Copyright © All Rights Reserved

Autetaan Eläimiä ry. Lahti / Adoptiokoirat Suomeen

Yhdistyksen rekisteröintipäivä 28.3.2014. Rekisteröintinumero 212.337. Traces-lupa FI15241

AUTETAAN ELÄIMIÄ RY, Lahti

 

SUOMESSA KOTIHOIDOSSA OLEVAT KOIRAT

 

Nämä koirat ovat jo saapuneet Suomeen kotia etsimään ja ovat adoptoitavissa kauttamme. Koirat ovat vapaaehtoisten kotihoitajiemme hellässä hoivassa eripuolilla Suomea. Jos olet kiinnostunut jostakin koirasta, siirry ensin kotiselvityssivulle täyttämään lomake. Jatketaan sitten yhdessä neuvotteluja, sovitaan kotikäynnistä ja koiran kanssa tapaamisesta.

 

Huom! Sivuja päivitetään kerran, pari viikossa.

Tuoreimmat kuulumiset ja viimeisimmät kuvat löytyvät facebook sivuiltamme oheisen linkin kautta.

 

(kuvat aukeavat isommiksi kun viet hiiren niiden päälle)

RAFA

 

Nuori, n. 2-v bodeguero-mix poika on iloinen puuhapate, joka rakastaa kaikkea aktiviteettia. 40 cm korkea ja 10kg painava nuori herra olisi täydellinen koira lapsiperheeseen, missä koko ajan tapahtuu jotain, mihin se saa osallistua mukaan. Rafasta saa hienon harrastekoiran, sillä se oppii asioita nopeasti, ainoa ongelma on, jos asiat ei tapahdu tarpeeksi nopeaan, sillä odottaminen on kauhean haastavaa. Rakastaa ihmisiä, haluaa läheisyyttä ja rapsutuksia. Pienten lasten kanssa ei välttämättä sovi samaan perheeseen, saattaa leikin ja vauhdin temmellyksessä töniä pikkulapsia kumoon. Rafa on Lahdessa kotihoidossa ja häneen pääsee tutustumaan sovitusti.

LILY JA NAXU

 

LILY (3,7kg, s. 3/2011) on 6 vuotta sitten pelastettu pentutehtaasta laihana ja pelokkaana. Hänestä kehittyi kuitenkin iloinen ja reipas pieni koira. Lilyllä on epilepsia, mutta ei kovin vakavana ja lääkityksellä sekä rauhallisella elämällä se pysyy hyvin kurissa.

NAXU (6,4kg, s.3/2010) on pelastettu kunnalliselta, ns. tappotarhalta, jossa se tärisi peloissaan aitauksessa. Naxu on erittäin kiltti ja vähään tyytyväinen, hieman arka koira, joka rakastaa rapsutuksia ja hellyyttä yli kaiken.

Molemmat ovat tottuneita kissoihin, kulkevat nätisti hihnassa ja soveltuvat kerrostalossa asumiseen, koska eivät juurikaan hauku. Heidät on juuri rokotettu ja perustarkastus eläinlääkärissä tehty. Hampaat hoidetaan kuntoon.

 

Lily ja Naxu ovat kotihoidossa Sipoossa ja heihin pääsee tutustumaan sovitusti. Kotihoitaja kertoo kaveruksista näin:

 

Pikkuinen Lily on ehkä söpöin koira ikinä; kuin pentu, vaikka ikää on jo 7 vuotta. Rakastaa ihmisiä yli kaiken ja haluaisi mielellään olla sylissä koko ajan. Tykkää nukkua kotihoitajan peiton alla jalkopäässä koko yön, ja kurkkii sieltä vasta aamulla, kun herätyskello soi. Päivisin nukkuu sohvalla huopaan kaivautuneena. Vartioi omaa paikkaansa, ja ajaa muut pois sen lähettyviltä, jos uskaltautuvat liian lähelle.

