Copyright © All Rights Reserved

Autetaan Eläimiä ry. Lahti / Adoptiokoirat Suomeen

Yhdistyksen rekisteröintipäivä 28.3.2014. Rekisteröintinumero 212.337. Traces-lupa FI15241

AUTETAAN ELÄIMIÄ RY, Lahti

 

SUOMESSA KOTIHOIDOSSA OLEVAT KOIRAT

 

Nämä koirat ovat jo saapuneet Suomeen kotia etsimään ja ovat adoptoitavissa kauttamme. Koirat ovat vapaaehtoisten kotihoitajiemme hellässä hoivassa eripuolilla Suomea. Jos olet kiinnostunut jostakin koirasta, siirry ensin kotiselvityssivulle täyttämään lomake. Jatketaan sitten yhdessä neuvotteluja, sovitaan kotikäynnistä ja koiran kanssa tapaamisesta.

 

Huom! Sivuja päivitetään kerran, pari viikossa.

Tuoreimmat kuulumiset ja viimeisimmät kuvat löytyvät facebook sivuiltamme oheisen linkin kautta.

 

(kuvat aukeavat isommiksi kun viet hiiren niiden päälle)

PATCH

 

Pikkuinen Patch poika jolla ikää noin 4 v ja painoa vain 6kg on pelkkää iloa ja ystävällisyyttä täynnä. Patch tuli tarhalle koska hänen omistaja kuoli. Patch rakastaa palloleikkejä. Tämä poika on hyvin sosiaalinen, tulee toimeen isojen ja pienten koirien kanssa. Ihmisten kanssa rakastaa sylissä köllimistä. Poika on siis valmis perhekoira ja asunut elämäånsä aina kodissa. Pojalla ei ole mitään menneisyyden traumoja painolastinaan. Poika tulee kastroituna, rokotukset ja madotukset kunnossa. veritestit ok. Tulossa pian Turun lähelle kotihoitoon.

TILTU

 

Ihana ja sopeutuvainen tyttö joka heti solahti kotihoitoperheen kuvioihin ja isoon koiralaumaan. Kiltti kaikille ihmisille, tykkää lapsista, rohkea, reipas ja hiljainen tyttö joka ei tee itsestään numeroa. Leikkisä ja iloinen lapsukainen. Tiltu etsii uutta kotia omistajan sairastumisen vuoksi, kotihoidossa Lahdessa.

 

Entisen kodin kertomaa Tiultusta:

 

"olin yksi aivan hurmaava pentu, kun meidät pelastettiin kadulta neljän sisarukseni kanssa. Kun emäntäni näki minusta kuvan netissä, oli hän jo ihan myyty ja minusta tehtiin kaikki paperit, jotta pääsin omaan kotiin lentäen koneella Suomeen Espanjasta. Uusi emäntäni oli minua vastassa lentokentällä tyttärensä kanssa ja ihastuin heihin välittömästi. Parin tunnin ajomatka sujui hyvin ja nukuin uuden mammani sylissä lähes koko matkan.

 

Seuraavana päivänä herättyäni uudelta, pehmeältä sängyltäni, aloin pikkuhiljaa tutustua uuteen kotiin, sen ympäristöön ja mammaan ja pappaani. Tunsin heti oloni kotoisaksi ja sopeuduin pikavauhtia.

 

Minusta tuli lähes heti sisäsiisti ja juoksin riemuissani isolla, aidatulla pihalla. En osaa pyytää ulos, kun tulee hätä, mutta kun menen eteiseen niin mamma tai pappa päästää minut ulos. Se on tällä hetkellä oma merkkini hädästä. Kun olin täysin kotiutunut ja meillä alkoi käydä vieraita niin aluksi minua hiukan pelotti, mutta ystävälliset kasvot ja äänet totuttivat minut siihen, ettei vieraitakaan tarvinnut pelätä. Sain aina valtavasti huomiota ja rapsutuksia.

 

Ihan aluksi mammani nukkui kanssani alakerrassa, mutta mamman siirtyessä omaan sänkyynsä yläkertaan, riitti, että näin hänen menevän ylös ja pystyin nukkumaan omassa sängyssäni turvallisesti aamuun asti.

 

Myönnän, että olen aamuisin melko energinen sekä myös illan suussa, joten toivoisin aktiivista uutta perhettä itselleni, koska kaipaan aktiviteettia. Tykkään valtavasti leikkiä paloilla, ongelmanratkaisupeleillä ja leluilla, mutta osaan tuoda ne hienosti myös takaisin kanssani leikkijälle ja päästää irti. Voisin leikkiä tuntikausia. Päivisin olen muuten hyvin rauhallinen ja rakastan nukkua selälläni pitkät koipeni sojottaen kohti kattoa.

