AUTETAAN ELÄIMIÄ RY, Lahti

 

SUOMESSA KOTIHOIDOSSA OLEVAT KOIRAT

 

Nämä koirat ovat jo saapuneet Suomeen kotia etsimään ja ovat adoptoitavissa kauttamme. Koirat ovat vapaaehtoisten kotihoitajiemme hellässä hoivassa eripuolilla Suomea. Jos olet kiinnostunut jostakin koirasta, siirry ensin kotiselvityssivulle täyttämään lomake. Jatketaan sitten yhdessä neuvotteluja, sovitaan kotikäynnistä ja koiran kanssa tapaamisesta.

 

Huom! Sivuja päivitetään kerran, pari viikossa.

Tuoreimmat kuulumiset ja viimeisimmät kuvat löytyvät facebook sivuiltamme oheisen linkin kautta.

 

(kuvat aukeavat isommiksi kun viet hiiren niiden päälle)

ROCCO

 

Rocco on n 2v Belgian Malinoise (mix) joka on löydetty aikoinaan hylättynä ja aliravittuja. Poika on toipunut täysellisesti Espanjasa kotihoidossa. Todella leikkisä, iloinen ja aktiivinen poika joka tulee muiden koirien kanssa on välittömästi toimeen. tykkää koirakavereista ja ona ain tottunut olemaan muisen kanssa joten rocco varmasti viihtyisi parhaiten kodissa jossa on leikkikaveri. Kastroitu, veritestit ok, rokotettu asianmukaisesti.

Rocco on sopeutunut loistavasti myös suomalaiseen elämänmenoon. Kävelee hienosti hihnassa on nopea oppimaan. Luonteeltaan aivan kultaa. Sisäsiisti , nyt oleessaan ainoa koira kotihoitoperheessä jää itkemään ihmisen perään. ei ole kuitenkaan tuhonnut mitään. Upea lenkki ja harratuskaveri. Rocco on Vääksyssä kotihoidossa ja häneen pääsee tutustumaan sovitusti.

WALNUT

 

Ihana urospentu, syntynyt 8/18. Löytynyt sisarustensa kanssa pikkupentuina hylättynä, joten vanhemmista ei tietoa. Ollut ensin kotihoidossa Espanjassa kunnes ikää on tarpeeksi niin että roktoukset ja verikokeet on saatu hoidettua jonka jälkeen tuodaan Suomeen etsimään omaa kotiaan. Reipas ja sosiaalinen kuten sisaruksensa, kasvaa keskikokoiseksi. Iloinen ja reipas pieni mies joka saapuu kotihoitoon Nurmijärvelle jossa siihen pääsee tutustumaan sovitusti.

DADDY

 

Daddy on 5-vuotias amstaffipoika, joka saapui Suomeen 22.12.2018. Daddy on seurallinen, läheisyydestä sekä rapsutuksista nauttiva koira, joka tulee erinomaisesti lasten kanssa toimeen. Daddy on myös utelias ja on mielellään mukana kaikessa tekemisessä.Kotihoidossa tykkää leikkiä pienen tytön kanssa ja myös illalal hakeutuu nukkumaan tytön viereen. Daddy on myös erittäin nopea oppimaan ja jo kahdessa viikossa oli oppinut useita peruskäskyjä itselleen vieraalla kielellä ja alkanut sopeutumaan Suomalisiin tapoihin.

Reippaana poikana Daddy nauttii pitkistä lenkeistä ja rakastaa koirapuistoiluja ja on loistavaa seuraa vaikka juoksulenkille. Miellyttämishaluisena sekä makupaloille persona Daddy on helppo kouluttaa ja pääsee nopeasti jyvälle muutaman toiston jälkeen. Daddy saataa haukkua joillekin vastaantuleville koirille , toiset ohitetaan mallikkaasti, suhtautumisesta kissoihin on utelias ja tutustumishaluinen.Kotihoitoperheen tyttökoiran kanssa tykkää kovasti leikkiä. Kerrostalossa kotihoiodssa ja on hiljainen poika joka ei hauku sisällä. Daddy pelkää hiukan miehiä johtuen ilmeisesti jostain huonosta kokemuksesta mutta sitä työstetään koko ajan ja luottamus kasvaa vähitellen kärsivällisyydellä. Upea poika josta saa ihanan ystävän. Jos Daddy saisi valita kodin niin siellä olisi ihmislapsi kaveriksi sekä myös tyttöpuolinen lajitoveri. Daddy on Lahdessa kotihoidossa ja häneen pääsee tutustumaan sovitusti.