Epilepsialääke annetaan aamuin illoin (tabletti) ja sen Lily syö ruoan mukana ilman ongelmia. Mitään kohtauksia ei ole tullut, vaikka muutto, uudet kaverit ja uusi ympäristö varmasti ovat nostaneet stressitasoja pikkuisella.

 

Dieetillä oleva paksu-Naxu on nopeasti ystävystynyt kotihoitajan muiden koirien kanssa, ja viettää mielellään aikaa heidän kanssaan, nukkuen myös yönsä heidän seurassaan. Naxu tykkää kovasti rapsutuksista, ja on todella suloinen ja lempeä luonteeltaan ja ihanan reipas lenkkeilijä ja hyväntuulinen tyttö. Naxu on täysin hurmannut kotihoitajaperheen leppoisalla olemuksellaan.

 

Koirat tykkäisivät vastaisuudessakin asua saman katon alla, mutta pärjäisivät varmaan myös eri kodeissa, jos sopivaa yhteistä kotia ei löydy. Lily saattaisi pärjätä ainoana koirana, jos saisi olla omistajansa silmäteränä ja olla hänen kanssaan mukana joka paikassa. Naxu varmaan tykkäisi enemmän sellaisesta kodista, jossa olisi toinen pieni koira. Molemmat arastelevat isoja koiria, ainakin ulkona.

NIKKE

 

Nikke on pieni maastomallinen, kiltti poika jolla painoa hiukan yli 10kg . Ikää pojalla on nyt 4v. Poika on muutaman vuoden asustellut kotikoirana kissan seurana Suomessa ja joutuu nyt itsestään riippumattomsita syistä etsimään uuden kodin. Alunperin poika on kotoisin Espanjasta. Tulee loistavasti toimeen muiden koirien kanssa mutta menee myös ainoana koirana. Kissan kanssa elo on tuttua ja mukavaa. Tottunut lapsiin ja ei arkaile ketään ihmisiä. Asunut kerrostalossa, sisäsiisti, ei hauku sisällä. Osaa olla myös yksin eikä ole koskaan tuhonnut mitään tai huutanut perään. Tottunut myös kaupungin ääniin ja vilskeeseen. Reipas poika joka kirmaa koirapuistossa kavereiden kanssa, rakastaaa lenkkeilyä ja on kova pusuttelemaan. Herttainen ja helppo koira. Rokotettu, kastroitu ja veritestien mukaan terve. Nikke on Lahdessa kotihoidossa ja häneen pääsee tutustumaan sovitusti.

BOOMER

 

Boomer on noin 2v poika. Steriloitu, rokotettu ja veritestien mukaan terve. Boomer on sisäsiisti ja osaa olla kotona myös yksin rikkomatta mitään. Boomer osaa asustella myös kerrostalossa ja tulee hyvin muiden koirien kanssa toimeen. On kaikille ihmisille ikään ja sukupuoleen katsomatta ystävällinen. Seurallinen ja kiltti koira. Rakastaa lenkkeilyä, eikä karkaa metsälenkeillä vapaanakaan.

VILI

 

Vili on kiltti ja ystävällinen pieni poika. Ikää miehellä 2v ja painoa 7-8kg. Kotihoidossa Espanjassa ja valmiina matkustamaan pian. Kastroidaan ennen lähtöä. Tulee loistavasti toimeen muiden koirien kanssa, leikkisä poika. Veritestien mukaan terve. Tulossa pian Suomeen kotihoitoon.

 

CHICA

 

Chica on rauhallinen ja kiltti keskikoinen tyttö joka on reilun vuoden ikäinen (9/2016). Sosiaalinen muiden koirien kanssa, tottunut elelemään laumassa mutta pärjää varmaan mainiosti myös ainoana koirana. Hiljainen kiltti tyttö joka rakastaa kaikkien ihmisten huomiota. Oppivainen, helposti käsiteltävä ja hienosti käveli hihnassa. Mukava perhekoira. Tulossa pian Suomeen kotihoitoon.

