AUTETAAN ELÄIMIÄ RY, Lahti

YHTEISTYÖKUMPPANI TARHAT

Pat's Rescue Retreat, Espanja

4 Paws Adoptions, Espanja

F.A.M.A Espanja


TARHAT JOITA TUEMME


LAHJOITUSKOHTEET

Autetaan Eläimiä ry. Lahti järjestää tapahtumia, tilaisuuksia ja tempauksia sekä voi vastaanottaa raha- ja tarvikelahjoituksia. Varat ja tarvikkeet lahjoitetaan apua tarvitseville koirille. Yhdistys on keräämillään varoilla tukenut eläintyötä mm. alla mainituissa kohteissa.ESITTELY TARHOISTA


Lyhyt esittely tarhoista/kotihoitopaikoista joista kauttamme tulevat koirat tulevat. Yhdistys tukee näitä tarhoja parhaan kykynsä mukaan ja rahallisen tuen lisäksi pyrimme etsimään näille asukeille niitä ikiomia koteja. Jokainen adoptoitu tai kotihoitoon otettu koira vapauttaa paikan seuraavalle onnekkaalle, joka pääsee turvaan ja hoivaan etsimään sitä omaa kotiaan.


F.A.M.A, Espanja Fuengeriola


Fama on pikkuinen tarha jossa kerralla noin 20 koiraa sekä useita vapaaehtoisia. Faman tarhan perustaja on Pat Coleman ja tarha on pyörinyt jo 16 vuotta eli kokemusta erilaisista koirista löytyy.  Faman kautta on yli 2000 koiraa pelastunut. Tarhalla on iso leikkialue jossa koirat pääsevät vapaasti leikkimään useita tunteja päivässä, myös ns. tarhakopit ovat isoja ja tilavia ja koirilla on pedit ja leluja. Tarha on erittäin siisti ja koirat hyvin hoidettuja. Täällä on mukava vierailla ja tavata iloisia koiria ja ihmisiä. Koirilla on kaveri omassa kopissa mutta koirien määrä pidetään niin pienenä että kaikilla on runsaasti tilaa ja koirat saavat yksilöllistä huomiota ihmisiltä ja pääsevät päivittäin myös kävelylle ja vapaaehtoisten mukana mm. kahviloihin yms. opettelemaan tavallista elämää ja tarvittaessa rohkaistumaan. Pienet pennut sijoitetaan kotihoitoon vapaaehtoisille kotihoitajille. Tarhalle tuleville koirille on oma eristystila ja ne ovat eristyksissä kunnes eläinlääkäri on ne tarkastanut, niiden rokotukset on voimassa ja kunnes ne on asianmukaisesti loishäädetty. Tarhalle tulevat koirat myös steriloidaan heti kun ne voidaan. Tarhalla ei ole rokottamattomia tai steriloimattomia koiria.


Faman tarhalla on oma luottoeläinlääkäri jonka olemme henkilökohtaisesti tavanneet useamman kerran ja jonka kanssa pidämme yhteyttä säännöllisesti. Voimme luottaa eläinlääkärin ammattitaitoon ja hänelle on kunnia-asia hoitaa koirat hyvin. Vierailemme tarhalla säännöllisesti useita kertoja vuodessa.4PAWS, Espanja Fuengeriola


4PAWS on yksityisen henkilön perustama yhdistys joka pyörii oikeastaan vain tämän yhden vapaaehtoisen toiminnalla. Stacey Lloyd pyörittää toimintaa keräten varoja koirille ja koirien hoitopaikalle. Stacey on vuokrannut muutaman tarhakopin paikallisesta hoitolasta ja hänen hoivissaan on kerralla 1-6 koiraa joita hän päivittäin lenkkeilyttää ja kouluttaa. Hoitolan palveluihin kuuluu luonnollisesti koppien siivous ja hoitola vastaa Suomen koirahoitoloiden tasoa. Stacey ottaa suojiinsa hylättyjä koiria ja koirat menevät heti turvaan otettaessa eläinlääkärin tarkastukseen, rokotettavasti ja steriloitavaksi. Rokottamattomia koiria ei hoitolaan voi tuoda joten usein koirat ovat aluksi jollain vapaaehtoisella kotihoitajalla. Koirat saavat erittäin hyvää hoitoa ja niiden luonteesta ja käyttäytymisestä voidaan kertoa jo aika paljon ennen Suomeen tuloa.


