Copyright © All Rights Reserved

Autetaan Eläimiä ry. Lahti / Adoptiokoirat Suomeen

Yhdistyksen rekisteröintipäivä 28.3.2014. Rekisteröintinumero 212.337. Traces-lupa FI15241

AUTETAAN ELÄIMIÄ RY, Lahti

 

SUOMESSA KOTIHOIDOSSA OLEVAT KOIRAT

 

Nämä koirat ovat jo saapuneet Suomeen kotia etsimään ja ovat adoptoitavissa kauttamme. Koirat ovat vapaaehtoisten kotihoitajiemme hellässä hoivassa eripuolilla Suomea. Jos olet kiinnostunut jostakin koirasta, siirry ensin kotiselvityssivulle täyttämään lomake. Jatketaan sitten yhdessä neuvotteluja, sovitaan kotikäynnistä ja koiran kanssa tapaamisesta.

 

Huom! Sivuja päivitetään kerran, pari viikossa.

Tuoreimmat kuulumiset ja viimeisimmät kuvat löytyvät facebook sivuiltamme oheisen linkin kautta.

 

(kuvat aukeavat isommiksi kun viet hiiren niiden päälle)

MOLLY

 

Molly on noin 2v ja 3kg painava pikkuinen tyttö. Iloinen ja reipas neito. Hyvin leikkisä tapaus joka on tottunut tulemaan muiden koirien kanssa hyvin toimeen. Steriloitu ja veritestit ok. Rokotukset kunnossa. Molly on Lahdessa kotihoidossa ja häneen pääsee tutustumaan sovitusti.

DOUGLE

 

Dougle tai tuttavammin Doug on pienehkö nuori uros, säkä n. 35cm. Espanjassa oli isossa koiralaumassa ilma ongelmaa, nyt hoidossa useamman koiran kanssa myös Suomessa. Herttainen, rauhallinen ja hieman ujo poika, joka hakeutuu kainaloon hellyyttä hakemaan. Reipas ulkoilija, kavereiden kanssa kulkee hienosti lenkillä. Doug on vasta vajaa kaksivuotias nuori herra, (synt. 15.04.2017) joten intoa riittää kun tulee uusia tuttavuuksia lenkillä vastaan. Pienellä vaivalla saa tämän intoilun karistettua ja meilläkin jo toisen koirueen ohitus onnistui ilman sen kummempaa hässäkkää. Hyvin halukas oppimaan, katsoo muista mallia.

 

Doug tarvitsee kodin jossa todella halutaan ottaa koira osaksi perhettä,, antaa sille aikaa ja rakkautta. Totuttelua kaupungin ääniin, ovikelloon ym harjoitellaan. Ovikellon soidessa nyt hieman haukahtaa, mutta toivottaa vieraat tervetulleeksi etelän miesten tavoin pussaamalla ja hakemalla huomioita. Haukkuminen saadaan loppumaan kun huomio kiinnitetään muualle. Häiriöksi asti ei hauku, puhutaanhan me ihmisetkin, välillä hiljemmin ja välillä hieman kuuluvammin. Ihana rakkauspakkaus ja sohvan valtaaja. Tositarkoituksella eläinrakkaaseen kotiin.

 

Doug on ollut Suomessa nyt muutaman kuukauden, puhtaat paperit ja passi kainalossa omaa kotia vailla. Doug on Vantaalla kotihoidossa ja häneen pääsee tutustumaan sovitusti.

DADDY

 

Daddy etsii uutta kotia,nykyisen omistajan omista henk kohtasista syistä, ei koirasta johtuen.