 

Kun mammani sairastui vakavasti ja joutui sairaalaan niin Jennin perhe muutti meille ja huomasin Jennin opettavan minulle uusia juttuja. Koska olin jo aika korkea niin en saanut hyppiä enää ihmisiä päin, koska saatoin vahingossa kaataa Jennin 3-vuotiaan Aatu-pojan. Rakastan lapsia ja tulen toimeen hyvin muitten koirien kanssa. Osaan kävellä hienosti kaulapannassa tai valjaissa ja lenkillä tienreunassa, enkä juurikaan vedä. Osaan myös istua, jos tiedossa on herkkupala. Aluksi pelkäsin ohi ajavia autoja, mutta Jenni otti minut vierelleen ja kertoi, ettei niitä tarvitse pelätäkään niin nyt en pelkää enää juuri lainkaan. Autossa matkustamiseen en ole ihan vielä tottunut, mutta totun siihenkin varmasti.

 

Koska olen vielä pentu niin saan pihalla hirveitä hepulikohtauksia varsinkin iltasella ja joskus ohi mennen saatan piruuttani napata mamman kukkapenkistä jotain suuhuni. Kaikki ötökät kiinnostavat minua ja perhosten perässä on kiva juosta. Tykkään myös kaivamisesta ja pihaamme onkin ilmestynyt pari isoa kuoppaa. Kivet ovat myös kivoja mutta hiukan kovia purra.

 

Minulla on aivan ihana luonne. Annan kosketella ja tutkia kaikkia osia kropastani eikä kynsien leikkauskaan haittaa yhtään. Minulta saa ottaa pois leluja suusta ja namitikkuja, enkä ole siitä yhtään vihainen. Joskus, jos olen jäänyt vartioimaan yksin kotiamme niin yleensä vedän päikkärit. En juurikaan hauku, mutta en usko, että kuka tahansa saisi tulla kotiimme ilman lupaa. Sillä tavalla saatan olla hiukan vahtikoiramainen. Kenestäkään tai mistään en ole tullut kiukkuiseksi ja vaikka jäisin hetkeksi yksin kotiin niin en tuhoa muuta kuin minun omia lelujani.

 

Jenni katsoi painoni yksi päivä ja vaaka näytti jo 19-20kg.

 

Mamman sairauden myötä minusta joudutaan luopumaan mutta mamma ja pappa toivovat pelkästään kaikkea hyvää tulevaisuuteeni ja että saisin kivan, uuden perheen, jossa saisin leikkiä ja purkaa energiaa vaikka pitkillä metsälenkillä."

LOLA

 

Lola on suloinen pötkylä jossa ehkä mäyristä. Neidolla ikää 8v. Elänyt koko elämänsä hemmoteltuna kotikoirana ja kun omistaja kuoli, joutui kodittomaksi. Ollut ainokainen ja varsinainen sohvaperuna. Nyt on hyvin jo tottunut koirakavereihin, tosin ei innostu nuoren ja innokkaan Indian leikkeihin. Sopeutuu hyvin joukkoon mutta ei pidä siitä että tullaa iholle. Tottunut nyt kävelylenkkeihin ja mennä töpöttää hihnassa hienosti. Jutteleva koira joka tykkää kommentoida eri asioista. Ei räksytä mutta tulee välillä kertomaan miten asiat pitäisi hoitaa. Tykkää kaikista ihmisistä eikä ole yhtään arka. Ei karkaa vapaana ollessaan ja tulee kutsusta luo. Lola on Turussa kotihoidossa ja häneen pääsee tutustumaan sovitusti.

MISHA

 

Misha on 10/2017 syntynyt podecomix pentu. Sosiaalinen, iloinen ja rohkea tyttö. Sopeutui heti uuteen laumaan ja rakastaa lapsia. Ei säästele pusuissa. Säkä noin 40cm ja painoa n 10kg, hiukan varmaan kasvaa jääden keskikoiseksi. Helpon oloinen rauhallinen mukava pentu joka ollut kotihoodossa Espanjassa saaden hyvät lähtökohdat elämälleen. Misha on Lahdessa kotihoidossa ja häneen pääsee tutustumaan sovitusti.