Stacey on ammattiltaan koirien kouluttaja. Staceyn kanssa koirat pääsevät pitkille vuoristolenkeille. Hoitolan yhteydessä on myös eläinlääkäriasema jota 4pawsin koirat käyttävät. Olemme tutustuneet eläinlääkäriaseman toimintaan ja eläinlääkäriin ja arvostamme heidän tunnollista työtään. Staceyn kanssa oman yhdistyksemme porukka käy useita kertoja vuodessa mukana vuoristolenkeillä kuntoaan kohentamassa ja koiria ulkoiluttamassa.
Pat’s Rescue Retreat, Espanja Alora


Pat’s Rescueta pyörittää pääsääntöisesti alunperin Irlannista kotoisin oleva Pat Waterhouse, joka on ammatiltaan ollut sairaanhoitaja, mutta keskittynyt nyt vain hylättyjen koirien auttamiseen. Pat hoitaa koiria kotonaan ja hänellä on valtavat ulkoaitaukset koirille sekä myös pienempiä aitauksia pihapiirissään. Mielellään Pat kuitenkin ottaa koiria ihan kotiinsa sisälle vuorotellen opettelemaan sisäsiisteyttä ja ns. elämisen ääniä. Patin keittiössä ja olohuoneessa onkin aika usein mukavan tiivis ja lämmin tunnelma. Täällä on myös tilat uusille tuleville koirille sekä toipilaille. Uudet koirat pidetään aina eristyksissä omissa eristystiloissaan kunnes ne on testattu tarttuvien tautien varalta ja kunnes eläinlääkäri on ne tarkastanut, madottanut ja rokottanut. Patilla on joukko vapaaehtoisia jotka häntä auttavat mm. varojen keräämisessä, koirien kuvaamisessa ja joskus ihan käytännön hoidossakin. Täällä uutta kotia odottaa noin 40 koiraa. Pihapiirissä on myös kolme Patin omaa rescue-aasia.


Pat’s Rescuella käy eläinlääkäri joka perjantai . Olemme tavanneet tämän eläinlääkärin useasti ja arvostamme hänen tunnollista ja tarkkaa työtään. Patin luona ei ole rokottamattomia tai ilman säännöllistä madotusta olevia koiria. Kaikki koirat myös steriloidaan aina heti kun se vain on mahdollista. Pat ottaa turvaan myös pentuja ja pennut on aina hyvin hoidettuja ja sosiaalistettuja alusta alkaen. Pat tuntee jokaisen hoidokkinsa, antaa jokaiselle päivittäin rakkautta ja huomiota. Yhdistyksemme puheenjohtaja on mm. asunut useita viikkoja täällä perheineen auttamassa ja nauttimassa koirien seurasta. Muutkin yhdistyksemme jäsenet vierailevat täällä säännöllisesti useita kertoja vuodessa.NSRS New Start Rescue Spain, Espanja Granada

NRS- New Start Rescue Spain on pieni rescue-yhdistys joka sijaitsee Granadassa. Yhdistys perustuu pienestä joukosta vapaaehtoisia, yhteistyöhenkilöitä on lisäksi myös Ruotsissa ja Norjassa. Vapaaehtoisten ryhmä työskentelee tiiviissä yhteistyössä ja he hoitavat yhdessä pientä tarhaa jossa on maksimissaan 10 koiraa kerralla hoidossa. Yhdistys haluaa kuitenkin ennenkaikkea pitää kotiaetsivät koirat kotihoidossa luotettavilla kotihoitajilla lähialueella. Kotihoidossa koirilla on mahdollisuus tottua normaaliin kotikoiran elämään, sosiaalistua. Koirasta saa tällöin myös paremman kuvan ja koira tottuu perheissä lapsiin, muihin koiriin ja kissoihin.


Yhdistys pitää koiran terveysasioita todella tärkeänä ja koirien terveyttä seurataan tiiviisti. Jokainen yhdistyksen hoivaan tuleva koira menee heti eläinlääkärin tarkastukseen jossa koira madotetaan, ulkoloishäädetään, tarkastetaan yleinen terveyden tila ja tehdään veritestit ensimmäisen kerran (testit uusitaan säännöllisesti) sekä testataan mahdolliset tarttuvat taudit. Terveystarkastuksen läpäisseet koirat pääsevät kotihoitajan luokse. Mikäli koira tarvitsee jotain hoitoa se hoidetaan terveeksi hoitajan luona, jolla ei ole muita eläimiä.  Yhdistyksen mielestä jokainen koira ansaitsee parhaimman mahdollisen hoidon ja jokainen huostaanotettu koira hoidetaan mikäli se vaan voidaan hoitaa järkevästi ja eettisesti.  Sairaita koiria ei anneta adoptioon vaan ne jäävät yhdistyksen suojiin loppuelämäksi.


Yhdistyksen perusajatuksena on että sairaita tai aggressiivia koira ei anneta adoptioon. Kaikki koirat viettävät yhdistyksen vapaaehtoisten kanssa vähintään 2-3 kk jolloin koira valmistellaan adoptioon, rokotetaan, kastroidaan ja tehdään veritestit sekä madotukset useamman kerran. Tänä aikana koirasta ja sen luonteesta saadaan hyvä kuva mikä auttaa oikean perheen löytymistä ja adoption parasta mahdollista onnistumista.


Copyright  ©  All Rights Reserved

Autetaan Eläimiä ry. Lahti / Adoptiokoirat Suomeen

Yhdistyksen rekisteröintipäivä 28.3.2014. Rekisteröintinumero 212.337. Traces-lupa FI15241