SUOMESSA KOTIHOIDOSSA OLEVAT KOIRAT


HUOM! ETSIMME JÄLLEEN UUSIA KOTIHOITAJIA AVUKSI

https://www.autetaanelaimia.fi/adoptiosta/kotiselvitys-kotihoitaja.html  löytyy  kotiselvitys, voit myös laittaa viestiä info@autetaanelaimia.fi


Nämä koirat ovat jo saapuneet Suomeen kotia etsimään ja ovat adoptoitavissa kauttamme.  Koirat ovat vapaaehtoisten kotihoitajiemme hellässä hoivassa eripuolilla Suomea. Jos olet kiinnostunut jostakin koirasta, siirry ensin kotiselvityssivulle täyttämään lomake. Jatketaan sitten yhdessä neuvotteluja, sovitaan kotikäynnistä ja koiran kanssa tapaamisesta.

Huom! Sivuja päivitetään kerran, pari kuukaudessa.

Tuoreimmat kuulumiset ja viimeisimmät kuvat löytyvät facebook sivuiltamme oheisen linkin kautta..Kaikki adoptoitavat koirat eivät ole www-sivuillamme, facebook sivuilla lisää kotiaetsiviä.

 

(kuvat aukeavat isommiksi kun viet hiiren niiden päälle)

Linkki FB-kansioon
Faro 5
Faro 2
Faro 1
Faro 4
Faro 3

FARO, Lohjalla


Faro on 5-vuotias galgo-uros Espanjasta. Faro on tullut Suomeen maaliskuussa 2021.
Faro on reipsas glago mutta ei sovellu kissaperheeseen. Myös lapset on Farosta pelottavia , joten emme anna tätä poikaa pienten lasten perheeseen. Farolla täytyy ehdottomasti olla ainakin yksi koirakaveri.


Faro on sisäsiisti ja kulkee nätisti hihnassa, mutta on melko epävarma lenkillä ja usein haukkuu vastaantuleville koirille. Tässä asiassa on siis vielä vähän työstettävää, mutta uskoisin kotiutumisen ja stressitason laskun myötä ohitustenkin helpottavan. Faro kiintyy vahvasti turvallisena kokemaansa ihmiseen, mm. edellisen perheen äitiin ja on kärsinyt eroahdistuksesta. Yksinoloa on harjoiteltu rauhallisella tahdilla ja tällä hetkellä pihapuuhissa voi olla pitkäänkin, mutta varsinaista poissaoloa on kokeiltu vasta reilun tunnin mittaisilla jaksoilla. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että todennäköisesti aikaa saisi melko helposti pidennettyä kunhan Faro on ensin saanut vähän aikaa kotiutua. Siksi olisikin hyvä, jos tuleva omistaja / perheenjäsen olisi alkuun etätöissä, sillä monen tunnin yksinolo ei heti onnistu.


Faro kulkee hyvin autossa ja on välillä ollutkin toisen koiran kanssa mukana autossa odottaen perheen hoitaessa asioita. Faro ei puolusta ruokaansa tai reviiriään, eikä pelkää kovia ääniä, esim. ilotulituksia tms. Faro painaa n. 29 kg. Faro kävi marraskuussa kattavassa eläinlääkärin tarkastuksessa Suomessa ja leishmania- sekä sydänmatotestit olivat negatiiviset, samoin MRSP. Verikokeet normaalit.

 

r9_n
Rocky 1
Rocky 3
ro31_n
Rocky 2
r239_n
r76_n
rocky1a
r2_n
r034_n
r86_n
r71_n

ROCKY, Turun seudulla


Rocky on noin 6-vuotias uros. Melko pienikokoinen mies, jonka säkä noin 35 cm. Rockyn elämä on ollut aika surullista. Hän eli viisi ensimmäistä vuottaan laitapuolen kulkijan kanssa Espanjassa veljensä kanssa, ja selviytymistä oli poikien jokainen päivä ja kovalla kädellä veljeksiä selkeästi kasvatettu. Kun Rocky ja velipoika olivat noin viiden vanhoja, niin omistaja sairastui ja luovutti koirat Domino Ilona hyväntekeväisyys yhdistykselle. Velipoika sai kodin Espanjasta ja Rockya myös onni potkasi ja hänelle löydettiin koti Suomesta.


Rocky tuli Suomeen syyskuussa 2020 hän painoi silloin n. 14 kiloa ja oli puhetta tulevan kodin kanssa, että muutama kilo voisi tiputtaa. Maaliskuussa 2021 Rocky palautui kuitenkin takaisin yhdistykselle ja järkytykseksemme painoi yli 20 kiloa. Rocky pystyi hädin tuskin liikkumaan. Nyt on poika ollut kotihoidossa ja paino laskenut mukavasti ja pian aletaan olla normaalipainossa. Rocky mennä viilettää pihalla vauhdilla muiden kotihoidossa asustelevien kavereiden kanssa.


Rocky on erittäin mukava koira, kun häntä oikein osaa käsitellä. Poika voi olla toisinaan vähän arvaamaton ja näykkäistä kättä, jos joku asia ei miellytä, tästä syystä ei tämä mies sovi lapsiperheeseen. Rockylla on myös erittäin kantava ääni ja tykkääkin haukahdella ja ilmoitella jos jotain ympärillä tapahtuu, joten siksi hän ei sovi kerrostaloon. Rocky tarvitsee kokeneemman rauhallisen ympäristön ok talossa missä voi pihalla patsastella ja haukahdella.