 

Nykyisen kodin kertomaa: Daddy on 5-vuotias amstaffipoika, joka saapui Suomeen adoptioon 22.12.2018. Daddy on seurallinen, läheisyydestä sekä rapsutuksista nauttiva koira, joka tulee erinomaisesti lasten kanssa toimeen. Daddy on myös utelias ja on mielellään mukana kaikessa tekemisessä. Daddy on myös erittäin nopea oppimaan ja jo kahdessa viikossa oli oppinut useita peruskäskyjä itselleen vieraalla kielellä ja alkanut sopeutumaan talon tapoihin. Reippaana poikana Daddy nauttii pitkistä lenkeistä ja rakastaa koirapuistoiluja ja on loistavaa seuraa vaikka juoksulenkille. Miellyttämishaluisena sekä makupaloille persona Daddy on helppo kouluttaa ja pääsee nopeasti jyvälle muutaman toiston jälkeen. Daddy EI tule toimeen muiden urosten kanssa ja räyhää niille remmissä ollessaan, suhtautumisesta kissoihin en tiedä. Hieman vetää hihnassa, mutta on jo alkanut päästä jyvälle, että vetämättä pääsee nopeammin.

Daddy saapui minulle 22.12 ja on ollut helppo ja seurallinen koira. Yliarvioin oman kyvykkyyteni vastata pojan tarpeisiin ja siksi etsin Daddylle uutta kotia.

 

Daddy on Helsingissä kotihoidossa ja häneen pääsee tutustumaan sovitusti. Daddylle etsitään kotia missä ei ole alle kouluikäisiä lapsia, eikä muita uroskoiria, mieluummin rauhalliselta alueelta.

OWIE

 

Owie on 5 vuotias ranskanpulla(mix?) kuuro poika,joka etsii uutta kotia koska kemiat ei kohtaa perheen toisen koiran kanssa. Toinen kuuro ranskanpulla joka perheessä pelkää owieta, joka välillä innostuu leikkimään ja nuolemaan. Owie ymmärtää hyvin viittomaeleet,hihnassa kävelee nätisti,muista uroskoirista ei niin välitä,kissat on ok,on ollut ruoka-agrea joten koirat on syötetty eri huoneissa. Käy hyvin ainoanakin koirana. Nykyisen omistajan mukaan Owieta on saatettu lyödä koska pelkää jotain liikkeitä. Häntä pitää nukkuessa varoen lähestyä, koska ei kuule lähestyvää ihmistä. Owie on Helsingissä kotihoidossa ja häneen pääsee tutustumaan sovitusti.

OREO

 

Oreo on Veronican poika pentu synt 9.6.18. Pienikokoinen poika joka jää siskonsa Moon kanssa selkeästi äitiään pienemmäksi. Alistuvainen poika joka tykkää kovasti leikkiä muiden koirien kanssa. Pentue syntyi kotihoitajalle luona joten elämän alku hyvin turvattu ja sosiaalistettu. Rokotuksen kunnossa ja nuorimies valmiina omaan kotiin.

Oreo saapui kotihoitoon yöllä hiukan hämmentyneenä mutta erittäin kilttinä. Tarpeet tehtiin ulos, syötiin yöpala ja nukuttiin sikeästi omalla pedillä aamuun asti. tekee varovaisesti ja alistuen tuttavuutta uusiin koirakavereihin, tervehtii ihmisiä häntä heiluen. Hiljoinen ja todella rauhallinen poika joka kyllä varmaan vielä innostuu kavereiden kanssa leikkiin kunhan ihmetyksestä selviää. Älykkään oloinen nuorimies. Oreo on Lahdessa kotihoidossa ja häneen pääsee tutustumaan sovitusti.

PANDORA

 

Pandora on yksi Veronican (ks. Koirat Espanjasta -valikko) pennuista, synt 9.6.201i. Erittäin leikkisä tyttö joka tykkää riehua itseään isompien koirien kanssa. Pentue syntynyt kotihoitaja luona ja saaneet siten turvallisen alun elämälleen. Hyvin sosiaalinen tyttö sekä ihmisten että muiden koirien kanssa. Rokotukset ok ja passi postissa, valmiina omaan kotiin. Kasvanee äitinsä kokoiseksi. Pandora on Lahdessa kotihoidossa ja häneen pääsee tutustumaan sovitusti.

STAN

 

Stan etsii uutta kotia aikuisperheestä maalta.Stan on tullut Suomeen tammikuussa 2017,hän on nyt kaksi vuotias bodeguero mix säkä n 45cm ja painoa 13kiloa.kastroitu ja rokotettu.