RIA

 

Ria on noin 3kk vanha oleva tyttöpentu joka muistuttaa kovasti valkoista paimenkoiraa. Ria on löydetty hylättynä joten historiasta ei ole tietoa. Ria on touhuks, iloinen ja kaikkien (paini) kaveri, rakastaa leikkimistä muiden koirien kanssa. Suloinen pikkuinen joka saa nyt todella hyvän alun elämäleen ja vain myönteisiä kokemuksia ihmisestä. Ria saanut ensimmäiset rokotukset joten pian valmiina omaan kotiin. Isompi koirakaveri olisi tälle pennulle varmaan mieluista leikkiseuraai myös tulevassa kodissa.

Päivitys 4.8.17 Ria on nyt noin 6kk ja aivan ihana ja reipas tyttö. Tulee mielellään halamaan ja suukottelee halattavat. Tulee erinomaisesti kaikkien koirien kanssa toimeen ja asustelee nyt noi 20 koiran laumassa. Tarpeet menee tekemään ulos. Keskikokoinen eikä varmaan juurikaan enää kasva. Steriloidaan pian. Rokotukset kunnossa, veritestit ok. Sopii myös lapsiperheeseen. Todella oppivainen ja mielellään mukanan tekemässä, sopisi loistavasti johonkin harrastukseen.

Ria on Lahdessa kotihoidossa ja häneen pääsee tutustumaan sovitusti.

JOSE

 

Tämä nuori pojan nassikka on vasta 8 kk ikäinen vauhtihirmu. Jose on kotihoitajan mukaan kiltti, älykäs, energinen ja iloinen poika, joka vaatii vielä perusasioiden opettelua kotielämässä. Jose viihtyy kotihoitajan oman koiran, kissojen ja lasten kanssa erinomaisesti. Sosiaalinen ja utelias pikku mies. Nauttii koirapuistossa kirmaamisesta, osaa leikkiä hienosti mutta myös rauhoittua, kun on sen aika. Jose on n. 55-60 cm korkea pitkäsääri ja painoa pojalla on n. 15 kiloa. Tuskin kasvaa enää, vähän voi miehistyä. Jose on Suomessa kotihoidossa ja häneen pääsee tutustumaan sovitusti.

LAYLA

 

Todella hauska ihmisrakas nuori tyttö, reilun vuoden vanha, joka haluaa olla lähellä ihmistä eikä karkaa oman ihmisen luota. Helposti koulutetavissa ja motivoitavissa. Reipas ja mukava lenkkikaveri. Steriloitu, rokotettu ja veritestit ok. Sopuisasti viettää aikaa n. kymmenen koiran laumassa jossa isoja ja pieniä, narttuja ja uroksia. Lailan entisestä elämästä kertovat muutamat arvet naamassa häntä on joskus toinen koira purrut. Kovasti mielistelee muita koiriaa pusuttelemalla eikä varmasti haasta riitaa. Lasten kanssa tykkää olla. Ei ole yhtään arka. Painoa n 20kg ja säkä 45cm eli keskikoinen tyttö. Ei ole kova haukkumaan ja sisällä ollessaan on sisäsiisti. Tulossa pian Suomeen kotihoitoon.

OLLIE

 

Olliella on ikää arviolta 7 vuotta. Sen tarina ja matka on ollut pitkä ja vaiherikas. Ollie on pelastettu Etelä-Amerikasta koirien pelastustarhalta. Se oli pelastettu tarhalle huonossa jamassa, se oli sidottu jaloistaan metallisella langalla ja jalat/kyynärtaipeet olivat pahasti tulehtuneet. Tarhan vapaaehtoinen otti sen hoitaakseen ja koira jäi hänelle. Ollie muutti 3 vuodeksi Englantiin, josta sen tie on jatkunut Espanjaan.

Tähän asti Ollie on ollut perheen silmäterä, mutta nyt kotiin on syntynyt pieni vauva, jonka kanssa Ollie ei osaa elää. Se tarvitsee rauhallisen, omaa tilaa antavan ja rakastavan loppuelämän kodin, jossa saa käpyttää ulkona lenkillä ja kotona ottaa päiväunia omassa rauhassa, vaikka telkkarin tai takkatulen äärellä.