Rockyn hampaat on hoidettu ja myös jalka, jota satunnaisesti ontui alussa, on tutkittu. Jalkaan syynä oli huomattava ylipaino. Rockylla on otettu Suomessa uusinta verikokeet, joissa todettu alhaisen tason Leishmania ja siihen saa nyt lääkitystä. Viimeisin verikoe ositti jo että Leishmania  arvo on jo  negatiivinen. Rocky on yhdistyken erityisadoptio.

taiga
taiga2
taiga3
taiga4

TAIGA, SipoossaTaiga on 4v leikattu tyttö joka on tullut jo pentuna Suomeen Espanjasta. Taiga on isokokoinen tyttö, joka nauttii maalaiselämästä tai mahdollisesti myös esikaupunkialueella, mieluiten aidattu piha tälle neidolle, hän on sellaiseen tottunut ja tykkää kovasti vahtia. Taiga on kiltti neito ja elellyt toisen koiran kanssa sopuisasti. Tulee toimeen myös pienten lasten kanssa. Taiga joutuu vaihtamaan kotia perheessä tapahtuneen tragedian vuoksi, täysin itsestä riippumattomista syistä.
Taiga on ensin hiukan varautunut vieraiden ihmisten kanssa mutta jos annat tytön rauhassa haistella ja tutustua huomaat saaneesi rapsutuksia kerjäävän sylivauvan

Alfie 1
Alfie 6
Alfie 8
Alfie 5
Alfie 4
Alfie 3
Alfie 7
Alfie 2

ALFIE, Espoossa

Alfie on noin 7-vuotias galgo mix uros. Kastroitu ja rokotukset ovat pojalla kunnossa. Ei todettuja sairauksia. Alfie ehti olla muutaman viikon omassa kodissa, mutta hän ei pärjännyt ainokaisena koirana ja masentui totaalisesti. Poika on nyt palautunut takaisin kotihoitajalle ja etsii kotia vain ja ainoastaan kodista missä on hänelle leikkikaveri. Alfie rakastaa juoksemista vapaana, joten on suotavaa, että uuden kodin lähellä on turvallinen koirapuisto, jossa poika pääsee irrottelemaan. Alfie on muuten todella helppo koira ja galgomaiseen tyyliin mielellään lekottelee sohvalla. Kävelee hienosti hihnassa ja on sisäsiisti. Ei ole tehnyt koirakavereiden kanssa keskenään jäätyään mitään pahojaan.

ruby
ruby222
ruby32

RUBY Varattu


Ruby on saanut oman kodin helmikuussa 2020. Nyt hänestä luovutaan ajanpuutteen vuoksi.
Ruby on n 6 vuotias. Säkä n.40cm ja painaa n.14kg-

Nykyisen kodin kertomaa:
Erittäin iloinen ja reipas neitokainen. Tulee toimeen kaikkien kanssa, jopa kissan. Rakastaa rapsutuksia ja hellittelyä, mutta osaa myös rauhoittua omalle petille nukkumaan. Erittäin perso ruualle. Söisi myös toisten kupit tyhjäksi, jos saisi. Puolustaa kyllä ruokaansa ja puruluita, mutta meillä muut jättäneet rauhaan niin tappeluita ei ole koskaan ollut. Täysin terveenä pysynyt ja kaikki ruoka käy.


Muutoksista stressaantuu kovin. Silloin saattaa tulla pissi lattialle, muuten on täysin sisäsiisti.
Vaikka uudet asiat pelottaa, niin rohkeasti menee katsomaan. Todettuaan vaarattomaksi, rauhoittuu kyllä.
Kovia ääniä pelkää. Jos muu lauma pysyy rauhallisena, niin saattaa myös rauhoittua. Esimerkiksi ukkonen, puiden rätinä uunissa ja vastaavat ovat ylitsepääsemättömiä ja rauhoittuu vasta kun ääni lakkaa. Ruby etsii kotia toisen koiran tai useamman kaverina. Ei sovi ainokaiseksi eikä pienten lasten kanssa.On asunut maalla rauhallisella alueella. Ei kaupunkikoira


Kotihoitajan kertomaa 31.5.:
Ruby on kerrassaan ihana tyttö tulee kaikkien kanssa toimeen, jos joku tulee liian lähelle murahtaa vähän mutta ei mitenkään niin että haastaisi riitaa.
Kävelee kauniisti lenkeillä ei vedä.Ollut vapaana meidän pihalla ja tulee kutsusta luokse.Pitää kovasti silityksistä ja tulee viereen pyytämään niitä. Nukkuu yöt hyvin, hyppäsi sänkyyn mun jalkopäähän. Ei hauku ollenkaan vaikka meillä muut haukkuis. Rybylla on alaleuka lyhyempi, Ihana tyttö

robbi
robbi1
robbi2
robbi3
Robbi7
Robbii

ROBBI, Palokassa


Robbi on n. 2-3 v uro joka on pelastettu tappotarhalta. Pojan menneisyydestä ei voi paljon kertoa, mutta eipä menneisyys tätä poikaa harmita, vaan vaikuttaa äärimmäisen optimistiselta nuorelta mieheltä. 
Robbi on reipas, iloinen ja suht vauhdikas ilopilleri, joka haluaisi varmasti samanhenkiseen kotiin
Robbi tulee hienosti toimeen kaikkien koirien kanssa, eikä ihmisiäkään aristele. Sopisi varmasti myös lapsiperheeseen, mikäli lapset osaavat olla koiran kanssa.
Kastroitu ja rokotukset kunnossa. Robbi on hurmannut Unkarissa kotihoidossa kaikki kauniilla silmillään.

Robbin ensikuulumiset kotihoidosta: matka Jyväskylään(Palokkaan) sujui hienosti, poitsu nukkui kuin tukki koko matkanPesulla käyty, luoksetuloa harjoiteltu ja iltalenkillä oli Robbin mielestä älyttömän mukavaa, lumipalloilla oli kiva leikkiäPoitsu kulkee tosi kivasti hihnassa, ei vedä eikä rähjää vastaantuleville koirille. Sisäsiisti on myös. Tästä saa joku tosi kivan kaverin.

Lewis
Lewis2
Lewis3
Lewis4

LEWIS, Vantaalla


Lewis on n 1.5 vuotias pinseri mix uros jolla on painoa 8.5 kg.
Hän on nuori, aktiivinen koira ja vauhdikas ilopilleri, joka tulee hienosti toimeen muiden koirien kanssa.

Kh kertomaa 16.2

Tänään tulee viikko kotihoidossa pienellä Lewiksellä.

Hän on sisäsiisti, nukkunut yöt alusta asti ihan rauhassa, tykkää heittelyleikeistä. Iloinen ja vilkas nuori heppu, mutta osaa rauhoittua oleilemaan myös.

Alkuun pelkäsi lapsen isää (koitti näppästä sormia lyhyemmiksi, kun laittoi valjaita ekaa kertaa, mutta nyt jo haluaa hänenkin silitettäväksi, lapsi taasen oli heti ok.