 

Stan on aktiivinen,rakastaa metsässä ulkoilua ja omistajan kanssa yhdessä touhuamista,tykkää olla omistajan lähellä,on miellytä'mishaluinen ja oppii nopeasti,tykkää tehdä temppuja,käyttää paljon nenää,ja tykkää erilaisesesta aktivoinnista.tarvitsee liikunnan lisäksi myös aivo/nenätyöskentelyä, sisällä osaa myös lepäillä rauahssa,kaikki hoitotoimenpiteet sujuu hyvin. Turkki on helppohoitonen ja karvaa irtoaa todella vähän ja lika irtoaa turkista itsekseen. Kaikki ruoka ja namit maistuu hyvin,joten kouluttaminen namien avulla onnistuu hyvin.

 

Stan on vauhdikas rämäpää mutta toisaalla herkkä ja arka,kovasti jännittää vähän kaikkea.vieraita ihgmisiä,mopoja autoja traktoreita vieraita koiria, yleensäkin uusia tilanteita ja paikkoja,menee helpostio vieraassa paikassa ylikierroksille ja säntäilee tutussa rauhallisessa ympäristössä kulkee nätisti hihnassakoulutuksen avulla on pärjätty nykyisin muiden jännittävien asioiden kanssa ihan hyvin,mutta koirat aiheuttavat vielä remmirähjäystä,jos tulevat yllättäen liian lähelle.

 

Kodin tilanne on muuttunut ja perhe muutti maalta taajama-alueelle.Stan ei ole tottunut asumaan vilkkaassa ympäristössä ja stressaa aika paljon.eli koiria tulee paljon vastaan jolloin Stan on kovasti stressissä ja remmiräyhää,sekä kotiin tulevat vieraat ihmiset aiheuttaa Stanissa jännitystä,koska ovat Stanin mielestä epäilyttäviä ja jänniä,jolloin menee ylikierroksille ja käy rähjäämässä vieraille.joten siitä syytä aikuiskoti on parempi Stanille kuin lapsiperhe.Stan ei sovi kissakotiin koska jahtaa niitä.Stan sopii hyvin ainokaiseksi koiraksi taikka pienen keskikokoisen koiran kaveriksi.

 

Stan on Pornaisissa kotihoidossa ja häneen pääsee tutustumaan sovitusti.

SNOW

 

Snow on noin 10kk ikäinen iloinen ja leikkisä poika. Isä on Dalmatialainen ja äiti pienikokoinen Podeco. Snow on suht pieni noin 15kg ja tuskin enää kasvaa. Snown äidin otti turvaan eläinlääkäri viimeisillään tiineenä ja pian pennut syntyivät. Muut sisarukset ovat saaneet kodit jo muualta. Kultainen poika joka sai asustella pentuajan kotihoidossa oppien kävelemään hihnassa ja autoilemaan. Nyt on odotellut vuoroaan tarhalla. Tulee toimeen muiden koirien kanssa ja aivan ihana kaikkien ihmisten kanssa. Kastroitu ja rokotettu eikä veritesteistä ole löydetty mitään poikkeavaa. Hyvän alun saanut mukava poika. Tulossa pian Lahteen kotihoitoon.

RASTA

 

Rasta on pelastettu Valencian tarhalta todella pelokkaana takkuisena laihana reppanana Ollut ensin Espanjassa yhteistyötarhallamme kolmisen viikkoa ja on jo silmissä rohkaistunut. Ikää noin neljä vuotta, kastroitu, pojalla on painoa noin 10 kiloa ja korkeutta n 40cm,eli isosta kaverista ei ole kyse.