Ollie on n. 55 cm korkea ja painaa n. 20 kiloa. Lempeä ja rakastava, perusterve aikuinen mies. Vain tositarkoituksella. Tulossa pian Turun lähelle kotihoitoon.

FIO

 

Pikkuinen maneto mix (?) tyttö-pentu. Todella reipas ja tykkää kovasti lenkkeillä. Lapset on kivoja ja niin kaikki aikuisetkin sekä tietty koirakaverit. Saaneet turvallisen alun elämälleen aluksi omien vanhempien kanssa ja nyt kotihoidossa. Asianmukaisesti rokotettu ja madotettu, saaneet laadukasta penturuokaa alusta asti. Fio on Tampereella kotihoidossa ja häneen pääsee tutustumaan sovitusti.

LEO

 

Leo- podenco poikapentu, yksi Rosan pennuista. Pennut ovat terveitä, leikkisiä, ne on madotettu, rokotettu, Kaikki myös jo sirutettu ja passit valmiina. Pennut ovat saaneet vain hyviä kokemuksia ihmisistä joten hyvä alku kotielämälle. Emo noin 45 cm ja painoa n 20kg joten keskikokoinen tyttö. Todella herttainen, ihmisystävällinen ja seurallinen emo. Pennut jäävät varmaan samoihin mittoihin, urokset voivat kasvaa äitiään isommiksi. Kaikki tykkäävät lapsista. Tarhalla ei ole kissoja. Vieressä oleskeleviin aaseihin eivät reagoineet. Pennut ovat kasvaneet reippaasti, painoa n. 10kg. Leo on Vantaalla kotihoidossa ja häneen pääsee tutustumaan sovitusti.

AMBER

 

Tämä hymyileväinen ja kaunis propellikorva mummeli on tasapainoinen koira, joka on elänyt kodissa tähän asti, kunnes omistaja menehtyi. Amber on rohkea ja iloinen, ei hätkähdä kovin pienistä. Se vaikuttaa tulevan hyvin toimeen kaikkien koirien kanssa. Kissoista on ollut aluksi vähän innostunut ja kiihtynyt, mutta tilannetta tarkkaillaan vielä.

Amber on syntynyt 19.6.2007 eli on täyttänyt 10 vuotta. Painoa 12-14 kiloa ja 55 cm korkeutta. Tämä ihana podenco-tyttö kaipaa rakastavaa ja huolehtivaa kotia loppuelämäkseen. Ikänsä vuoksi yhdistyksen erityisadoptio, yhdistys tukee adoptiokuluissa. Amber on Turussa kotihoidossa ja häneen pääsee tutustumaan sovitusti.

NELLY

 

Nelly on suloinen ja kiltti 5kk mastiffi (mix) tyttö joka on ihan pienenä emonsa ja sisarustensa kanssa pelastettu turvaan yhteistyötarhalalemme. Tämä tyttö on saanut hyvän lähtökohdan elämälleen saadeen alustata asiti rakaautta, sosíaalistumista muihin koiriin, hyvää ravintoa ja erittäin hyvän hoidon. Nelyllä on rokoukset kunnossa ja hänet on terveeksi todettu. Nelly tulee steriloida kun ikä sen sallii. Nelly on Lohjalla kotihoidossa ja häneen pääsee tutustumaan sovitusti.