Kovasti yrittää saada meidän koiraneitokaisia leikkimään, joten täytynee koirapuistoon jossain vaiheessa käydä tutustumassa. Lenkit sujuu mallikkaasti, lukuunottamatta sitä, että syö jokaisen jätöksen, jonka ehtii nappaamaan

Lewikselle sopisi hyvin koti missä olisi leikkisä koirakaveri.

tno33
tano7
tano6
tano5
tano4
tano1
tano

TANO, Helsingissä


Tano on pieni 9 v uros jolla painoa n. 6-7kg.
Tano on ollut kotikoirana. mutta pojan omistaja kuoli.
Sukulaiset eivät halua Tanoa ottaa, joten
kotihoitajammane Espanjassa otti Tanon hoiviinsa.
Kastrointi ja rokotukset hoidetaan kuntoon pian
Hampaat saattavat tarvita hoitoa.
Tano etsii rauhallista kotia missä voi viettää onnellisena loppuelämänsä. Tano ei ole pikkulapsiperheen koira.
Tano käy parhaiten kotiin missä saa olla ainokaisena hellitettävänä, on kovin omsitushaluinen omast ihmisestä. Eli tästä saa todella uskollisen ystävän.


Shily 5
sh
shillt
sh11
sh2
shil
shill3
shill4
shill43
shilly
shilly4
shilly6
shilly65
shll7
shq
Shily..

SHILY Varattu


Shily on noin 1.4v ikäinen, steriloitu narttu. Shily on leikkisä ja tykkää painia muitten koirien kanssa.
Hänestä saisi mukavan kaverin johonkin harrastukseen. Varmasti älyä ja iloa ja virtaa riittäisi


Shily saapui Suomeen kotihoitoon 26.3.22.
Shily on sopeutunut kotihoitoon hyvin. On reipas ja leikkisä. Tulee toimeen hyvin muiden koirien kanssa nyt alku stressin jälkeen. Syö, juo ja toistaiseksi kaikki tarpeet tullut ulos. Nukkuu myös yöt hyvin pedissä. Ei ole vielä haukkunut. Oikein mukava ja ihana pentu!
Shily painaa18kg ja on nyt täysikasvuinen.
Tämä neito  etsii todella aktiivista kotia vain ok talosta aidatulla pihalla missä saa myös energiaa purkaa.
Mukava jos kotona olisi Shilylle leikkikaveri, mieluiten uros
Shily on nopea oppimaan ja hänestä olisi moneen harrastukseen. Ei riistaviettiä.
Shilyssä on mahdollisesti jotain paimenkoira rotua.

Picur 2
Picur 1
Picur 3
Picur 4
Picur 5
Picur 6

PICUR, Pirkkalassa


Picur on 5-vuotias herttainen poika, joka odottaa omaa kotiaan Unkarissa. Tulee toimeen muiden koirien kanssa ja ehkä joskus jopa asustellut kotikoirana. Historiasta ei poika juurikaan avaudu, mutta kivan kaverin tästä saisi kivaan kotiin.


Picur kävi parturissa ja hänestä saatiin oikein komea mies. Kastroitu ja rokotukset kunnossa.

Picur saapui 21.5 Suomeen kotihoitoon. Arka poika, joka kuitenkin hetken oltuaan rauhassa ja katseltuaan uutta meininkiä kömpi esille ja tepasteli muiden koirien seassa pihalla. Hiljainen ja hiukan arka poika joka vaatii vähän aikaa ja kärsivällisyyttä. Luottamuksen kun voitat saat tästä uskollisen ystävän. Herra joutuu nyt heti Suomessa laihikselle koska hiukan on kerryttänyt elintasoa liikaa vyötärölleen.


Picur on ollut sisäsiisti ja tullut hyvin toimeen koirakavereiden kanssa. Menee varmasti myös hyvin ainoana koirana. Picur stressaantui kovasti matkustamisesta ja alkoi saada epilepsiakohttauksia. Poika on nyt tutkittu eläinlääkärillä ja koska kohtaukset jatkuivat aloitettiin Picurille lääkitys. Picur etsii kotia rauhallisesta ympäristöstä, ei lapsikotiin. Picur on Suomessa käynyt nyt hammashoidossa joten nyt on hyvä jatkaa huolentonta eläää hampaidenkin osalta toistaiseksi. Picur on yhdistyksen erityisadoptio.

 

123922305_10157522582972056_8444619786266171221_n
123954536_10157522583137056_7935083927668276803_n
124166149_10157522583247056_8838119411577248157_n

LECKIE, Sipoossa


Todella herttainen noin 6 vuotias labbis (mix) poika,painoa 33kg. Tulee kaikkien koirakavereiden kanssa toimeen ja tykkää ihmisistäkin, vaikka pojalla on ollut rankka historia. Kotihoitajamme pelasti hänet läheisestä pikkukylästä missä lapset kivittivät häntä. Tullut kotihoitajamme hoiviin pienenä, noin 6 kk:n ikäisenä. Leckiellä on leishmania, jota on hoidettu hyvin eikä hänellä olekaan siitä mitään ulkoisia merkkejä. Lääkitys vielä ainakin jonkin aikaa päällä. Tabletit aamuin illoin. Tästä pojasta saa kivan ja uskollisen kaverin. Rokotukset kunnossa ja kastroitu.


Kotihoitajan kertomaa:
Leckie on valtavan helppo pusuttelija ja erittäin ohjaajapehmeä, tulee kaikkien kanssa hienosti toimeen ja suihkussakin oli mukavaa. Arka ja epävarma uusista asioista mutta ihmiskeskeisenä hakee ihmisestä tukea ja sitten kaikki on ok. Selvä saksanpaimenkoira sekoitus, muistuttaa omaa entistä schäferiä monella tapaa. Ihastuttava poitsu