Rasta saapui kotihoitoon hiukan hämmentyneenä ja mieluusti vielä vetäytyy omaan nurkkaukseensa turvaan. Uteliaisuus alkaa kuitenkin voittamaan ja tulee jo kurkkimaan häntä ylhäällä talon vilskettä. Lapsiperheessä jossa 11 koiraa sitä riittää. Lähtee mieluusti kävelylle ja kävelee hihnassa hyvin, ei reagoi kadulla kulkeviin ihmisiin, autoihin tai muihin koiriin. Nätisti kulkee hihnassa. Matkustaa autossa moitteettomasti. Hiukan arka mutta ei puolustaudu mitenkään vaikka selkeästi joskus pelottaakin. Lapsilta saatu juusto sulattaa tämän miehen sydämen nopeasti. Rastalle paras koti on sellainen jossa annetaan koiralle aikaa ja kärsivällisyyttä sekä rauhaa ja rakkautta. Tästä kuoriutuu vielä todellinen sylikoira. Sisäsiisti, en ole kuullut haukkuvan sisällä enkä ulkona. Ei itke perään vaikka jää ihan yksinkin. Vähään tyytyväinen pikkukoira.

Rasta on Lahdessa kotihoidossa ja häneen pääsee tutustumaan sovitusti.

ANGELO - varattu

 

Pikkuinen Angelo on noin 2-vuotias ja painaa vajaat 5 kiloa. Poika täyttä kultaa! Lisätietoa tulossa. Angelo on Suomessa kotihoidossa.

VÄINÖ

 

Väinö on iloinen galgo-poika, jolla ikää vajaa vuosi. Väinö on haettu perreran puolelta jonne hänet oli jätetty. Väiskä on iloinen reipas hännänheiluttaja. Etsii kotia kastroituna ja verikokeet otettuna. Väinö on Kouvolassa kotihoidossa ja häneen pääsee tutustumaan sovitusti.

Kotihoitaja kertoo: Väinö on kovin pentumainen ja leikkisä galgo,se seuraa jatkuvasti ihmisten touhuja ja haluaisi olla tekemässä myös omiaan.Hoitopaikassa on opeteltu sisäsiisteyttä,kevelyä remmissä ja uusien ihmisten ja koirien kohtaamista,Väinö on välillä hyvin riehakas ja tarvitsee määrätietoista ohjausta.Se on myös fiksu ja oppii nopeasti uusia asioita,mutta pentukoiran lailla kokeilee välillä rajojaan.'Väinöllä on hoitopaikassa kaverigalgoja,muttei hän niistä ole juurikaan kiinnostunut,enemmän ihmiset kiinnostavat ja yksinoloa aletaan harjoittelemaan. Energisyyden vuoksi Väinön tulevassa kodissa olisi hyvä olla aidattu piha missä pääsee riekkumaan taikka lähellä koirapuisto,Kiltti ihmisiä kohtaan(riehakas)ja rakastaa rapsutuksia.

OSCAR

 

Pikku mies Oscar on hijalinen ja kiltti mies, joka tulee kaikkien kanssa juttuun ikään, kokoon tai rotuun katsomatta :). Hieman tanakka poika tällä hetkellä, painoa noin 5 kg ja ikää n 6v. Poika elelee nyt kotihoidossa Suomessa kerrostalossa tosen koiran kaverina. Hienosti sopeutunut Suomaliseeen elämänrytmiin. Kastroitu, kaikki veritestit kunnossa ja rokotettu. Mukava ja helppo koira kaveriksi sohvalle ja lenkille. Oscar on Vantaalla kotihoidossa ja häneen pääsee tutustumaan sovitusti.

DENZIL - varattu

 

Denzil on pian 6v täyttävä reipas ja leikkisä poika. Denzilin toiveena on koti jossa on sohva ja paljon leluja. Tulee loistavasti toimeen muiden koirien kanssa ja tykkää myös kissoista. Rokotettu, kastroitu ja veritestit ok. Painoa miehellä noin 10kg. Tykkää kaikista ihmisistä, etenkin niistä jotka suostuu pojan kanssa leikkimään ja/tai makoilemaan sohvalla. Hiukan vaikeaa on ollut totutella yksinoloon ilman koirakaveria, joten tämän pojan toiveissa on koti jossa on myös koirakaveri, kissojakin voi olla mutta koirasta saisi enemmän turvaa. Sopeutunut hyvin kerrostaloelämään ja suomalaiseen elämänrytmiin. Denzil on Lahdessa kotihoidossa ja häneen pääsee tutustumaan sovitusti.