NEGRI

 

Mielettömän upea galgomix poika joka on pelastettu pois tappotarhalta Espanjassa vuokramaamme tarhapaikaan. Syntynyt 7.10.2014. Todella hurmaava luonne ja leikki nätisti muiden koirien kanssa Steriloitu, rokotettu, veritestit otettu ja terve. Terve poika valmiina lähtöön. Negri kulkee hienosti hihnassa,on pentumaisen leikkisä. Tulee luokse kutsusta ja osaa istua kun pyydetään. Vuorilenkillä poika sai kulkea vapaana eikä lähtenyt kauas ja totteli tänne kutsua hienosti. Hienosti käyttäytyvä nuori mies joka kärsii kovasti tarhaelämästä ja kaipaisi kovasti omaan kotiin. Negri on halukas oppimaan ja aktiivinen koira josta varmasti saisi mainion harrastus ja lenkkeilykaverin. Negrillä on leishmania johon tarvitsee vielä jonkin aikaa tablettihoidon. Negri on Turun lähellä kotihoidossa ja häneen pääsee tutustumaan sovitusti. Erityisadoptio, yhdistys tukee adoptiokuluissa.

TEDDY

 

Teddy on leikkisä ja kiltti 1v podemix poika. Teddy hylättiin eräälle hevostallille Espanjassa ja päätimme auttaa poikaa kodin etsinnässä. Teddy laitetaan lähtökuntoon, steriloidaan ja rokotetaan sekä otetaan veritestit. Hauska poika jolla painoa n 20kg. Teddyllä todettu leishmania. Yhdistys tukee pojan adoptiota eli poika on ns erityisadoptio.

SASHA

 

Sasha on rauhallisen oloinen noin 4 v tyttö, todellinen kultamussu. Tulee vastaan rauhallisesti häntä heiluen ja kestää myös ympärillä riekkuvat mastiffin pennut tyynen rauhallisesti. Suhtautuu upeasti lapsiin. Sasha on steriloitu, rokotettu ja veritestien mukaan terve tyttö. Sashalla ei vaikuta olevan huonoja kokemuksia ihmisitä vaan luottaen suhtautuu heti vieraisiinkin, hakee rapsut ja huomion antaa pusun palkaksi. ei ole mikään perässsä roikkuja vaan touhuilee huomion saamisen jälkeen itsekseen. Säkä reilut 60 cm ja painoa sopivasti. En kuullut Sashan haukkuvan. Tulossa pian Espooseen kotihoitoon.

BONNIE JA BRANIA

 

Kauniit n 2v saksanpaimenkoira mix tytöt vailla omaa kotia. He ovat syntyneet turvassa kotihoitajan luona Espanjassa ja saaneet siten erittäin hyvän alun elämälleen, kunnollista ravintoa sekä madotukset ja rokotukset niinkuin pitää. Nämä kaksi tyttöä ovat vielä jäljellä 8 pentueen joukosta. Tytöt ovat todella iloisia ja kilttejä. Hakeutuvat ihmisen lähelle ja rakastavat kaikkea huomiota mitä saavat. Ovat myös koko elämänsä asuneet muiden koirien kanssa joten ovat oppineet tulemaan kaiken ikäisten ja -kokoisten kanssa toimeen. Iloiset ja leikkisät tytöt joista saa kaveria lenkille. Älykkäiltä vaikuttavia neitosia. Tytöt ovat Joutsenossa kotihoidossa ja heihin pääsee tutustumaan sovitusti.

DALI (erityisadoptio)

 

Dali on pieni maastomallinen poika joka on syntynyt 13.7.2009. Dali tulee aivan loistavasti toimeen kaikkien koirien kanssa mutta ihmisiä hiukan arastelee. Dali on otettu toisinaan aian sisätiloihin opettelemaan kotikoiran elämää mutta eniten Dali tuntuu kyllä nauttivan muiden koirien seurasta ulkona. Dali ei puolusta itseään mitenkään vaikka pelkää vierasta ihmistä, hän vaan väistää syrjemmälle. Dali vaatii perheen jossa hänelle annetaan aikaa tutustua ja jossa ympäristö on rauhallinen. Dali tarvitsee myös ehdottomasti rohkean koirakaverin malliksi. Dalin kotiutumista halutaan tukea joten yhdistys auttaa kulukorvauksissa, Dali on ns erityisadoptio. Rokotukset kunnossa, kastroitu, veritestit ok. Dali on Helsingissä kotihoidossa ja häneen pääsee tutustumaan sovitusti.

Linkki FB-kansioon