Bella8
BElla34
bella87
Bella45
Bella6

BELLA, Riihimäellä


Bella on energinen neiti ja vaikka ikää on vasta vuoden verran, niin kokoa ja voimaa on reilusti. Säkäkorkeus noin 70cm ja painoa 30-40kg. Lenkillä hajut kiinnostaa kovasti ja meininki onkin aikamoista poukkoilua, käsivoimia tarvitaan. Eli tarvitaan omistaja jolla sekä kykyä että halua kouluttaa vielä hyvin pentumaista koiraa. Bella autoilee hienosti ja onkin mukavaa matkaseuraa.
Kotona ollaan ihan kiltisti, toki yksin jäädessä saattaa tossut saada kyytiä. Muutennsisösiisti neiti. Ulkoa tuleville äänille haukutaan. Toisten koirien kanssa menee ihan hyvin, alkumurinoiden jälkeen yleensä ollaan hyvää pataa ja koirapuistossa löytyy nopeasti yhteist leikit. Suosittelen kuitenkin tutustumaan etukäteen, jos perheessä on toinen koira.
Bellassa varmaan laumanvartijaa joten omistajalta vaaditaan myös tässä suhteessa hiukan tieto-taitoa. Bellaa ei anneta alle kouluikäisten lasten kotiin.

dante
dante2
dante3
dante4
dN

DANTE, Kuopiossa


Dante joutuu etsimään uuden kodin omistajan sairastumisen vuoksi. Säkä 75 paino 38 kg, 2 v leikattu uros.


Nykyinen koti kertoo:

Kotona aivan super löysä peruna, älliä löytyy vaikka kuinka mutta ei palveluviettiä. Namista tekee mitä vain. Voi jättää yksin, ei askaroi. Haasteena remmirähjä jota ollaan työstetty siitä lähtien kun minulle tullut 11 kk, käynyt näytillä mm. Kai Pelkosella jonka mielestä monen vuoden treenillä ja ennakoinnilla voi onnistua.

Kaikki uudet koirat rähjätään kunnes ~10 minuutin yhteislenkin jälkeen alkaa tutustua ja haluaa leikkiä.

Ei sovi pienten lasten kanssa koska paimentaa näykkimällä, pienet koirat eivät myöskään tule kyseeseen vaan kyykyttää. Hermorakenne on suhteellisen heikko, clomicalm lääkityksellä ollaan saatu asiaa korjattua ja lenkillä vastaan tulleen koiran rähjäyksestä palautuu noin minuutissa, eli sirkus ei jää enää päälle.


Osaa peruskäskyt todella hyvin, tottista treenattu tavoitteellisesti vuoden ajan. Vahtii pihaa, sekä valikoivasti ruokaresursseja. On ollut minulla yksin sekä tutussa laumassa ilman suurempia ongelmia, ruokittu huoneen toisella puolella. Pienen koiran kanssa olisin hyvin varovainen, meillä ollut 2 pienen vanhemman koiran kanssa ja tullut lopulta toimeen / jättää rauhaan. Dante tarvitsee todella osaavan oman kodin jatkamaan tätä työtä, on aivan äärimmäisen lutunen kun on hyvissä käsissä. Paras on maaseutu/ hiljainen omakotitaloalue stressin vähentämiseksi remmirähjän takia että siinä päästäisiin eteenpänpäin.toisen ison koiran kaverina tai yksin, leimautuu omistajaansa 100% ja antaa rakkautta ja pusuja loputtomiin.


Hoitotoimenpiteet sujuvat vaihtelevasti, kynnet leikataan nuolumaton avulla, korviin saa katsoa. Tulee toimeen kissojen kanssa

peruskäskyt ja tottikset osaa. Lelu ei ole resurssi vaan kiva jaettava asia. Polvet ja selkä kuvattu ja puhdas 0/0. Voi jäljestää, agility ja toko varmasti mieluisia. Hyvin hauskan vokaalinen, vieraat ottaa vastaan hyvin. Joskus joku jännittää niin namilla saa parhaan kaverin.

Rita
Rita2
Rita3
Rita4
Rita5
Rita6

RITA, Tampereella


Rita on n 10 v bodeguero hyvin pieni noin 3-4 kg

Rita on elänyt luultavasti kurjan elämän.

Kotihoitajamme Espanjassa löysi hänet kylässä missä asuu n 1.5 v sitten todella kurjassa kunnossa

Nyt on Rita siinä kunnossa, että olisi valmis omaan kotiin.

Häneltä on jouduttu poistamaan yhtä hammasta lukuun ottamatta kaikki hampaat.koska suussa olevat hampaat oli joko katki tai mätiä sekä heikon ravinnon vuoksi niin huonokuntosia

Rita ansaitsisi eläkepäiviksi kodin missä saa rakkautta lämpöä hoivaa ja ravitsevaa ruokaa

Emännän /isännän vieressä köllöttelyä sohvalla.

Rita on ikänsä vuoksi yhdistyksen erityisadoptio.

toni
Toni2
Toni3
Toni4

TONI, Joensuussa


Toni on n 2v pointteri poika.

Aktiivinen seurallinen koira, jolle etsitäänkin aktiivista kotia, jossa saa tarpeeksi touhuta.

Mukava koira vaikka erilaisiin harrastuksiin. Kastroitu ja rokotukset kunnossa.

Tämän koiran luonne on kultaa. Hiukan ujostelee uusia ihmisiä mutta muutaman minuutin päästä tulee ja painaa pään hiljaa syliisi ja odottaa hyväilyjä. Todella upeasti käyttäytyvä muiden koirien kanssa. Omalle ihmilselleen se maailman rakastavin ja uskollisin ystävä. Lenkkeilee reippaasti. On kotihoidossa lapsiperheessä jossa myös muita koiria. 

treacle2
treacle1n
t3_n
t4_n
t8_n
t50232_n
treacle
t6814574_n
treacle34

TREACLE, Vääksyssä


Treacle on n 7 v pikku podenco tyttönen. Hän tuli Suomeen muutama vuosi sitten. Onni ei ole suosinut häntä, sillä tytölle ei ole löytynyt sopivaa kotia. Treackle on taipuvainen käyttämään ääntään jonkin verran ,varsinkin jos on liikaa hälinää ja ilmoiteltavaa ympärillä. Nyt kuitenkin asustelee rauhalliessa ympäristössä kerrostalossa ihan hienosti.

Ei ehkä sovi pikkulapsiperheeseen koska stressaa liiallista hälyä ja voi saada paniikkikohtauksen. Paras koti typylle on siis rauhallinen aikuiskoti. Mikäli kodissa on koirakaveri niin mielellään rauhallista sorttia sekin.

Treacle on ihana,ihmisläheinen ja pusuja jakeleva neito kun saa asettua mukavaan,hänelle sopivaan kotiin.

