Copyright © All Rights Reserved

Autetaan Eläimiä ry. Lahti / Adoptiokoirat Suomeen

Yhdistyksen rekisteröintipäivä 28.3.2014. Rekisteröintinumero 212.337. Traces-lupa FI15241

AUTETAAN ELÄIMIÄ RY, Lahti

 

AUTA & TUE TOIMINTAA

 

LENTOKUMMI

Oletko koskaan ajatellut miten koirat, jotka pelastetaan Espanjan tarhoilta, pääsevät lentämään Suomeen uusien perheidensä luokse? Autetaan Eläimiä ry kaipaa teidän, Espanjasta Malagasta tai Alicantesta Suomeen (tai päinvastoin) lentävien henkilöiden apua.

 

Koiran lentokummina toimiminen on helppoa ja siitä ei aiheudu matkustajalle juurikaan ylimääräistä vaivaa eikä lainkaan rahallisia kustannuksia. Kun varaat lentosi Helsingistä Malagaan/Alicanteen ja/tai takaisin, ota yhteyttä joko puhelimitse/sähköpostilla/ tai oheisella lomakkeella yhdistykseen ja me hoidamme koirien ja kuljetuslaatikoiden varaukset lennoillesi. Sinulle ei koidu mitään lisäkustannuksia.

 

Koiran lentokummina toimiminen on helppoa ja siitä ei aiheudu matkustajalle juurikaan ylimääräistä vaivaa eikä lainkaan rahallisia kustannuksia. Koira tuodaan tarvittavine asiakirjoineen kentälle tarhan vapaaehtoisten toimesta ja laitetaan kuljetuslaatikossa koneen ruumaan. Myös yhdistyksemme yhteistyötarhan edustaja on mukana Malagan/Alicanten kentällä. Koira tarvitsee vain jonkun koneessa olevan matkustajan, jonka nimellä se matkustaa koneen ruumassa "matkatavarana". Koiran mukaan ottaminen ei vähennä matkustajan sallittuja matkatavaramääriä, vaan se kirjataan erikoismatkatavaraksi. Yhdistys tilaa koirien lentopaikat ja huolehtii niiden maksuista. Koirien passit, TRACES todistukset ja mahdolliset lääkkeet matkustavat lentokummin käsimatkatavaroissa.

 

Lentokummia tullaan Suomessa vastaan saapuvien tuloaulaan. Lentokummi kuljettaa koirat tullialueen läpi, jonka toisella puolella odottavat koiran uudet omistajat sekä yhdistyksen edustaja.

 

Jos siis sinä tai tuttavasi on lähdössä Espanjan Aurinkorannikon alueelle ja lentämässä sieltä takaisin reittiä Malaga tai Alicante-Helsinki, ota pikaisesti yhteyttä, niin jutellaan tarkemmin! Voimme tuoda koiria vain suorilla lennoilla, eli Finnairin tai Norwegianin lennoin. Koirapaikat tällä reitillä ovat usein täynnä, joten pyydämme kummeja ilmoittautumaan mahdollisimman aikaiseissa vaiheessa.

 

Kauttamme Suomeen adoptoidut koirat tuodaan Suomeen maahantulovaatimuksia noudattaen. Autetaan Eläimiä ry on rekisteröitynyt Eviran määräysten mukaisesti kaupalliseksi maahantuojaksi. Koirat merkataan määräysten mukaisesti Eurooppalaiseen TRACES järjestelmään ja asian todentavat dokumentit matkustavat koiran passin mukana. Koira(t) tuodaan tarvittavien asiakirjojen kanssa kentälle tarhan vapaaehtoisten toimesta ja laitetaan kuljetuslaatikossa koneen ruumaan. koneessa olevan matkustajan, jonka nimellä se matkustaa koneen ruumassa "matkatavarana". Koiran mukaan ottaminen ei vähennä matkustajan sallittuja matkatavaramääriä, vaan se kirjataan erikoismatkatavaraksi. Yhdistys tilaa koirien lentopaikat ja huolehtii niiden maksuista. Koirien passit, TRACES todistukset ja mahdolliset lääkkeet matkustavat lentokummin käsimatkatavaroissa.

 

Tarvitsemme välillä apua myös koirien kuljetuslaatikoiden palauttamisessa Helsingistä Malagaan ja Alicanteen. Tyhjät lentoboxit pakataan valmiiksi ja niille varataan paikka normaalina matkatavarana. Norwegianin lennoille matkatavaran voi varata/maksaa hyvinkin myöhäisessä vaiheessa, mutta Finnairin lennoille tulemme yleensä kentälle maksamaan lisämatkatavaraoista aiheutuvan kustannuksen. Lentosi saavuttua Malagaan/Alicanteen on yhteistyötarhojemme edustaja sinua vastassa.

 

Oheisessa linkistä avautuva Blogi-kirjoitus kertoo Marian kokemuksesta lentokummina toimiessaan. i Animal rescue - A piece of human kindness

 

Voit ilmoittautua Lentokummiksi helposti lähettämällä sähköpostia osoitteella lentokummi (at) autetaanelaimia.fi taitäyttämällä alla olevan lomakkeen, niin selvitämme onko lennolle mahdollista saada koiria mukaan. Kiitos tuestasi!

 

 
 
 
Helsinki - Malaga - Helsinki (Edestakainen lento, tarvittaessa lentokummius molempiin suuntiin)
Helsinki - Malaga ( Kuljetuslaatikoiden palautus Espanjaan)
Malaga - Helsinki ( Koirien kanssa matkustus Suomeen)
 
Finnair
Norwegian