LEYLA

 

Leyla tyttö on noin 6 vuotias hieman tukeva tyttönen.koska ei paljon tarhalla liikuntaa saa.Leyla on iloinen hieman varauksellinen alkuun uusia ihmisiä kohtaan ,tarvii aikaa totutteluun.Leyla tulee toimeen kaikkien koirien kanssa.Leylan pelasti Saksalainen rescue yhdistys tappo tarhalta monen muun koiran kanssa,eräänä päivänä tämä yhdistyksen henkilö ei koskaan enää tullutkaan tarhalle vaan jätti kaikki pelastamansa koirat sinne.Leyla on ollut nyt kolme vuotta tarhalla,pienessä häkissä viettää melkein kaikki päivät,Leyla on heiman surumielinen ja katse apea,kelläpä ei olisi jos vuosia olet ollut näkymättömänä eikä kukaan halua,nyt toivoisi jo ihanan Leylan saavan kokea sen onnen että oma koti löytyisi. Leyla on sterkattu ja verikokeet otettu. Leyla on Turussa kotihoidossa ja häneen pääsee tutustumaan sovitusti.

SEPE

 

Pikkuinen podeco mix joka on syntynyt maaliskuussa 2018. Tulee jäämään varmasti suht pienikokoiseksi. . Tässä on reipas ja kiltti poika joka on iloisen touhukas ja todella ihmisläheinen pusuttelija . Fiksuna nuorena miehenä valmis oppimaan vaikka mitä. Tästä pojasta saa mukavan kaverin harrastuksiin, lenkille ja sohvalle. veritestit ok, kastroidaan heti iän salliessa ja rokotettu jo asianmukaisesti. Saanut hyvän alun kotihoidossa Espanjassa ja tottunut muihin koiriin. Tykkäisi kovasti olla sylissä ja tulee varmasti olemaan omistajalleen uskollinen kaveri. kovasti olisi leikkinyt myös lasten kanssa. Tulossa Suomeen kotihoitoon.

JADE

 

Jade on 30.3. 2017 syntynyt suomalainen neito, joka etsii uutta kotia. Juuri madotettu ja rokotetaan sekä sirutetaan ja steriloidaan luovutuskuntoon pian. Herkkä ja nöyrä koira joka tykkää kovasti kaikista koirakavereista. Arka ja kovin alistuvainen vielä, mutta reipastuu nopeasti oikeanlaisessa ohjauksessa. Tytölle etsitään rauhallista kotia jossa ei ole pieniä lapsia ja jossa on myös koirakaveri. Sisäsiisteys hyvin hallinnassa (hätäpissa voi vielä livahtaa) eikä tee tuhoja jäätyään yksin. Rakastaa lenkkeilyä mutta vaatii ihmisen joka ymmärtää herkästi karkaavan koiran tarpeet eli kunnolliset ulkoiluvälineet. Jade on Haminassa kotihoidossa ja häneen pääsee tutustumaan sovitusti.

TIERRA

 

Tierra 8v on pelastettu Valencian tarhalta.Tierra tyttönen on suht arka,surumielinen,ilme on kovia kokenut,nyt on Tierra lentänyt suomeen kotihoitoon ja varmasti siitä piristyy kun saa lämpöä ja rakkautta. Tierra on kotihoidossa kerrostalossa jossa on muita koiria ja kissoja, hienosti on soputunut tyttö porukkaan. Helppo ja hiljainen kotikoira mukaan lenkille ja sovaperunaksi sohvalle. Rokotettu, veritestit ok, steriloitu. Tierra on Helsingissä kotihoidossa ja häneen pääsee tutustumaan sovitusti.