Hampaat on Treacklella hoidettu. Tyttö on steriloitu ja rokotettu.

Olisi tämän pikku tytön aika saada se loppuelämän koti ja nauttia elämästään.

Gustav
Gustav2
Gustav87
Gustav45
Gustav46
Gustav879
Gustav90

GUSTAV, Espoossa


Gustav on upea 2-3 v uros säkä n 55 cm.
Tykkää kaikista ihmisistä ja muista koirista ja
on luonteeltaan avoin ja leikkisä.
Gustav etsii aktiivista kotia eikä sovi sohvaperunaksi.
Rakastaa pitkiä metsälenkkejä ja juoksemista.

Gustav tuli Suomeen kotihoitoon 29.10.

Kotihoidossa Gustav on osoittautunut ihanaksi ja kiltiksi pojaksi joka rakastaa ihmisiä ja haluaakin olla kaikessa mukana ja kokoajan lähellä. Rakastaa lenkkeilyä ja nuuskuttelua ja kävelee hienosti hihnassa. Tykkää leikkiä kotihoitopaikan nartun kanssa joten omaa kokoluokkaa oleva tyttöystävä olisikin kiva olla. Tykkää käyttää nenäänsä ja etsiä ruokansa, hänelle ei pelkkä fyysinen liikunta riitä vaan tarvitsee myös aivojumppaa eri älypelien ja aktivointien muodossa. Ei lapsiperheeseen. Gustavilla oli alkuun pientä eroahdistuksen poikasta mutta harjoittelulla siitä päästiin eroon, tämä tulee siis huomioida ja yksinoloharjoituksiin sitoutua ja aloittaa ne alusta uudestaan uudessa kodissa, sillä maisemanvaihdoksesta johtuen tämä saattaa hyvin tulla esiin kodin vaihtuessa. Gustav on ainakin lohelle allerginen ja tämä näyttäytyy iho-ongelmina.

Csillag
Csillag2
Csillag45
csillag67
Csillag32

CSILLAG Kouvolassa


Csillag on noin vuoden vanha narttu. Hänet on löydetty yhdessä Borgagan kanssa ( esittely alla)

Tyttö on haettu leiristä,jossa hänestä ei enää huolehdittu kunnolla. Hän on reipas ja rakastaa liikkumista ja leikkimistä ja tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa.

Csillag tuli Suomeen kotihoitoon 10.12.22
Csillag on arka tyttönen ja kiva olisi jos tulevassa kodissa olisi hänelle reipas koirakaveri josta saa tukea ja turvaa.
Csillag aristelee aluksi uusia ihmisiä ja kaikille pitääkin haukkua, joka varmasti helpottaa kun tulee rohkeutta lisää.  Csillag ei sovi kaupunki koiraksi vaan etsii kotia rauhalliselta alueelta.
Kotihoitajan päivitystä albumiin 18.12
Tykkäisi leikkisästä koirakaverista, tulee luokse pyynnöstä ja osaa istua, hyvin hyvin harvakseltaan tulee pissa sisälle, lapsen kanssa leikkisi kuin koiran kanssa ja sitä harjoitellaan, hihnassa kulkee vielä arkaillen muttei vedä. Sisäsiisti, matkustaa autossa hienosti. Jonkin verran reagoi kerrostalon ääniin ainakin vielä, joten ehkä rivi tai omakotitalo olisi paras vaihtoehto tälle tytölle.

Mutti.
Mutti2
Mutti3
Mutti4

MUTTI Saarijärvellä  ( tapaaminen onnistuu myös Varkaudessa, Kuopiossa tai Jyväskylässä)


Mutti on tullut Suomeen noin 3v sitten ja asustellut normaalina kotikoirana, koirasta joudutaan nyt luopumaan elämänmuutoksen vuoksi. Mutti asuu Kesälahdella, mutta koiran tapaaminen voidaan järjestää myös Kuopioon tai Varkauteen.

Mutti on polvenkorkuinen noin 16kg painava 7 vuotta vanha herra. Purukalusto hoidettu ja hyväksi todettu 12/2022, perusterve jolla rokotukset ajantasalla. Toinen takajalka joskus ehkä murtunut jalan käytön perusteella, ei kuitenkaan varo tai arista kinttua peruselämässä.

Turvalliseksi kokemassaan ympäristössä tykkää tulla syliin kiehnäämään ja kerjäämään rapsutuksia, pussailee ja heittää kuperkeikkaa naama virneessä. Kiintyy ihmiseensä kunhan saa luottamussuhteen rakennettua. Helppo koira käsitellä, ei pistä hanttiin. Matkustaa autossa ongelmitta satunnaista itkeskelyä lukuunottamatta, ei ole kärsinyt matkapahoinvoinnista. On sisäsiisti eikä ole tehnyt omapäistä remppaa kertaakaan, ollut toisen koiran kanssa pitkätkin työpäivät keskenään. Joskus jää hetkeksi itkemään perään mutta asunut viimeisen vuoden ajan kerrostaloissa, meluhaitoista ei ole tullut valituksia. Tulee toimeen muiden koirien kanssa, osaa pienempiensä kanssa leikkiä hellästi ja tuntuisi olevan enemmän alistuvaa kuin dominoivaa sorttia. Itseään isompien kanssa leikit joskus melkoisen vauhdikkaita ja rämäpäisiä. Ei ole näyttänyt suuremmin merkkejä resurssiaggressiivisuudesta. Koirapuistossa/aidatulla alueella juoksee ja rellestää mielissään, metikössä vipeltää ketterästi ja innoissaan, sääolosuhteista ei ole ronkeli joten tassu liikahtaa eteenpäin säällä kuin säällä.

