

Könik

Uros, n.9 v.

Helsinki


Könik on touhukas poika, jota menneisyys ei paljon paina vaan elämästä nautitaan koirakavereiden kanssa. Suomeen kotihoitoon poika saapui 28.10.2023. Maaliskuussa -24 Könik viettää 9-vuotis syntymäpäiväänsä. Poika on ihmisläheinen, eikä ole yhtään arka. Hän leikkii mielellään kahden kaverinsa kanssa. Poika on kastroitu ja rokotukset ovat kunnossa.
Manta
Manta_7
Manta_8
Csörike
Csörike
Csörike

Manta aka Csörike

Narttu, n. 5 v.

Vihti


Noin 5-vuotias Manta-tyttö on pelastettu pentutehtaasta yhteistyökumppanimme turviin Unkarissa. Hän on elellyt todella vaatimattomissa oloissa ja hänellä on jäänyt paljon elämästä vielä kokematta. Koko maailma on tytölle jotain ihan uutta. Kaikki, mitä me pidämme itsestään selvyytenä, ovat asioita joihin Mantan tulee tottua. Autot, ihmiset, kukat, tuuli, uudet tuoksut ja äänet...


Hihnakävely ja sisäsiisteys ovat tytölle uusia asioita, jotka vaativat harjoittelua. Myös kuntoutuminen ja lihakset kaipaavat kärsivällisyyttä ja vähitellen etenemistä.


Neito on steriloitu, ura pentutehtaana on ohi ja elämä rakastettuna kotikoirana alkakoon. Rokotukset kunnossa. Rakastava koti puuttuu.


Kotihoitajan kertomaa 1.3.2024:
”Se on hassu, rauhallinen, joskus villittää, erittäin hellä ja rakastava, ihana! Manta alias Csörike tuli kotihoitoon Unkarista 28.10.2023 eli neljä kuukautta sitten ja on lähes täydellinen kotikoira. Riippuu tietenkin mitä itse kukin täydellisyydellä tarkoittaa.


Manta on rauhallinen. Joskus intoutuu repimään pehmoa tai papereita. Manta on myös reipas. Sen mielestä ulkona mennään reippaasti eteenpäin. Manta ei arastele autoja, sauvoja, lasten rattaita, isompia lapsia... Manta aika luottavainen ja varovasti utelias. Osaa olla 8 h työpäivän nätisti, eikä tule edes pissavahinkoja! Antaa käsitellä hienosti, korvat, silmät, poimut, kynnet, pesut... kaikki käy! Koirakaverit tervetulleita kotiin. Ei hauku.


Ja sitten treenattavaa:
Sisäsiisteys ei ole vielä ihan 100 % Saattaa lorauttaa pissan jos ei passiteta heti ruuan jälkeen pihalle, vaikka olisi juuri ennen ruokaa käynytkin. Ei myöskään osaa pyytää ulos. Ei tee vielä asioitaan kävelyllä. Uskon, että kunhan lumi sulaa, niin asia muuttuu."

Manu
Manu
Manu
Manu
Manu

*VARATTU Manu*

Uros, n 7 v.

Espoo


Manu (passi nimi Spike) n 7 v podenco uros

Painoa reilu 20 kg säkä n 60


Manu saapui suomeen kotihoitoon 2018 ja saikin sitten oman kodin

Nyt on perheeseen syntynyt lapsi ja Manu stressaa siitä kovasti.


Manu on kiltti sosiaalinen reipas poika joka rakastaa olla ihmisen lähellä. Koti kuvailee Manua todella helpoksi koiraksi ja joka osaa jo kaikki normaalin kotikoiran tavat. manu on sisäsiisti, osaa olla työpäivät yksin kotona, autoilee ja kävelee hihnassa hienosti. Manusta saa kivan ja uskollisen ystävän rauhalliseen aikuiskotiin jossa poika voi lenkkeillä ja lekotella omien ihmisten kanssa.


Myös kissoihin on Manu tottunut

Manulle etsitään aikuiskotia taikka kotia jossa on jo isompia lapsiaTämän koiran adoptiovastaavat ovat:


Tuula Liukko puh. 0400-392211.
Soittoaika: ma-to klo 13-17 sekä la 12-20

Jaana Kärnä 040-7767865


Lola-u
Lola_3
Lola1

Lola

Narttu, n 4,5v.