HELMI

 

Helmi on arviolta noin 2v galgo neito joka pelastettu tappotarhalta turvaan. Nyt rokotettu, loishäädetty, veritestit ok ja steriloitu. Galgomaisen rauhallinen ja aristokraattinen olemus. Kiltti tyttö kaikille. Hiljainen neito. Tulossa pian Helsinkiin kotihoitoon.

MANNY

 

Manny on noin 1v poika jonka olemus muistuttaa gorgia/manetoa. Painoa pojalla on 14 kg. Hänet on löydetty yksin vaeltamasta ja otettu turvaan. Tämä poika on vielä ujo mutta ei puolusta itseään mitenkään eikä hänessä ole tippaakaan aggressiivisuutta. Manny on hauska töppöjalka joka tulee varmasti rohkaistumaan. Veritestit ok, rokotettu ja kastroitu. Tykkää kovasti muista koirista joten reipas koirakaveri varmasti tulevassakin kodissa olisi Mannyn mieleen. Tottunut kissoihin. Matkustaa autossa hienosti. Manny on Joutsenossa kotihoidossa ja häneen pääsee tutustumaan sovitusti.

BREDA

 

Breda-tytöllä on ikää 2v, korkeutta reilu 50cm ja painoa 20kg. Tämä tyttö on todella sympaattinen kiltti neiti joka rakastaa ihmisen huomiota. Vaikka uusi ympäristö tulessa uuteen kotimaahan hiukan pelottikin niin reippaasti ja avoimin mielin Breda suhtautautui kaikkeen uuteen ja ihmeelliseen. Tyttö tulee kaikkien ihmisten kanssa toimeen kokoon, näköön, sukupuoleen tai ikään katsomatta. Breda tykkää autoilusta kovasti. Erittäin älykäs tyttö, hoitajan mukaan välillä vähän liiankin fiksu, osaten halutessa vähän vedättää ihmisiä.

Helposti koulutettavissa kunhan vaan ujous on voitettu ja luottamus saavutettu, sisäsiisti , osaa olla odottaa nätisti työpäivien ajan, ei karkaa vapaana ollessaan. Kävelee upeasti hihnassa eikä välitä vaikka vastaatuleva koira räksyttäisi vaan menee hienosti ohi. Breda tulee toimeen myös ainoana koirana tai yhden-kahden lempeän kaverin kanssa. On alistuvainen tyttö ja niinpä isossa laumassa tulee helposti " kiusatuksi". kiintyy vahvasti omaan ihmiseen ja on ns "ihmisen koira". Tottunut elämään kissa ja lapsiperheessä joten molemmat ok. Todella helppo kotikoira, herkkis tyttö. Breda on Porvoossa kotihoidossa ja häneen pääsee tutustumaan sovitusti.

BEN

 

Ihana Ben, nallekarhu joka olisi vaan halunnut haleja ja rapsutuksia. Todella lempeä poika jolla olisi rakkautta jaettavana vaikka isommallekin porukalle. Kokoa ja komeaa ulkonäköä riittää. Nuori mies, ikää arviolta n 3vi. Ben on loistava ihmisten kanssa ja rakastaa lapsia mutta hänellä on huonoja kokemuksia muista koirista, Ben pelkäsi pieniä pentuja. Aikuisten koirien kanssa ok ja asusteli Espanjassa kotioloissa isossa koiralaumassa opetellen kotielämää ja elämää muiden koirien laumassa. Todella ihana poika joka olisi valmiina omaan kotiin. Kastroitu, rokotukset kunnossa ja veritestit puhtaat. Jos haluat kivaa ulkoilukaveria niin tässä sellainen olisi... Suomalaiseen säähän niin hyvin sopiva kaveri. Ben on Porvoossa kotihoidossa ja häneen pääsee tutustumaan sovitusti.

VERANO

 

Tämä 8,5-v pappa on pieni n. 5 kiloinen kirppu. Ihana nappinenä, joka on valitettavasti täysin kuuro. Lisäksi silmissä on iän mukanaan tuomaa kaihia.

Veranon kanssa opetellaan nyt kotihoitopaikassa viittomia ja opinnot sujuvat hyvin. Verano kaipaisi kodilta rauhallista ympäristöä, missä saisi rentoutua ja asiat tapahtuisi ikämiehelle sopivaan tahtiin. Kaipaa lisää koulutusta ja ymmärrystä, sillä sen kuuroutta ei varmasti ole huomioitu tai osattu huomioida aiemmassa kodissa Espanjassa.