OWIE

 

Owie on 5 vuotias ranskanpulla(mix?) kuuro poika,joka etsii uutta kotia koska kemiat ei kohtaa perheen toisen koiran kanssa. Toinen kuuro ranskanpulla joka perheessä pelkää owieta, joka välillä innostuu leikkimään ja nuolemaan. Owie ymmärtää hyvin viittomaeleet,hihnassa kävelee nätisti,muista uroskoirista ei niin välitä,kissat on ok,on ollut ruoka-agrea joten koirat on syötetty eri huoneissa. Käy hyvin ainoanakin koirana. Nykyisen omistajan mukaan Owieta on saatettu lyödä koska pelkää jotain liikkeitä. Häntä pitää nukkuessa varoen lähestyä, koska ei kuule lähestyvää ihmistä. Owie on Helsingissä kotihoidossa ja häneen pääsee tutustumaan sovitusti.

STAN

 

Stan etsii uutta kotia aikuisperheestä maalta.Stan on tullut Suomeen tammikuussa 2017,hän on nyt kaksi vuotias bodeguero mix säkä n 45cm ja painoa 13kiloa.kastroitu ja rokotettu.

 

Stan on aktiivinen,rakastaa metsässä ulkoilua ja omistajan kanssa yhdessä touhuamista,tykkää olla omistajan lähellä,on miellytä'mishaluinen ja oppii nopeasti,tykkää tehdä temppuja,käyttää paljon nenää,ja tykkää erilaisesesta aktivoinnista.tarvitsee liikunnan lisäksi myös aivo/nenätyöskentelyä, sisällä osaa myös lepäillä rauahssa,kaikki hoitotoimenpiteet sujuu hyvin. Turkki on helppohoitonen ja karvaa irtoaa todella vähän ja lika irtoaa turkista itsekseen. Kaikki ruoka ja namit maistuu hyvin,joten kouluttaminen namien avulla onnistuu hyvin.

 

Stan on vauhdikas rämäpää mutta toisaalla herkkä ja arka,kovasti jännittää vähän kaikkea.vieraita ihgmisiä,mopoja autoja traktoreita vieraita koiria, yleensäkin uusia tilanteita ja paikkoja,menee helpostio vieraassa paikassa ylikierroksille ja säntäilee tutussa rauhallisessa ympäristössä kulkee nätisti hihnassakoulutuksen avulla on pärjätty nykyisin muiden jännittävien asioiden kanssa ihan hyvin,mutta koirat aiheuttavat vielä remmirähjäystä,jos tulevat yllättäen liian lähelle.

 

Kodin tilanne on muuttunut ja perhe muutti maalta taajama-alueelle.Stan ei ole tottunut asumaan vilkkaassa ympäristössä ja stressaa aika paljon.eli koiria tulee paljon vastaan jolloin Stan on kovasti stressissä ja remmiräyhää,sekä kotiin tulevat vieraat ihmiset aiheuttaa Stanissa jännitystä,koska ovat Stanin mielestä epäilyttäviä ja jänniä,jolloin menee ylikierroksille ja käy rähjäämässä vieraille.joten siitä syytä aikuiskoti on parempi Stanille kuin lapsiperhe.Stan ei sovi kissakotiin koska jahtaa niitä.Stan sopii hyvin ainokaiseksi koiraksi taikka pienen keskikokoisen koiran kaveriksi.

 

Stan on Vantaalla kotihoidossa ja häneen pääsee tutustumaan sovitusti.

VÄINÖ

 

Väinö on iloinen galgo-poika, jolla ikää vajaa vuosi. Väinö on haettu perreran puolelta jonne hänet oli jätetty. Väiskä on iloinen reipas hännänheiluttaja. Etsii kotia kastroituna ja verikokeet otettuna. Väinö on Lahdessa kotihoidossa ja häneen pääsee tutustumaan sovitusti.