Mutti osaa kohtalaisesti peruskäskyistä odottamisen, luoksetulon ja jättämisen. Hihnassa saattaa vetää, tykkää kulkea nenä maassa hajujen perässä kävelytieltä syrjemmässä. Säikähtäessään saatta syöksähdellä ”päättömästi” joten hihnan toisessa päässä olisi hyvä olla vakaa taluttaja. Mutti on erittäin arka koira joka pelkää ja jännittää paljon uusia paikkoja, tilanteita sekä ihmisiä. Naiset ovat Mutin mielestä helpommin lähestyttäviä kuin miehet mutta aikaa annettaessa lämpenee myös herrashenkilöille. Pelottavaksi kokemissaan tilanteissa vetäytyy yleensä sohvan nurkkaan kuikuilemaan kulmiensa alta ja jähmettyy tilanteen vietäväksi, ei puolustaudu vaan ”jäätyy” tai pakenee tilanteesta. Reagoinut välillä liialliseen stressiin vatsallaan. Kaikkiruokainen. Mutille optimaalisin koti olisikin rauhallisesta, stabiilin arjen omaavasta ympäristöstä jossa pääsisi viettämään aikaa ihmistensä kanssa. Mutille selkeät arjen rutiinit luovat selvästi turvaa ja mielenrauhaa. Ei ole ollut aiemmin ainoana koirana joten koirakaveri kodissa olisi toivottu. Muttia voisi kuvailla kiltiksi, ujoksi, myötäileväksi, araksi ja rakastavaksi koiraksi.

305582741_10160498077538648_9006194660920021253_n
karo
karo2
karo3
karo4
karo6

KARO, Raumalla


Karo on n. 9 v. pikkuinen n. 6 kg yorkkityttönen.
Karo on kasvattajalta tullut, ja toiminut vuosia pentutehtaana. Nyt olisi vihdoin Karon vuoro saaada oma elämä ja oma rakastava ihminen tai jopa useampi hellittelijä. Tästä saat varmaan kiitollisuudella ja rajattomalla rakkaudella olevan paketin kainaloon nukkumaan sekä viemään sinut säännöllisille kävelylenkeille. Todella ihana pikkuinen tyttö, valmiina lähtöön.

Kotihoitajan kertomaa 10.1

Karo on hauska pieni rouva. Itsevarmana lenkkeilee kuin vanha tekijä, eikä paljoa kiinnitä huomiota ympäristöön. Kotona olo ja elo sujuu toisten koirien kanssa. Karo kiintyy ihmisiin ja ottaa omakseen. Hän nukkuu oman ihmisen vieressä ja viettäisi kaiken ajan sylissä jos sellainen olisi mahdollista. Vieraat aluksi jännittävät mutta herkkujen avulla ystävystyy nopeasti. Tänään on leikkinyt lelujen kanssa ensimmäistä kertaa tulonsa jälkeen.


TESSA567
TESSA221
TESSA90
TESSA44
tessa22
Tessa2
Tessa1
Tessa
TES

TESSA, Keravalla


Tessa on steriloitu arviolta noin 6-7 v neito. Alunperin Tessa oli jostain syystä joutunut Serbiaan tappotarhalle, josta yhteistyökumppanimme pelasti hänet maatilalleen Unkariin.

Tessa tuli Suomeen syksyllä 2022 ja oli hetken kotihoidossa ennen kuin sai oma kodin. Tessa ei kodin mukaan sopeutunut perheen lapsiin vaan stressasi niistä kovasti.

Tessa palautui kotihoitoon ja kotihoidossa on edelleen sama todella ihmisläheinen tyttö joka oli aiemminkin. Rakastaa heti kaikkia ihmisiä ikään ja sukupuoleen katsomatta ja tulee hakemaan rapsutuksia. Tessa seurailee perheen nuorisoa innokkaana, joten perhe jossa lapset osaavat olla koiran kanssa tulisi myös kyseeseen, ehkä ei ihan pienten lasten kanssa. Tyttö haluaa myös omaa tilaa ja tykkää nukkua rauhassa omalla pedillään. Tessa on ollut kissojen kanssa ja elämä sujui myös niiden kanssa ihan mallikkaasti.

Tyttö on sisäsiisti eikä tuhoa enää paikkoja.

Hihnakävely vaatii hallintaa ja harjoittelua. Tämä neiti on nopea oppimaan, niin hyvässä kuin pahassa.    Jos annat neidon riekkua hihnassa hän varmasti, oppii sekunnissa, että se on sallittua. Toisaalta jos maltat ohjata hetken huomaat, että oppiminen tapahtuu myös hyvien tapojen suuntaan nopeasti. Vaatii omistajan, jolla on kärsivällisyyttä ja johdonmukaisuutta sekä koirankokulutuskokemusta.

Äärimmäisen reipas lenkkeilijä, joka lähtee mukaan reippaana joka säähän. Kova metsästysvietti, joten mikäli irti pääsee niin varmasti häviää takuu varmasti hajujen perään.

Mukava kotikoira ulkoilevaan perheeseen. Rokotukset ajan tasalla. Ei todettuja tauteja. Hampaat kertaalleen hoidettu Suomessa ja kaksi hammasta vielä pitää poistaa niin sekin on sitten kunnossa.

Star_

STAR,  Lohjalla


Star pikkuinen bodeguero tyttönen ikää n 3-4 vuotta.
Löydetty kadulta täynnä kirppuja ja matoja,mutta nyt on hoidettu kuntoon ja hän olisi valmiina omaan kotiin.

Starilla on Espanjassa otetuissa verikokeissa todettu leishmania arvo koholla, johon saa nyt lääkitystä päivittäin. Leishmania verikokeita tulee säännöllisesti käydä ottamassa.

Star tuli kotihoitoon Suomeen 4.1.23

Neiti on iloinen hännänheiluttaja, joka tykkää peuhata muiden koirien kanssa kotihoitopaikassa.

Star on ollut sisäsiisti ja kulkee hihnassa nätisti

Matty3
MAtty
MAtty2
Matty23
Matty...