Nousiainen


Lola on noin 4,5v mopsimix tyttönen
Lola on Unkarista tullut Suomeen kotihoitoon 25.11
Lolan menneisyydestä ei juuri ole tietoa hän on lihasköyhä joten tuskin on paljon lenkkiä hänen kanssaan tehty,
Ihmisrakas ja utelias ja ruoka hyvin maistuu,Sisäsiisteyttä harjoitellaan ja hienosti hän on jo osanut uloskin hädät tehdä,pikku vahinkoja voi sisällä vielä sattua.
Kiki2
Kiki

Kiki

Narttu, n 1 v.

Kirkkonummi


Kiki on kaunis, noin vuoden ikäinen ranskis mix tyttönen. Hän on tullut usean muun saman rotuisen kanssa paikasta, johon ei päivänvalo paistanut eikä koiria ulkoilutettu. Ei siis olekaan ihme, että tyttö hieman vielä arastelee ihmisiä. Kaikesta huolimatta Kiki vaikuttaa luottavaiselta elämään. Suomeen kotihoitoon Kiki saapui 12.11.2023.


Hän on utelias ja tepastelee mielellään kotihoitajan mukana katselemassa kaikkea, mitä kotona tapahtuu. Kun Kikille antaa huomiota, menee hän kuitenkin yleensä varmuuden vuoksi turvapaikkaansa makuulle.Kiki on kuitenkin aina ehdottoman ystävällinen ja rakastaa rapsutusta leuan alta. Usein hän alkaa itsekin kovasti pussailemaan, kun häntä hellii. Hän rakastaa ruokaa ja pitää myös puruluista. Ulkomaailmaa Kiki vielä arkailee, mutta hän tekee asiansa pääosin ulos, kun hänet viedään pihalle. Hihnassa kävelyä on kotihoidossa harjoiteltu, mutta tämän oppiminen vaatii vielä työtä. Kiki haukkuu vieraat ihmiset, jotka häntä lähestyvät. .Toisten koirien ja kissojen kanssa Kiki pärjää mainiosti.


Kiki etsii kotia jossa on kokemusta kyseisestä rodusta ja josta löytyy bulla tai toinen pieni koira tytölle kaveriksi. Isommat koirat eivät kaveriksi sovellu, sillä niitä Kiki pelkää. Ei adoptoida perheeseen, jossa pieniä lapsia.Asher 1
Asher 2
Asher_2024
Asher 3
Asher 4
Asher 5

Asher

Uros, n 8 kk.

Karjaa


Iloinen ja reipas Asher on yksi Tinan 29.6.2023 syntyneistä pennuista. Poika on saanut hyvän alun elämälleen, eikä hänellä ole huonoja kokemuksia ihmisistä.


Asher tuli Suomeen kotihoitoon 17.1.24 samaan kotihoitopaikkaan veljensä Ginon kanssa. Asher on veljeksistä vauhdikkaampi, uteliaampi ja reippaampi. Hoitopaikassa poika juokseekin villisti ympäri pihaa kotihoitopaikan oman koiran kanssa. Lumi ei menoa haitta, vaan Asher vipeltää innokkaasti ulkona talvisäässä.


Asher tulee kastroida iän salliessa.
Gino 2
Gino 3
Gino 1
Gino
Gino 4

Gino

Uros, n 8 kk.

Karjaa


Reipas ja iloinen Gino-poika on yksi Tinan 29.6.2023 syntyneistä pennuista. Poijalla ei ole huonoja kokemuksia ihmisistä, sillä hän on pennusta asti saanut hyvän alun elämälleen.


Gino tuli Suomeen kotihoitoon 17.1.24 samaan kotihoitopaikkaan veljensä Asherin kanssa. Gino on veljeksistä hieman arempi. Koti missä olisi rohkea koirakaveri olisi pojalle täydellinen. Kotihoidossa harjoitellaan vielä sisäsiisteyttä ja Gino onkin oppinut hienosti tekemään tarpeensa ulos, yksittäisiä vahinkoja lukuunottamatta.


Gino tulee kastroida iän salliessa.
Martta 1
Martta 4
Martta 2
Martta 3

Martta

Narttu, n 7 v.