Kotihoitaja kertoo: Väinö on kovin pentumainen ja leikkisä galgo,se seuraa jatkuvasti ihmisten touhuja ja haluaisi olla tekemässä myös omiaan.Hoitopaikassa on opeteltu sisäsiisteyttä,kevelyä remmissä ja uusien ihmisten ja koirien kohtaamista,Väinö on välillä hyvin riehakas ja tarvitsee määrätietoista ohjausta.Se on myös fiksu ja oppii nopeasti uusia asioita,mutta pentukoiran lailla kokeilee välillä rajojaan.'Väinöllä on hoitopaikassa kaverigalgoja,muttei hän niistä ole juurikaan kiinnostunut,enemmän ihmiset kiinnostavat ja yksinoloa aletaan harjoittelemaan. Energisyyden vuoksi Väinön tulevassa kodissa olisi hyvä olla aidattu piha missä pääsee riekkumaan taikka lähellä koirapuisto,Kiltti ihmisiä kohtaan(riehakas)ja rakastaa rapsutuksia.

LEYLA

 

Leyla tyttö on noin 6 vuotias hieman tukeva tyttönen.koska ei paljon tarhalla liikuntaa saa.Leyla on iloinen hieman varauksellinen alkuun uusia ihmisiä kohtaan ,tarvii aikaa totutteluun.Leyla tulee toimeen kaikkien koirien kanssa.Leylan pelasti Saksalainen rescue yhdistys tappo tarhalta monen muun koiran kanssa,eräänä päivänä tämä yhdistyksen henkilö ei koskaan enää tullutkaan tarhalle vaan jätti kaikki pelastamansa koirat sinne.Leyla on ollut nyt kolme vuotta tarhalla,pienessä häkissä viettää melkein kaikki päivät,Leyla on heiman surumielinen ja katse apea,kelläpä ei olisi jos vuosia olet ollut näkymättömänä eikä kukaan halua,nyt toivoisi jo ihanan Leylan saavan kokea sen onnen että oma koti löytyisi. Leyla on sterkattu ja verikokeet otettu. Leyla on Turussa kotihoidossa ja häneen pääsee tutustumaan sovitusti.

 

 

PELUCHE

 

Tämä poika on syntynyt 30.10.2007 ja ollut koko elämänsä uskollisena kotikoirana. Nyt kuitenkin omistaja toi tämän eläkepäivänsä ansainneen papan tarhalle eikä enää halua pitää sitä. Poika on todella kiltti, rauhallinen ja hiljainen mies. Hän tulee hyvin muiden tarhan koirien kanssa toimeen ja alkoipa jo leikkiäkin vähän. Terve mies ja kastroitu, rokotukset kunnossa. Poika painaa noin 16kg. Mukava kaveri kaiken kaikkiaan. Poika on yhdistyksen erityisadoptio. Peluche on kotihoidossa Helsingissä ja siihen pääsee tutustumaan sovitusti.

JADE

 

Jade on 30.3. 2017 syntynyt suomalainen neito, joka etsii uutta kotia. Juuri madotettu ja rokotetaan sekä sirutetaan ja steriloidaan luovutuskuntoon pian. Herkkä ja nöyrä koira joka tykkää kovasti kaikista koirakavereista. Arka ja kovin alistuvainen vielä, mutta reipastuu nopeasti oikeanlaisessa ohjauksessa. Tytölle etsitään rauhallista kotia jossa ei ole pieniä lapsia ja jossa on myös koirakaveri. Sisäsiisteys hyvin hallinnassa (hätäpissa voi vielä livahtaa) eikä tee tuhoja jäätyään yksin. Rakastaa lenkkeilyä mutta vaatii ihmisen joka ymmärtää herkästi karkaavan koiran tarpeet eli kunnolliset ulkoiluvälineet. Jade on Haminassa kotihoidossa ja häneen pääsee tutustumaan sovitusti.

TIERRA

 

Tierra 8v on pelastettu Valencian tarhalta.Tierra tyttönen on suht arka,surumielinen,ilme on kovia kokenut,nyt on Tierra lentänyt suomeen kotihoitoon ja varmasti siitä piristyy kun saa lämpöä ja rakkautta. Tierra on kotihoidossa kerrostalossa jossa on muita koiria ja kissoja, hienosti on soputunut tyttö porukkaan. Helppo ja hiljainen kotikoira mukaan lenkille ja sovaperunaksi sohvalle. Rokotettu, veritestit ok, steriloitu. Tierra on Helsingissä kotihoidossa ja häneen pääsee tutustumaan sovitusti.