MATTY, Helsingissä


Matty on n 2-3 vuotias, säkä n.40cm ja painoa 14kg.
Matti tuli kotihoitoon Helsinkiin 10.12 Matti on aivan ihana, rapsutuksia rakastava rauhallinen, herkkä koira. Se asuu kerrostalossa ainoana koirana.
Matti vaikuttaa melko matalaenergiseltä koiralta, täydellinen sohvakaveri. Se jaksaa kävellä pidempiäkin lenkkejä ja nyt reipastuessaan vaikuttaa nauttivan niistä paljon.
Matti on reipastunut kotihoidossa koko ajan. Alkupäivien pelottava telkkari on enää vain ehkä hieman epämiellyttävä ja lenkit ovat pidentyneet, varsinkin valoisan aikaan. Pimeällä on vielä pelottavaa kulkea kauas kodista. Ulkona koirien haukkuminen pelottaa. Kun Mattia pelottaa, se jähmettyy tai juoksee karkuun. Sisäsiisteys on alkutekijöissään vielä. Hihnakävely ei ollut sille ollenkaan tuttua, mutta on kehittynyt siinä jo huomattavasti.
Matilla on hyvät edellytykset oppia vaikka mitä. Ruoka motivoi ja Matilla on halua miellyttää ihmistä. Matti ei ole kuitenkaan ahkerin työkoira ja metsästysviettiä ei vaikuta olevan. Se viihtyy paremmin ihmisen kainalossa, kun aktivointilelujen parissa. Muut lelut eivät ole kiinnostaneet sitä lainkaan. Lähinnä vaikuttaa pelkäävän esineitä.
Matin yksinolot ovat menneet hienosti. Kotiin tullessaan hän tulee raukeana venytellen tervehtimään. Matti ei ole tuhonnut mitään kotihoidossa. Kahden viikon aikana olemme kuulleet Matin haukkuvan ehkä neljä kertaa. Matti ei pelkää vieraita kotona. On vaan tyytyväinen, kun voi kerjätä rapsutuksia.
Matilla on luultavasti murtunut pienenä jalka. Jalka oli ennen lähtöä tutukittu Unkarissa ja jalka on nyt tutkittu Suomessa ja siitä on kahden eläinlääkärin lausunnot. Jalka ei aiheuta kipua pojalle.

Skippy_
Skippy2
Skippy3

SKIPPY, Laukaalla


Skippy on leikattu uros, lääkärin arvion ja passin mukaan nyt 6v. tullut Suomeen 2019 Espanjasta. Rokotukset ok, sirutettu, täysin terve.
Asustellut toisen koiran kaverina, joka myöskin leikattu uros eikä ole ollut ongelmaa.

Luonteeltaan rauhallinen, tykkää makoilla sängyllä ja seurata menoa. Välillä saa hepuleita ja innostuu leikkimään ja painimaan "veljensä" kanssa � Tykkää ihmisen huomiosta ja tuleekin usein rapsutettavaksi tai viereen sohvalle.

Tykkää selkeistä rutiineista: Työpäivien ajan selviää yksin mutta kaikki "ylimääräinen" yksin jääminen tuottaa ongelmia, osaa avata kaappeja, levittää tavaroita ja pureskelee niitä. Syö kaiken mikä vähänkin vaikuttaa syömäkelpoiselta. Tarvitsee turvallisen tilan mihin hänet voisi rajata yksin ollessaan.

Mielellään koti jossa iso aidattu piha, jotta saisi olla vapaana sillä siitä nauttii. Kulkee nätisti hihnassa mutta toisen koiran nähdessään alkaa haukkumaan ja vetämään. Ottaa myös vainun kaikista muistakin eläimistä ja ilmoittaa sen ulinalla/vetämisellä. Kun on skippyn kanssa yksin lenkillä niin kuuntelee hienosti ja toimii herkku palkalla mutta kahden koiran kanssa hallinta on haastavampaa.
Suositellaan kotia jossa on koirakokemuata ja osataan ohjata koiraa oikein ja positiivisin koulutusmenetelmin. Mielellään myös koti jolla oma jakaa koiralle eikä enää työpäivien lisäksi joutuisi olemaan paljon yksin.

Bob_
Bill_
Bert_

FLOSSIN PENNUT 

BILL Klaukkalassa

BERT Jyväskylässä


Uusia joulukuun alussa otettuja kuvia.

Syntyneet 18.10

4 poikaa ja 1 tyttö ( tyttö ja 2 poikaa varattu)
Pennut ovat valmiita tulemaan Suomeen kun ikää on 16 viikkoa
Äiti Floss löytyy oma albumi ja etsii myös kotia.

Iloisia ja todella reippaita pentuja , jotka ovat saaneet nyt ensiluokkaista hoitoa ja ravintoa. Sosiaalisia kavereita jotka tarvitsevat aktiiviset kodit. Pentuja miettiessä on syytä huomioida että pennut tulee steriloida sopimuksemme mukaisesti ensimmäisen elin vuoden aikana ja lähettää siitä yhdistykselle todistus, muuten adoptio peruuntuu ja koira palautuu yhdistyksen vastuulle. Myös veritestipaketti täytyy ottaa kun pentu on noin vuoden ikäinen. Lisäksi podecon pennut ovat aina aktiivisia ja askartelevat mm huonekaluja mielellään, joten remonttiin tulee pentutaloudessa varautua.


sam_
sam22
sam33
sam44
sam55

SAM, Kotkassa


Sam on upea ja todella kiltti ja kaikki rakastava poika. Ikää pojalla noin 4-5v, painoa 33kg ja korkeutta 56cm.
Tämä pysyttelevä herra tulee loistavasti toimeen lasten kanssa ja onkin asustellut sopuisasti pikkulapsiperheseen. Sam tykkää myös muista koirista, leikkiminen ja juokseminen koirapuistossa on ihan parasta Samin mielestä. Kissoista ei ole tietoa.
Sam on sisäsiisti. Osaa hienosti peruskäskyt: istu,maahan,tassu. Hihnassa kävelee suht nätisti, eikä räyhää muille koirille. Välillä innostuu vetämään. Allergioita,vehnä ja kana, muut ruuat sopii hänelle hyvin.
Kastroitu poika ja tullut reilu vuosi sitten Suomeen, rokotukset kunnossa. Joutuu etsimään nyt uuden kodin itsestään riippumattomista syistä.

tasha
tasha1
tasha2
tasha4
Tasha8
Tasha7

TASHA, Karjaalla


Tasha äiti ( mm Maisyn, Maurin ja Marcon emo) löytyi vuorilta viimeisillään tiineenä. Pian turvaan pääsyn jälkeen tyttö synnytti 8 suloista pentua, jotka kaikki on hoitanut mallikkaasti ja erittäin tunnollisesti. Tashan ikä arvio on n 2 vuotta. Säkä 45-50 cm painoa n 20 kg eli keskikokoinen tyttö.
Tasha on muiden koirien seurassa ystävällinen ja kiltti. Kävelee hienosti hihnassa
Tasha on myös kissojen kanssa ok, mutta kanalan hoitajaksi hänestä ei ole sillä  jahtaa kanoja.