Kotihoitaja kertoo, että Verano haluaa lempeyttä ja rapsuttelua erityisesti, kun on ensin saanut kasvattaa omiin ihmisiinsä luottamusta. Tulee hyvin toimeen perheen lasten kanssa ja myös muiden pienten kanssa, kun saa ensin omaan tahtiin tutustua. Oppivainen ikämies, joka on nopeasti asettunut kodiksi kotihoitoperheen luo. Osaa autoilla nätisti ja ruokailut sekä puruluiden nakertelut hoitokodin koiran kanssa onnistuu sulassa sovussa. Asetuttuaan Verano on vähän jo alkanut terrierimäisesti leikkiäkin.

Verano on Espoossa kotihoidossa ja häneen pääsee tutustumaan sovitusti. Erityisadoptiokoira, yhdistys tukee adoptiokuluissa.

LAYLA

 

Todella hauska ihmisrakas nuori tyttö, reilun vuoden vanha, joka haluaa olla lähellä ihmistä eikä karkaa oman ihmisen luota. Helposti koulutetavissa ja motivoitavissa. Reipas ja mukava lenkkikaveri. Steriloitu, rokotettu ja veritestit ok. Sopuisasti viettää aikaa n. kymmenen koiran laumassa jossa isoja ja pieniä, narttuja ja uroksia. Lailan entisestä elämästä kertovat muutamat arvet naamassa häntä on joskus toinen koira purrut. Kovasti mielistelee muita koiriaa pusuttelemalla eikä varmasti haasta riitaa. Lasten kanssa tykkää olla. Ei ole yhtään arka. Painoa n 20kg ja säkä 45cm eli keskikoinen tyttö. Ei ole kova haukkumaan ja sisällä ollessaan on sisäsiisti. Tulossa pian Suomeen kotihoitoon.

NEGRI

 

Mielettömän upea galgo/ staffi? mix poika joka on pelastettu pois tappotarhalta vuokramaamme tarhapaikaan. Syntynyt 7.10.2014. Todella hurmaava luonne ja leikki nätisti muiden koirien kanssa Steriloitu, rokotettu, veritestit otettu. Negri on innokas lenkkeilijä ja vetää jonkin verran hihnassa varsinkin kun vastaan tulee koiria. Negri haluaisi kaikkia tervehtiä, joten hihnakävelyä pitää harjoitella. Metsässä tulee luokse kutsusta ja osaa istua kun pyydetään. Kotihoidossa tällä hetkellä viiden muun koiran kanssa ja hienosti sujuu. Negri sopii hyvin myös ainokaiseksi koiraksi koska hän haluaa läheisyyttä ja olla ihmisen vieressä, nyt se ei aina ole mahdollista ja silloin hän hiukan vetäytyy omiin oloihinsa toiseen huoneeseen. Negri on halukas oppimaan ja aktiivinen koira josta varmasti saisi mainion harrastus ja lenkkeilykaverin. Negri on sisäsiisti eikä tuhoa kotia.

Negrillä on leishmania johon tarvitsee vielä jonkin aikaa tablettihoidon. Joulukuussa Negri oli verikokeissa, arvot laskeneet mutta vielä on lääkitys. 20.6.2018 Negri oli leishmania-verikokeissa ja arvot nyt negatiiviset! Lääkitys on puolitettu seuraavaksi 3 kuukaudeksi. Lokakuussa 2018 on uusi verikoe ja jos arvo on edelleen negatiivinen, voidaan lääkitys jättää kokonaan pois.

Erityisadoptio, yhdistys tukee adoptiokuluissa. Negri on Turun lähellä kotihoidossa ja häneen pääsee tutustumaan sovitusti.

BRANIA

 

Kaunis n 2v saksanpaimenkoira mix tyttö vailla omaa kotia. On syntynyt turvassa kotihoitajan luona Espanjassa ja saanut siten erittäin hyvän alun elämälleen, kunnollista ravintoa sekä madotukset ja rokotukset niinkuin pitää. Todella iloinen ja kiltti. Hakeutuu ihmisen lähelle ja rakastaa kaikkea huomiota mitä saa. On koko elämänsä asunut muiden koirien kanssa joten on oppinut tulemaan kaiken ikäisten ja -kokoisten kanssa toimeen. Leikkisä tyttö josta saa kaveria lenkille. Älykkäältä vaikuttava neitonen. Brania on Joutsenossa kotihoidossa ja häneen pääsee tutustumaan sovitusti.

Linkki FB-kansioon