PLUTO

 

Pluto täyttää pian 10v ja toivoo vielä loppuelämän kotia. Poika on todella herttainen ja erittäin hellyydenkipeä. Nauttii saamastaan huomiosta ja tulee lähelle hakemaan hellyyttä. Kävelee upeasti hihnassa. Säkäkorkeus n 60cm ja painoa 24kg. Rokotettu, kastroitu ja veritestien mukaan kunnossa. Rakastaa vilpittömästi omaa ihmistään ja on valmiina auttamaan parhaansa mukaan. Oli hoitajansa kanssa lenkillä kun hoitua liukastui kuivaan heinää ja kaatui. Pluto oli salamana paikalla ja tuli viereen. Hoitaja otti valjaista kiinni ja Pluto veti hoitajan takasin jaloilleen. Tämä mies ei jätä pulaan naista! Pluto on Kuopiossa kotihoidossa ja häneen pääsee tutustumaan sovitusti.

NEGRI

 

Mielettömän upea galgo/ staffi? mix poika joka on pelastettu pois tappotarhalta vuokramaamme tarhapaikaan. Syntynyt 7.10.2014. Todella hurmaava luonne ja leikki nätisti muiden koirien kanssa Steriloitu, rokotettu, veritestit otettu. Negri on innokas lenkkeilijä ja vetää jonkin verran hihnassa varsinkin kun vastaan tulee koiria. Negri haluaisi kaikkia tervehtiä, joten hihnakävelyä pitää harjoitella. Metsässä tulee luokse kutsusta ja osaa istua kun pyydetään. Kotihoidossa tällä hetkellä viiden muun koiran kanssa ja hienosti sujuu. Negri sopii hyvin myös ainokaiseksi koiraksi koska hän haluaa läheisyyttä ja olla ihmisen vieressä, nyt se ei aina ole mahdollista ja silloin hän hiukan vetäytyy omiin oloihinsa toiseen huoneeseen. Negri on halukas oppimaan ja aktiivinen koira josta varmasti saisi mainion harrastus ja lenkkeilykaverin. Negri on sisäsiisti eikä tuhoa kotia.

Negrillä on leishmania johon tarvitsee vielä jonkin aikaa tablettihoidon. Joulukuussa Negri oli verikokeissa, arvot laskeneet mutta vielä on lääkitys. 20.6.2018 Negri oli leishmania-verikokeissa ja arvot nyt negatiiviset! Lääkitys on puolitettu seuraavaksi 3 kuukaudeksi. Lokakuussa 2018 on uusi verikoe ja jos arvo on edelleen negatiivinen, voidaan lääkitys jättää kokonaan pois.

Erityisadoptio, yhdistys tukee adoptiokuluissa. Negri on Turun lähellä kotihoidossa ja häneen pääsee tutustumaan sovitusti.

JOSE

 

Jose on noin vuoden ikäinen bordercollie mix uros. Sillä on painoa noin 17kg ja korkeutta 55cm. Jose on löydetty kadulta vaeltamasta eli menneisyydestä tai siitä miten Jose päätyi kadulle ei ole tietoa. Tämä nuori mies on iloinen, eloisa ja touhukas nuori koiran alku. Luonteeltaan Jose on äärettömän kiltti, lempeä ja helpon oloinen koira. Se tulee muitta mutkitta toimeen kaikkien kanssa ja sopeutuu uuteen paikkaan todella helposti. Jose saapui kotihoitoon Suomeen 31.1.2019 ja oli heti kuin olisi ollut hoitopaikassa pidempäänkin. Kulkee nätisti hihnassa ja nauttii hoitotoimista kuten turkin harjaamisesta. Leikkii onnellisena leluilla ja nauttii muutenkin selvästi kotikoiran arjesta. Missä olisi tälle upealle nuorelle miehelle se oma loppuelämän koti?

LILY

 

Lily on yksi kolmesta maneto mix sisaruksesta jotka ovat eläneet koko elämänsä alkutaipaleen kotikoirina.

Lily on noin 3-vuotias ja neiti on hyvin hoidettu, rokotettu sekä steriloitu.