ARCHIE

 

Archie on tammikuussa -18 syntynyt pointteria muistuttava poika joka on löydetty hylättynä Espanjassa. Tulee todella hyvin muiden koirien kanssa toimeen ja on ystävällinen ja iloinen koira rakastaen kaikkia ihmisiä. Archieta liikenteen häly pelottaa eikä ole paras koira kaupungin keskustaan. Archielle etistään kotia suht rauhallisten lenkkeilymaastojen läheltä ja sellaista omistajaa joka kärsivällisesti totuttaa poikaa myös tarvittaessa kaupungin vilskeeseen. Veritestit puhtaat, rokotukset kunnossa ja kastroidaan pian. Älykäs poika joka on varmasti helppo kouluttaa ja josta saa kivan lenkki- ja harrastuskaverin. Archie on Haminassa kotihoidossa ja häneen pääsee tutustumaan sovitusti.

NALA

 

Nala on noin 6kk vanha oleva pentu joka otettu turvaan Espanjassa kahden sisaruksen kanssa ihan pienenä. Mukava ja iloinen tyttö joka tykkää kaikista ihmisistä ja tulee heti luokse jakamaan pusuja. Kotiaetsivä Lobo on tämän kaunokaisen veli. Rotuja voi arvailla mutta söpöjä karvaturriaisia molemmat. Kasvaa vielä jonkin verran korkeutta nyt noin 45 cm. Rokotettu ja veritestit puhtaat. Älykkäät sisarukset Nala ja veljensä Lobo. Tästä saa varmaan kivan harrastuskoirankin halutessaan. Nala on Lahdessa kotihoidossa ja häneen pääsee tutustumaan sovitusti.

PLUTO

 

Pluto täyttää pian 10v ja toivoo vielä loppuelämän kotia. Poika on todella herttainen ja erittäin hellyydenkipeä. Nauttii saamastaan huomiosta ja tulee lähelle hakemaan hellyyttä. Kävelee upeasti hihnassa. Säkäkorkeus n 60cm ja painoa 24kg. Rokotettu, kastroitu ja veritestien mukaan kunnossa. Rakastaa vilpittömästi omaa ihmistään ja on valmiina auttamaan parhaansa mukaan. Oli hoitajansa kanssa lenkillä kun hoitua liukastui kuivaan heinää ja kaatui. Pluto oli salamana paikalla ja tuli viereen. Hoitaja otti valjaista kiinni ja Pluto veti hoitajan takasin jaloilleen. Tämä mies ei jätä pulaan naista! Pluto on Kuopiossa kotihoidossa ja häneen pääsee tutustumaan sovitusti.

NEGRI

 

Mielettömän upea galgo/ staffi? mix poika joka on pelastettu pois tappotarhalta vuokramaamme tarhapaikaan. Syntynyt 7.10.2014. Todella hurmaava luonne ja leikki nätisti muiden koirien kanssa Steriloitu, rokotettu, veritestit otettu. Negri on innokas lenkkeilijä ja vetää jonkin verran hihnassa varsinkin kun vastaan tulee koiria. Negri haluaisi kaikkia tervehtiä, joten hihnakävelyä pitää harjoitella. Metsässä tulee luokse kutsusta ja osaa istua kun pyydetään. Kotihoidossa tällä hetkellä viiden muun koiran kanssa ja hienosti sujuu. Negri sopii hyvin myös ainokaiseksi koiraksi koska hän haluaa läheisyyttä ja olla ihmisen vieressä, nyt se ei aina ole mahdollista ja silloin hän hiukan vetäytyy omiin oloihinsa toiseen huoneeseen. Negri on halukas oppimaan ja aktiivinen koira josta varmasti saisi mainion harrastus ja lenkkeilykaverin. Negri on sisäsiisti eikä tuhoa kotia.

Negrillä on leishmania johon tarvitsee vielä jonkin aikaa tablettihoidon. Joulukuussa Negri oli verikokeissa, arvot laskeneet mutta vielä on lääkitys. 20.6.2018 Negri oli leishmania-verikokeissa ja arvot nyt negatiiviset! Lääkitys on puolitettu seuraavaksi 3 kuukaudeksi. Lokakuussa 2018 on uusi verikoe ja jos arvo on edelleen negatiivinen, voidaan lääkitys jättää kokonaan pois.

Erityisadoptio, yhdistys tukee adoptiokuluissa. Negri on Turun lähellä kotihoidossa ja häneen pääsee tutustumaan sovitusti.

Linkki FB-kansioon