Espoo


Passin mukaan 12.10.2016 syntynyt ranskanbulldog Martta muutti Suomeen Espanjasta vuonna 2020. Omistajan elämä on nyt muuttunut radikaalisti, eikä hän tästä johtuen pysty tyttöä enää pitämään, joten Martta etsii nyt kotia täysin itsestään riippumattomista syistä.


Martta on erittäin hyvin hoidettu ja on saanut oppia kotikoiran tavoille. Tyttö tulee toimeen lasten ja toisten koirien kanssa. Kissat aiheuttavat jahtaamisviettiä, eli niiden kanssa ei sovi samaa talouteen. Martta on rauhallinen tyttö, joka tykkää lenkkeillä. Hän käyttäytyy asiallisesti hihnassa eikä vedä, mutta isoille vastaantuleville koirille saattaa haukkua (ainakin jos lenkillä on ollut mukana toinen koira). Muuten Martta ei ole haukkuherkkä. Autossa matkustamiseen on tottunut. Martalla ei ole huomattuja allergioita. Hänen vatsa on toiminut ja iho pysynyt hyvänä viljattomalla ruualla.Dolly 8
Dolly 7
Dolly 5
Dolly 3
Dolly 2

Dolly

Narttu, n 3 v.

Klaukkala


Dolly on pienehkö kultainen noutaja, syntynyt 08.10.2020, ollen nyt reilu 3-vuotias. Painoa kertynyt n. 23 kg. Hänet oli palautettu takaisin kasvattajalle, mutta kasvattaja ei halunnutkaan häntä takaisin, joten Dolly päätyi yhteistyökumppanillemme Espanjassa.

Hän on kiltti, utelias ja ystävällinen, mutta aluksi hieman arka tyttö. Asusti Espanjan tarhassa toisen koiran seurana. Osaa kävellä hihnassa. Hänet on steriloitu ja rokotukset ovat ajan tasalla, välimerentautitestit puhtaat.

Dolly lensi Suomeen kotihoitoon 17.1.24. Samaisena aamuna Dollyn jalat kuvattiin, jotta voitiin varmistaa ettei neidin jaloissa ole rakenteellista, synnynnäistä tai tapaturman aiheuttamaa vikaa tai syytä aiemmassa noin viikko sitten kuvatussa, Facebook-sivuillamme olevassa pienessä videopätkässä esiintyvälle ontumiselle.

 Alfonso 5
Alfoso 7
Alfonso 2
Alfonso
Alfonso 6
Alfonso 3

Alfonso,
etsii myös kotihoitopaikkaa

Uros, n 3 v.

Siuntio


Joulukuussa 2020 syntynyt Alfonso on mastiffi-mix, joka käyttäytyy laumanvartijan tavoin ja on samalla impulsiivinen sekä hieman epävarma. Poika ei nyt tule toimeen perheen kahden muun uroksen kanssa ja etsii siksi uutta kotia.

 

Poika tarvitsee kodin maalta, aidatun tontin missä on paljon tilaa liikkua ja missä se saa touhuta ja vartioida. Ulkohäkkiin yksin emme koiraa luovuta. Alfonso viihtyy ulkona ja ulkoilu omien ihmisten kanssa olisi pojasta kivaa. Lenkkeilyyn ei poika kuitenkaan ole tottunut, vaan ulkoilut on ulkoiltu isolla aidatulla pihalla.

 

Alfonso rakastaa omia ihmisiään kaikella koirapojan sydämellään. Se haluaa olla lähellä ja tehdä asiat oikein. Se haluaa tietää, että sitä rakastetaan. Ideaali olisi kotona viihtyvä pariskunta. Alfonson mielestä kotoilu on parasta. Yksin ollessaan ja turhautuessaan on pojalla taipumusta askarteluun. Alfosolla olisi hyvä olla seurana keskikoinen tyttökoira, myös leikatut urokset saattaisivat sopia. Alfonso on kastroitu.

 

Tulevalla omistajalla on oltava tietoa rodusta ja miten laumanvartijan kanssa eletään. Monesta muusta koirasta poiketen Alfonson elämä on ollut turvallista alusta lähtien ja se on ollut rakastettu perheenjäsen. Löytyykö laumanvartijaa ja herkkää sielua ymmärtävää koti jostain upealle Alfonsolle?