Sisaruskolmikko Lily, Peggy ja Roman ovat olleet kotikoirina perheessä, rakastettuina perheenjäseninä ja ne on opetettu kotikoiran tavoille ja kulkemaan remmissä, autossa ja muutenkin yhteiskunta kelpoisiksi koiriksi. Pysyvät vapaana ulkoillessa ja ovat tottunet käsittelyyn. Perheen tilanne muuttui ja he joutuivat muuttamaan takaisin kotimaahansa eikä uuteen paikkaan saanut ottaa koiria jonka vuoksi nämä kolme vipeltäjää päätyivät yhteistyötahollemme etsimään uusia koteja ja sitä kautta kotihoitoon Suomeen. Luonteeltaan kolmikko on äärettömän iloisia, energisiä ja sosiaalisia pieniä koiria. Ne ovat reippaita ja sopeutuvaisia koiria jotka eivät turhaan Suomeen saapumista jännitelleet vaan reippaasti tepsuttelivat kentältä hännät heiluen ulos. Kokoa näillä pikku touhottajilla on noin 8-10kg ja korkeutta vajaa 40cm. Iloisina ja touhukkaina koirina niistä saisi mainion harrastus kaverin. Enää uupuu ne omat loppuelämän kodit. Lilyyn pääsee tutustumaan Turun lähelle kotihoitajan luokse.

 

ROMAN

 

Roman on yksi kolmesta maneto mix sisaruksesta jotka ovat eläneet koko elämänsä alkutaipaleen kotikoirina. Roman on noin 3-vuotias ja herra on hyvin hoidettu, rokotettu sekä kastroitu.

Sisaruskolmikko Roman, Peggy ja Lily ovat olleet kotikoirina perheessä, rakastettuina perheenjäseninä ja ne on opetettu kotikoiran tavoille ja kulkemaan remmissä, autossa ja muutenkin yhteiskunta kelpoisiksi koiriksi. Pysyvät vapaana ulkoillessa ja ovat tottunet käsittelyyn. Perheen tilanne muuttui ja he joutuivat muuttamaan takaisin kotimaahansa eikä uuteen paikkaan saanut ottaa koiria jonka vuoksi nämä kolme vipeltäjää päätyivät yhteistyö tahollemme etsimään uusia koteja ja sitä kautta kotihoitoon Suomeen. Luonteeltaan kolmikko on äärettömän iloisia, energisiä ja sosiaalisia pieniä koiria. Ne ovat reippaita ja sopeutuvaisia koiria jotka eivät turhaan Suomeen saapumista jännitelleet vaan reippaasti tepsuttelivat kentältä hännät heiluen ulos. Kokoa näillä pikku touhottajilla on noin 8-10kg ja korkeutta vajaa 40cm. Iloisina ja touhukkaina koirina niistä saisi mainion harrastus kaverin. Enää uupuu ne omat loppuelämän kodit. Romaniin pääsee tutustumaan Turkuun kotihoitajan luokse.

 

PEGGY

 

Peggy on yksi kolmesta maneto mix sisaruksesta jotka ovat eläneet koko elämänsä alkutaipaleen kotikoirina.

Peggy on noin 3-vuotias ja neiti on hyvin hoidettu, rokotettu sekä steriloitu.

Sisaruskolmikko Lily, Peggy ja Roman ovat olleet kotikoirina perheessä, rakastettuina perheenjäseninä ja ne on opetettu kotikoiran tavoille ja kulkemaan remmissä, autossa ja muutenkin yhteiskunta kelpoisiksi koiriksi. Pysyvät vapaana ulkoillessa ja ovat tottunet käsittelyyn. Perheen tilanne muuttui ja he joutuivat muuttamaan takaisin kotimaahansa eikä uuteen paikkaan saanut ottaa koiria jonka vuoksi nämä kolme vipeltäjää päätyivät yhteistyötahollemme etsimään uusia koteja ja sitä kautta kotihoitoon Suomeen. Luonteeltaan kolmikko on äärettömän iloisia, energisiä ja sosiaalisia pieniä koiria. Ne ovat reippaita ja sopeutuvaisia koiria jotka eivät turhaan Suomeen saapumista jännitelleet vaan reippaasti tepsuttelivat kentältä hännät heiluen ulos. Kokoa näillä pikku touhottajilla on noin 8-10kg ja korkeutta vajaa 40cm. Iloisina ja touhukkaina koirina niistä saisi mainion harrastus kaverin. Enää uupuu ne omat loppuelämän kodit. Peggyyn pääsee tutustumaan sovitusti Lahteen kotihoitajan luokse.

 

Linkki FB-kansioon

Copyright © All Rights Reserved

Autetaan Eläimiä ry. Lahti / Adoptiokoirat Suomeen

Yhdistyksen rekisteröintipäivä 28.3.2014. Rekisteröintinumero 212.337. Traces-lupa FI15241