Upea nuori koira josta saa kivan koiran lenkkeilyyn, vaeltamiseen, harrastuksiin. Tasha steriloidaan pian ja rokotukset laitetaan kuntoon. Hän olisi pian valmis omaan kotiin.

Tasha lensi Suomeen kotihoitoon 3.3

Kotihoitajan terveisiä: Tashasta on tässä parissa päivässä kuoriutunut varsinainen söpöläinen. Ihan älyttömän tottelevainen, luoksetulo on hyvin hallussa. Rakastaa istua teinien vieressä rapsutettavana ja seurata mitä he puuhaavat. Tökkii kuonolla, jos hän ei saa haluamaansa huomiota juuri silloin, kun hän haluaa. Valitsi oman paikan heti ja makaakin siinä kiltisti lähes kokoajan sisällä ollessa. Näyttää tykkäävän namien etsinnästä ulkona. Ei vielä pyydä ulos, mutta ei myöskään tee tarpeita sisälle. Pidättelee mielummin vaikka monta tuntia.

Dolly_
Dolly22

DOLLY Tulossa suomeen kotihoitoon pian.


Dolly on n.6 vuotias ranskanbullamix narttu.
Dolly on pelastettu huonoista oloista, jossa oli paljon koiria. Poliisi tyhjensi ja lopetti paikan toiminnan.
Eläinsuojelijat ottivat koirat hoiviinsa ja osa koirista tuli yhteistyökumppanimme maatilalle. Täällä ne saavat hyvää hoitoa, koirat steriloidaan ja kastroidaan heti, eläinkääkäri tarkastaa kaikki huostaanotetut, rokotusohjelma aloitetaan ja koirat saavat myös hyviä kokemuksia ihmisistä.
Ranskanbulla rotuun kannattaa tutustua ja heidän yleisimpiin sairauksiin mitä voi tulla
Rescuekoira tarvitsee aikaa oppiakseen kaikki mitä me täällä Suomessa koiralta vaadimme, hihnakävelyn, sisäsiisteyden, yksinolon jne.
Dolly on tottunut muihin koiriin, mutta varmasti viihtyisi myös ainokaisena, jossa saisi kaiken huomion ja rakkauden.
Dollya ei adoptoida pienten lasten perheeseen.

Floss ja pennut
Pentu 1
Pentu 2
Pentu 3
PEntu 4
Pentu 5
Floss ja pennut 2
Floss

FLOSS, Helsingissä


Floss äiti löytyi campolta viiden pentunsa kanssa. 4 poikaa ja 1 tyttö. Äidin iäksi on arvioitu n. 3-4 vuotta ja painoa hänellä on n. 11 kg.
Heidät otettiin heti turvaan.
Äiti hoitaa hienosti pentunsa, jotka ovat vasta muutaman viikon ikäisiä.

Floss lensi Suomeen kotihoitoon 3.3

Floss on varauksellinen ja arka ja tarvii aikaa ja kärsivällisyyttä

Miehiä aristelee enemmän

Flossille paras koti on rauhallinen aikuiskoti rauhalliselta alueelta.sekä reipas koirakaveri hyvä olla kotona

Kotihoidossa hoitajan oma koira antaa turvaa Flossille ja kun yhdessä kulkevat menee reippaasti

Ja kun toinen tulee hakee rapsutuksia tulee Floss perässä.

Aura2
Aura3
Aura4
Aura_

AURA, Nurmijärvellä


Aura on mastiffi mix tyttönen, useamman vuoden Suomessa kotikoirana ollut ja on nyt n 8 v. Tulee toimeen kanojen, vuohien, sikojen, hevoseläinten, kissojen ja kärpästenkin kanssa. Lapsien kanssa myös. Ei ole eroahdistunut, ikinä ei ole tuhonnut mitään. Tulee toisien koirien kanssa toimeen. Helppo koira muuten mutta omistajan terveydentilan vuoksi etsitään uutta kotia. Mestari karkailemaan tarhasta ja aiheuttanut sydämen tykytyksiä naapurustossa sen vuoksi. Aura etsii aktiivista kotia missä pääsee lenkille. Ei änkeä sänkyyn vaan tykkää omasta rauhasta. Täysin terve, hampaat juuri hoidettu. Korvatulehdusta meille tullessaan mikä johtui ilmeisesti ruuasta. Viljattomilla nappuloilla ongelmaa ei ole ollut vuosikausiin. Kaiken kaikkiaan ongelmaton koira. Tarhasta karkailu ainoastaan ongelma.
Steriloitu ja rokotukset päivitetään ennen luovutusta.

Fester_
Fester2
F
Fester5
Fester4

FESTER, Tulossa suomeen kotihoitoon pian.


Fester on suloinen ja elämäniloinen pentujen jolla ikää noin 4kk. Rokotukset aloitettu ja pian pääsee matkustamaan. Tämä herra tulee steriloida heti iän salliessa sopimiksemme mukaisesti. Hyvin sosiaalinen herra sekä koirien että ihmisten kanssa ja hyvässä hoidossa saanut oikein hyvän alun elämälleen. Upea mies josta saat varmasti hienon ystävän moneen menoon.

Vicki
Vicki1
Vicki2
Vicki3
Vicki4
Vicky_


VICKI , pielavedellä


Vicki n 7 v pienikokoinen husky mix tyttönen, jolla painoa n 18 kg
Erittäin kiltti mutta ainakin uusia ihmisiä kohtaan aluksi vetäytyvä ja ujo.
Vicki on leishmania positiivinen ja lääkitys on aloitettu Espanjassa ja tauti on hyvin hallinnassa nyt.
Ei sovi pikkulapsi perheeseen.
Hänelle paras on rauhallinen koti ja joku kiva koirakaveri seurana sekä oma ihminen jolla on kärsivällisyyttä antaa aikaa tälle herkälle ja ujolle tytölle kasvattaa luottamus ihmiseen takaisin
Vicki etsii kokenutta koirakokemusta omaavaa kotia
Vicki on steriloitu ja kaikki rokotukset on kunnossa, veritesteissä ei ole löytynyt mitään poikkeavaa.