 Pandora ja Vertti 1
Pandora 3
Vertti 2
Vertti 1
Pandora 2
Vertti 3
Pandora 1
Pandora ja Vertti 2

Pandora ja Vertti

Narttu, n. 5 v. ja uros, n 7 v.

Vääksy


Pandora ja Vertti etsivät uutta kotia täysin koirista riippumattomista syistä, perheen tilanteen muututtua. Molemmat koirat on leikattu.


Ihmisrakas, hieman herkkä ja helposti kaikesta innostuva noin 40 kg painava Pandora (valkoinen) on tullut Suomeen yhdistyksemme kautta ollessaan noin 8 kk ikäinen. Syntymäajaksi on tytölle passiin kirjattu 09.06.2018.


Pandora rakastaa pusutella ja olla rapsuteltavana, mutta arvostaa myös omaa tilaansa. Hänellä on lievää resurssiaggressiota: leluja tai luita ei voi antaa samassa tilassa, mutta ruuan pystyy syömään Vertin kanssa vierekkäin. Ulkona hihnassa ajoittaista vetoa hyvien hajujen perään, mutta loppumatkasta rauhoittuu kävelemään rauhassa. Intoutuu muista koirista – näihin tahtoisi päästä tutustumaan. Vapaana ei tyttöä voi pitää. Autoilu sujuu ja hoitotoimenpiteet menevät ihan ok.


Vertti (ruskea) on noin 24 kg painava, oman ihmisen kainalossa peiton/viltin alla pötköttelyä rakastava poika. Vertti on syntynyt Suomessa 26.09.2016 ja hän on ollut omistajalla pennusta asti. Poika osaa välillä olla jääräpäinen, mutta hän on erittäin ihmisrakas koira. Ei voi pitää vapaana. Hihnassa saattaa vetää, mutta namipalkan avulla kävelee vieressä hienosti. Vetoleikeistä nauttiva Vertti pitää lämpimästä ja auringosta, sekä omasta viltistään, jota riepottaa mielellään. Vertti on tottunut autoiluun ja hoitotoimenpiteet menevät ihan ok.


Vertillä on ollut pissatulehduksia ja ne ovat antibiooteilla lähteneet. Poika pelkää ilotulitteita, mutta Sileon kanssa pärjää. Vertillä on toisessa jalassa pieni patti, jota seuraillaan. Ei ole aiheuttanut haittaa tai toimenpiteitä.


Kotona ovat aikaisemmin olleet nätisti koko päivän. Nyt asuessaan kerrostalossa reagoivat talon ääniin. Uuden kodin tulisi siis varmistaa riittävä yksinolon harjoittelu uudestaan, mikäli koiria mietitään kerrostaloon.

 

Molemmat ovat kilttejä, peruskäskyt osaavia ja sisäsiistejä. Lapsiperheessä olleet moitteettomasti koko ajan. Muiden koirien kanssa elelyyn varmasti opeteltavissa, sillä eivät ole ärisseet muille.

 

Kaksikolle etsitään ensisijaisesti yhteistä kotia mutta huomioidaan myös erilliset kotiehdokkaat, tilanne kokonaisuudessaan huomioiden


Kaksikon adoptiovastaava on Tuula Liukko (yhteystiedot ja soittoajat).

Alisa_5
Alisa_6
Alisa_1
Alisa_3
Alisa_2
Alisa_4

Alisa


Narttu, 2 v.

Vantaa


Nuori neito, joka löydettiin hylättynä säkkiin pakattuna. Alisa on todella ystävällinen, mutta melko päättäväinen luonne. Hän ei tule kaikkien koirien kanssa toimeen, joten suositellaan perheen ainoaksi koiraksi.


Neiti vaatii omistajaltaan ystävällistä johdonmukaisuutta ja koirakokemusta, muuten hän määrää kodissa kaapin paikan ja tekee mitä itseään huvittaa.


Rokotukset aloitettu. Mikäli ikä sallii, tyttö myös steriloidaan ennen lähtöä omaan kotiin.


Alisa saapui kotihoitoon helmikuussa 2024. Kotihoitajan kertomaa:
"Alisa, passin mukaan parivuotias neiti, saapui eilen myöhään illalla Unkarista. Utelias, reipas neitonen on kotihoidossa Vantaalla. Kotihoitoperheessä on kaksi koiraa, sekä uros että narttu. Alisa kulkee hihnassa hienosti, portaatkaan eivät pelota, eikä reagoi kerrostalon ääniin. Hellyydenkipeä typykkä, joka rakastaa rapsuttelemista ja sylissä pötköttelyä."Morzski_11
Morzski_6
Morszi_3
Morszi ja Betty_3
Morszi ja Betty_4
Morszi ja Betty

Morszi aka Morski-mummo


Narttu, 13 v.

Turku


Ihana, pieni mummeli. On saanut elää kotikoirana kaverinsa Bettyn kanssa, kunnes tulivat vanhaksi ja omistaja päätti, että ei "tarvitse" vanhoja koiria enää ja vei tytöt tappotarhalle, josta yhteistyökumppanimme heidät pelasti.  


Elokuussa 2010 syntynyt Morszi saapui Suomeen kotihoitoon helmikuussa 2024 odottamaan sitä omaa kotia, jossa saa viettää eläkepäiviä rakastettuna ystävänä.


Kotihoitajan kertomaa:

Morszi ”Morski-mummo” saapui eilen yöllä meille kotihoitoon Turkuun. Ensimmäinen yö uudessa paikassa meni hienosti - piti oikein itse aamulla odotella Morskin heräämistä, jotta päästiin lähtemään kaikki lenkille. Ruoka on maistunut ja kaikki asiat tehnyt ulos. Selkeästi huomattavissa kotikoiratausta. Aivan valloittava ja hellyydenkipeä tapaus odottamassa omaa loppuelämän kotia


Tyttö on erityisadoptio ikänsä puolesta.Twix_6
Twix_7
Twix_4
Twix_8
Twix
Twix_2
Twix_3

*VARATTU Twix*


Uros, n. 2 v.

Parainen


Polvenkorkuinen Twix on arviolta parivuotias uros. Painoa on pojalla noin 10 kg. Twixin menneisyydestä ei ole tietoa, sillä hänet on löydetty Unkarin kadulta ja sieltä otettu turvaan. 


Twix saapui kotihoitoon Suomeen helmikuussa 2024. Poika on hyvin leikkisä ja tykkää olla menossa mukana. Hän osaa myös rahoittua. Tämä poika on kiltti, rakastaa ruokaa, luita ja leluja.


Hän kävelee hienosti hihnassa ja nauttii lenkkeilystä. Vaikka hän haluaisi tervehtiä kaikkia ihmisiä, käyttäytyy poika hyvin ohittaessaan heitä. Hän saattaa kuitenkin haukkua vastaantuleville koirille.


Twix ei itse reagoi kerrostaloääniin, mutta hän saattaa reagoida, kun kotihoitajan oma koira alkaa haukkua ja juosta ovelle. Twix matkustaa hyvin autossa ja osaa tehdä tarpeensa ulkona.


Luzzy_7
Luzzy_6
Luzzy
Luzzy_3
Luzzy_2

Luzzy


Narttu, n. 5 v.

Lahti


Rauhallisen ja lempeän Luzzyn menneisyydestä ei ole tietoa, sillä tyttö on pelastettu kadulta. Vaikuttaa kuitenkin vahvasti siltä että tyttö on ollut jonkun ihmisen kotikoira joskus. Hän on arviolta noin 5-vuotias ja painoa on tytöllä noin 8 kg.


Tyttö saapui kotihoitoon helmikuussa 2024. Kotihoitajan kertomaa:
"Luzzy kävelee upeasti hihnassa, autoilee hienosti, osaa pyytää ulos ja nautti kovasti pehmeään petiin käpertymisestä, kun pitkän matkan jälkeen saapui perille kotihoitoon.


Hiljainen tyttö joka tuli heti myös kotihoitoperheen koirien kanssa toimeen. Rauhallinen, joten saattaisi mennä myös kissakodissa (voidaan testata). Tämä neito on niin hellyyttävän vaatimaton ja helppo, sopii varmasti myös ainoaksi koiraksi."


Steriloitu ja rokotukset kunnossa, ei todettuja tauteja.